Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

lördag 21 april 2007

Bokklubb och vinprovning

Vi är fem personer som träffas regelbundet sedan 15 år tillbaka för att prata om böcker. Det blir ganska många böcker som vi har diskuterat genom åren. Vi brukar turas om att ha ett tema och varje tema omfattar 4 gånger. På det sättet blir det väldigt olika böcker som vi läser.

Vi tar det inte så seriöst utan har mest kul tillsammans. Bokklubben blir en bra anledning till att träffas. Och de sista åren har vi också passat på att prova viner, så nu är vi lika mycket en vinklubb som en bokklubb.


Dagens favorit: Vila Santa

Temat just nu är just "tema". Det är maken som håller i den och han har bestämt sig för att ha olika teman varje gång. Till denna gång läste vi böcker på tema "Konst" och till nästa gång ska vi ha läst någon på tema "Gamla hus". Han har gett oss en lista med förslag så jag ska fundera lite. Är pigg på att läsa om Jane Austens Northanger Abbey, men det kan jag ju göra ändå. Tanken är ju att man ska vidga sitt läsande så jag borde välja något jag inte läst tidigare.

Idag provade vi tre röda viner från Portugal och de var mycket goda alla tre. Alla kom från samma vinproducent, Ramos. Vi håller vinprovningen på enkel nivå, men trots det har jag lärt mig mycket. När vi började var jag helt och hållet novis när det gällde vin.

Jag bjöd på middag så vi även kunde testa vinerna till mat. Smaken blir ju helt annorlunda när man äter till. Efter maten var alla proppmätta men när jag ställde fram pajen från Signes vind, gick ett sus över sällskapet och alla måste smaka. Tack för receptet, Lotta! Pajen blev kanon!

Fortsatt trevlig helg! Solen skiner men det är bra kallt. Nu ska jag fulltankad med både god mat och vin släpa mig till TV:n. Tror det blir en tidig kväll i säng.....zzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....

Bilder från sittgruppen utanför ytterdörren. Vi sitter nästan aldrig där, men det är bra att ställa shoppingkassarna på stolen medan man letar efter nyckeln :)


9 kommentarer:

Signes vind sa...

Kul att pajen blev bra!! Vilken mysig entré ni har - så välkomnande. Skulle gärna vara med i er bok/vinklubb - låter så härligt! kram / Lotta

Guldkant På Livet sa...

Nej men å så mysigt det såg ut er uteplats!! Bokklubb kanske inte ligger för mej så mycket även om jag läser en o annan bok MEN vinklubb passar mej perfekt!! Tack för vintips!! Mera sådant, sånt gillar jag!!! Nu ska jag kolla in Lottas paj!! Ha en bra lördagkväll!! Mari.

Lime sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lime sa...

Va kul med en bokklubb. Hade en arbetskamrat som oxå deltog i någon liknande bokklubb som du berättar om.
Vilken jättetrevlig uteplats och snygga foton :-)
Ha en fortsatt trevlig helg!

Birgitta sa...

Vilken bra anledning att läsa andra böcker än de man vanligtvis brukar läsa, man har ju favoritförfattare och ämnen. Och att sedan lägga till lite vinkunskap är ju aldrig fel. Jag är ingen kännare, men har en man som är intresserad av vin så jag får smaka på många goda viner ändå.
Ha en bra fortsättning på helgen!

Eva Agnes sa...

Jo, när jag kommit på något kul att göra ägnar jag mih helhjärtat åt det. Sedan går luften ur mig, så att säga. Ska ta itu med trädgården till nästa helg då min syster och svåger kommer och hjälper.
Trädgården har blivit "styvmoderligt" behandlad den senaste tiden.
Kära Poppins, själv hade jag gärna varit Alice i undelandet. Det är min absoluta favorit. Full av skratt.
Eva Agnes
PS Har klappat vovven från dig

Camillas Drömmar sa...

Mary poppins var min stora favorit när jag var liten!!...har aldrig varit med om nån bokklubb men det låter charmigt:))

Solkatter & dammråttor sa...

Roligt med er klubb....en anledning att träfas och ha det gott.
Vilken mysig entre´ni har.Välkomnande verkligen.
Ha D! Kram!

Lisa sa...

Hej! Jag är med i en bokklubb på nätet http://www.maria-tintin.com/bokcirkel/bok.html. för jag känner inga boknissar här, men jag skulle gärna vara med i en irl. Kul att diskutera under tiden man läser, inte bara efteråt. Få se nu, Never let me go tyckte jag var okej. Själva idéen var bättre än slutresultatet, men det var ett tag sen jag läste den i och för sig. Den kommer säkert bli film. Den fick en 3a av mig. Vad tyckte du om den?