Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

tisdag 8 maj 2007

Fresia och böcker

Köpte en fresia för några veckor sedan. Jag har njutit av den men nu börjar blommorna ta slut. Är det någon som vet hur man behandlar en fresia? Det är min första så jag har ingen erfarenhet av dem. Den kommer kanske inte att blomma igen?

Några bilder tog jag i alla fall av fresian. Tänk, dessa foton tog jag i helgen och då var det försommar. Idag känns det mer som höst med regn och rusk...


Har läst ut Mark Billinghams "Livlös". Jag har läst flera av hans böcker om Tom Thorne, en udda kommissarie i London och har tyckt att de var OK men inte mer. Den här boken handlar om mord bland hemlösa i London och Thorne får i uppdrag att infiltrera bland gatuliggarna. Thorne, som har en del personliga problem och som är på väg utför i livet, anpassar sig snabbt till livet på gatan. Kanske alldeles för lätt, kommer han att kunna komma tillbaka till sitt vanliga liv igen?

Jag tyckte boken var mycket bra men så är det också ett angeläget ämne att skriva om. Skildringen kändes äkta och som turist i London har man ju känt sorg över dessa människospillror som sover i portgångar och parker. Här får man en liten inblick i deras liv.

20 kommentarer:

Tilde sa...

Hej, kul att du tittade in hos mig,jag läser Anders Paulrud nu Som vi älskade varandra, han är helt ny för mig ,lättläst men inte så spännande, Fick Karin Fossums senaste" Brott" också i samma bokpaket, o så beställde jag Växtförökning av Steven Bradley, kan vara bra o ha.Lite avundsjuk på er i Skåne, ni har ju sommar snart..

Signes vind sa...

Ännu ett vackert collage. Du frågade om Nadelson.Jag blev inte så tagen av den boken. Har läst flera recensioner som hyllat boken men mig lämnade den tämligen oberörd. Har precis läst ut Håkan Nessers senaste och den tyckte jag mycket om. Nu väntar Tyskungen av Läckberg. Håller med dig om Billinghams tidigare men den här verkar ju vara bättre. Kul med dina boktips - men igen undrar jag hur du hinner?? Idag var jag tvungen att stryka också - vilket elände när man kan sitta vid datorn. Strykningen fick ske framför Desperate Housewifes så gick det lite fortare i alla fall;-)

Lina sa...

Visst är det så att vädret ändras!! Ena dagen är det varmt och man svettas, andra dagen vill man ha vinterjackan på sig!

Guldkant På Livet sa...

Nej men å så ljuvligt!! Har aldrig haft en Freesia i kruka, bara som snitt så jag har inte en anning om hur man får den att överleva! Men vad fin den var, fint fotocollage!
Ja, det kändes faktiskt mera som höst i dag trist nog, jag vill ha SOL!!! Mari.

Carol sa...

Hello Mrs. Poppins,

thank you very much for your kind comment on my blog today! :)
You have a beautiful blog too, although I can't read your language and don't know wich pictures are from your garden and which are from elsewhere. I saw on your sidebar that love the rose Constance Spry, I love it too, mine is almost blooming now, it has really big buds. Also I love all the books of Peter Mayle :)

Eva Agnes sa...

Tyvärr vet jag ingenting om Fresia mer än att den luktar gott. Jag kan alltså inte hjälpa dig. Bara tala om att bilderna är mycket fina.
Tack för boktipset.
Kramar Eva Agnes

Lisa sa...

Har ingen erfarenhet av Freesia, men det ser ut att vara en fin blomma! Fina bilder du har på din blogg. Gillar också verkligen fåtöljen (eller är det en soffa?) i blå/vitrutigt tyg längst upp till höger! Charmigt med kudden som bryter av så fint.

Lella sa...

Jag tror att om du planterar ut din fresia så kommer den att blomma igen nästa år. Har massor av dem men de kom med huset, inget jag har planderat själv. Och vad roligt med boktips, lägger tipsen på hög i väntan på sin tur :o)

Monica sa...

Jag tror också att det bara är att plantera knölen, för det tror jag det är och sedan kommer den att återkomma, kul med boktipsen..Här har jag köpt på mig lite böcker jag ska läsa när jag får sommarlov för så bra har jag det..Jag har köpt Läckbergs senaste så har jag även Stieg Larssons bok "Flickan som lekte med elden".. Det kliar i mig att börja men just nu kan jag inte väntar på mina nya glasögon, orkar inte läsa så länge för jag har väntat alldeles för länge med att skaffa nya..dyrt..ha det bra!

Smultron på strå sa...

Hej, va kul att du varit in på min sida jätteroligt att du tyckte huset såg lite gammaldags ut det är vad vi ville. Verkar som du är duktig på trädgårdar kom gärna med förslag till oss vi har en hel del att planera.

art[e]fact sa...

Kikar in och önskar en trevlig kväll!

Mia sa...

har dessvärre inte en aning men en vacker blomma!

Birgitta sa...

Vad fint med dina collagebilder, de är verkligen snygga, kul att hålla på och mixtra lite. Fresia är vackert och luktar ljuvligt. Trevligt att du lämnar boktips. Jag är en läsare i perioder.

Solkatter & dammråttor sa...

Tyvärr vet jag inte hur man sköter freesia....jag är inte heller bra på sånt....
Boken du läst verkar bra...tack för tipset.
Om mina grodor...jag har inte försökt kyssa någon...och jag behöver ingen grodprins heller...jag har redan en gammal padda *hi hi*
Ha det gott!Kram!

hulukvarn sa...

Nu har jag lagt ut en bild på bloggen på vår nya bil. En renault scenic. Visst är den grym??

Kram

Signe sa...

Åååååh, underbart med fresia! De är så vackra! :)

elin1976 sa...

Fine bilder av fresiaen. Jeg fikk heller ikke denne til. Så jeg gav opp. Her er det også kaldt men i dag skinner solen. Får håpe varen kommer tilbake til deg også. klem:O)

Vildängel sa...

Såg just i min morgontidning att det finns en butik här i trakterna som heter Poppins. *s* www.poppins.se om du vill kika in. :)

Hemma på landet sa...

Tack, sötnos!
Så fint du gjort med bilderna. Kram Stina

tinginneoute sa...

hej kul att du var och kikade in hos mig. Själv har du det underbart med massa fina blommor. Fina bilder!
Kul med en skåne tös till :)