Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

söndag 27 maj 2007

Constance Spry och Gerbe Rose

Helgen blev inte så fin (vädermässigt) som jag hoppats. Det har mest regnat men trots det har det varit ganska varmt. Jag har sprungit ut mellan skurarna med kameran i högsta hugg för att kunna dokumentera de första rosorna som slagit ut. Det är rekordtidigt.


Den vänstra rosen är en engelsk ros (Austinros) vid namn Constance Spry. Hon växer mot vårt vita plank och blommar bara en gång under sommaren. Men blomningen är riklig och rosorna är ganska stora, kupade och har en underbar doft! Den högra rosen är Gerbe Rose som jag presenterade som knopp för några inlägg sedan. Vi har haft lite otur med rosen genom att den får mjöldagg men själva rosorna är mycket vackra. Som knopp ser den ut att vara gjord av marsipan, när den slår ut har den ett lite slarvigt men charmigt utseende.


Min lilla nya hylla har fått två pelargoner. Och min lilla zinkkruka har fått tre persilja.

Det är så mycket att fotografera vid den här årstiden. Extra roligt är ju att motiven ändras från dag till dag. Så jag återkommer nog inom kort med ytterligare bilder från trädgården.

16 kommentarer:

Tingeltangel sa...

Vilka underbara bilder. Rosenknopparna är ju så bedårande. Så långt våren kommit i Skåne. Här finns det inte en antydan till knoppar på rosorna ens. Men nu var det strålande väder i helgen så vi kanske kan knappa in lite på er.... Gillade de fina sängbilderna också. Sådana där bäddningar är så härliga på bild men jag tycker det är rätt knepigt att själv få till kuddarna så de ser så där fina ut.... Tack för dina kommentarer till mina favoriter. Min farmor fortsatte teckna och måla men bara som hobby.

Anna sa...

Vilka vackra bilder! Du verkar ha en underbar trädgård. Ska bli spännande att följa dina rosor.

Ha en härlig dag!

karin a sa...

Härligt att rosblomningen är igång! Både är jättefina. Visst var vädret lite trist i helgen men jag gjorde som du och var ute mellan skurarna.

Trolda sa...

Åh, så fina bilder du visar! och rosor som doftar är bara så underbart! Finfina zinkkrukor med frodiga kryddväxter...Verkligen inspirerande!

Trolda - ha en fin vecka!

vildängel sa...

åhh, det är så fint med rosor, jag har varit ute och inspekterat mina små,små rosbuskar och det verkar som att de iaf lever - men blommorna är nog några veckor bort än.

Guldkant På Livet sa...

Vilka helt underbara ros och örtbilder!! Ja, återkom med så många bilder du vill, jättekul att få se!! Man blir så inspirerad av alla bloggar, blommor & inredning, men det är ju det som är poängen och SÅÅÅ himla kul!! Vilka vackra bilder du tar och rosorna var ju helt fantastiska! Snygga blomlådor i fil de fer och den för örter, verkligen snyggt!! Mari.

tina sa...

Vilka underbara rosor...vad spännande att få följa med ut i din trädgård och titta :) Gillar dina zinkkrukor med örterna!!
Kram!!

Cia sa...

Helt ljuuuuuvliga rosor...tycker blomfantasten ;)

Elinsstuga sa...

Hej! Åh vad vackra rosor! Har dina redan börjat slå ut!? Jag bara väntar o väntar på mina, inte ens en knopp..! Ser fram emot att se mer av dina rosor. Är fortfarande novis i ämnet men börjar lära mig lite :)

Eva Agnes sa...

Du gör schyssta kollage, tycker jag. De går att förstora nu.
Rosorna är vackra som tusan och även pelargonen.
Hur jag än spanar hittar jag inga knoppar på mina rosor. Antagligen för långt norr ut... hi hi
Kram Eva Agnes

Solkatter & dammråttor sa...

Vilka underbara bilder på rosor,pelargoner och persilja.
Ser fram emot fler bilder framöver =)
Kram!

Trolda sa...

Hej Poppins! du får GÄRNA länka till mig...=D Jag länkar gärna till dig också frampå för din blogg är MYCKET trevlig den också..=D

Trolda - med glädje! =D

Signes vind sa...

Fina collage;-))
I vår trädgård är det svårt att få rosorna att behålla sina knoppar - rådjuren tycker att det är riktiga delikatesser.
Kram / Lotta

Tingeltangel sa...

Nu är jag här och babblar igen... Ville önska dig också en bra vecka... Du gissade delvis rätt om piraterna. Lillasyster är för liten för den så vi delade familjen i stora och lilla gruppen. Jag hamnade i lilla gruppen och fick se "Rosa - the movie". Men den var bra den med... Kram

signe sa...

Oj, vilka vackra rosor!..härligt att de luktar gott oxå!...Fina pellisar oxå och zinkkrukor! Och fina collage!
Förstår att du fotar det som händer varje dag och visar..det gör jag med..man kan inte låta bli!..det förändras ju hela tiden! :)

Mimmi sa...

Åh, har din Constance Spry redan slagit ut!? Min slog ut första gången förra året, samma dag som vår son föddes så jag fick se den när vi kom hem från BB dagen därpå :-)... det var den siste juni!