Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

torsdag 5 april 2007

Flora Linnea

Om ni är ute på en liten tur under påsk och befinner er i Skåne, kan jag rekommendera ett besök på Flora Linnea. Denna charmiga växt- och inredningsaffär ligger mitt i Helsingborg, men det känns som om man är ute på landet.

Här har man specialiserat sig på rosor, framför allt engelska rosor. Begreppet engelska rosor kommer jag att återkomma till, men det är ett samlingsnamn på moderna rosor som har de gammaldags-rosornas charm och doft.

På Flora Linnea kan man även hitta ett stort urval av trädgårdsböcker! Dessutom kan man hitta inredningsdetaljer och möbler.

Man kan kombinera sitt shopping med ett besök på Fredriksdals museum som ligger vägg-i-vägg. Här finns ett helt underbart rosarium (mer om detta när rosorna blommar!), botanisk trädgård, ett helt gammalt stadskvarter, en herrgård och flera andra byggnader. På sommaren spelas utomhusteater - något som de flesta känner till, jag säger bara Nils Poppe och Eva Rydberg.

I påsk är det konstrundor här i Skåne. Det finns flera att välja mellan och i år ska vi nog åka på den i nordvästra Skåne och då kan vi passa på att göra ett stopp på Flora Linnea.

3 kommentarer:

Signes vind sa...

Tack för tipset. Vi åker ofta till Helsingborg, måste absolut besöka Flora Linnea nästa gång.
Vilken fin blogg du har, roligt med boktipset också - Grå själar - måste läsa den i sommar, har hört mycket gott om den.

Poppins sa...

Trevligt att du gillade min blogg. Ska ta efter från din sida idén att lägga ut vilka böcker jag läser och vilka jag nyligen läst. Hoppas det är OK?

Haddock sa...

Nu har jag ringt till Flora Linnea och beställt två rosor, en Gertrude Jekyll och en Teasing Georgia.