Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

lördag 19 maj 2007

Musik och Norrgavel

Som jag berättade för en tid sedan, gick vår stereo i sönder och nu var det dags att hämta hem den igen. 900 kronor kostade det att få CD-spelaren till att fungera igen. Men det var det värt, vi har saknat att lyssna på musik. Visserligen kan man göra det via datorn men det är inte samma sak. Framför allt inte samma ljud.

Som tur är gillar mannen och jag samma musik. Faktum är att vi träffades för 25 år sedan tack vare vårt musikintresse. Vi arbetade ideellt i samma rockförening, han som kassör och jag som sekreterare. Ingen av oss spelade själva men vi tyckte om musik och tyckte det var roligt att arrangera konserter.

En rad av roliga källarband uppträdde på våra konserter, men även en del kända, t ex Docent Död, Imperiet och Wilmer X.

Ja, det var roliga dagar... Vi tycker fortfarande om musik och även om smaken har utvecklats, kan jag fortfarande lyssna på mina gamla favoriter. Fast jag lyssnar även på lugnare musik och har t o m lärt mig att gilla opera.

De senaste skivor jag har köpt är med Regina Spektor, Carla Bruni, Ron Sexsmith och Isabelle Boulay. Alla olika på sitt sätt, Regina Spektor melodiös mjuk poprock, Carla Bruni mjuka och coola ballader, Ron Sexsmith känslig rock och Isabelle Boulay fransk poppig chanson.

Nåja, vi for till Malmö för att hämta skivspelaren... Vi passade på att titta in på Norrgavels affär. Jag är mycket förtjust i deras möbler. Jag äger inga och de skulle nog inte passa in hos oss men jag tycker de är vackra. Ett hem inrett med Norrgavels möbler utstrålar harmoni och frid.

Jag gillar även filosofin bakom designen - att möblerna inte ska dominera utan vara en bakgrund till livet som levs i rummen. Genom sin tidlösa design ska möblerna dessutom hålla hela livet igenom.

På bomässan i Staffanstorp för några år sedan hade man inrett ett helt hus med deras möbler och för mig var det det vackraste huset av alla.

16 kommentarer:

Tingeltangel sa...

Tycker också Norrgavels möbler är så vackra och harmoniska på något sätt. Om Du gillar dem tipsar jag dig om att titta här http://www.klockafjallgard.se/. Erik Richter har inrett fjällgården och den är sååå vacker. Den var till salu för ett par år sedan och jag kunde inte sluta drömma om att försöka köpa den.

Anna sa...

Vilken fin beskrivning av Norrgavels möbler - har nog aldrig sett dem. Kul med ert gemensamma musikintresse. Jag kan fastna för låtar men jag lyckas aldrig minnas vem som sjunger dem, till min stora förtret.

Ha en fin dag!

Kattfot sa...

Vacker vackert, ja Norrgavel gör verkligen fina möbler.

Guldkant På Livet sa...

Så trevligt inlägg och att läsa om din musiksmak och er musikhistoria ihop!! Tack för skivtips, kanhända ngt av dessa även passar mej... Jag gillar också musik, lyssnar ofta. Mix megapol blir man galen på efter att jämt å ständigt höra samma låtar i ett helt år, så ngn "mix" kan jag inte hålla med om att de har..
Norrgavels möbler har jag inte direkt kommit i konatkt med tidigare även om jag hört talas om dem, mycket snygga saker uppenbarligen! // Mari.

Trolda sa...

"Vad vore väl livet utan musik"...=D Själv fick jag igår det skotska bandet RUNRIG´s nya cd....JÄÄÄÄÄTTE BRA! =D

Trolda - tjingeling!

Lily of the valley sa...

Jag var också med i en musikförening för ett antal år sedan. Man åkte land och rike runt för att se och lyssna och dansa till musik. Har varit bl a i Roskilde när U2 uppträdde, min favoritgrupp. Jag har upplevt många stora och små rockkonserter.
Det finns fortfarande mycket bra musik som man kan svänga sina lurviga till.
Kram
Lily

karin a sa...

Norrgavel har länge tillhört mina favoriter. Jag har en hylla som är målad mörkt blå/lila. Lite svår att kombinera med de ljusa färger jag föredrar nu men den är såå fin. Fin form och kvalité!

Spännande att få läsa lite om ditt musikintresse!

Signes vind sa...

Verkligen intressant inlägg. En pusselbit till läggs till den bild jag så smått börjar få av dig.
Har reserverat på biblioteket några av de CD-skivor du skriver om. Jättekul att få nya intryck även via öronen.
Norrgavel har mycket vackert - men det är inte rikigt min stil - mer min svägerskas (hon som är inredningsarkitekt).

Signe sa...

Norrgavel har så underbara möbler..de är verkligen nordiska..lite modern allmoge känns det som! Såg det avsnitt av sommartorpet då Ernst besökte Norrgavel och även tog in en sån där träsoffa till det vardagsrum/matrum som han gjorde iordning, jättefint!
Oj, va dyrt m stereon..men man kan ju inte vara utan musik :) Va kul att ni träffades genom musiken! :)

Birgitta sa...

Visst är det härligt med musik, olika musik olika dagar. Regina Spector gillar jag, lite i samma stil som Laleh. Snygga möbler, rena och smakfulla.

Hemma på landet sa...

I Love music and your pictures. Hug Stina

Lella sa...

Roligt med musiktips, blir nyfiken och måste lyssna in mig på dina tips :o)
Och visst har Norrgavel vackra möbler, verkligt hantverk.

Monica sa...

Norrgavelns möbler har jag läst om i någon tidning tror jag och jag håller med dig de är verkligen vackra..finstämda och känns nordiska. Dina skivor ska jag kolla upp vad det är kanske gillar jag också dem..känner inte igen någon men jag är så usel på att komma ihåg namn.."viskar - inte bra när man är lärare" =)..tur att jag inte har så många elever åt gången. Kan berätta att dopet gick på räls min lilla sessa skötte sig galant..log och tittade nyfiket på allt o alla..lilla hjärtegrynet..=)

tina sa...

Hej! Hittade hit via en annan sida....gillar det jag läser, blev glad över din musiksmak...gillar det du tipsar om....och Norrgavels möbler är så fina....kollade deras hemsida för några dagar sen...vi köpte deras påshylla för ganska många år sen..och behöver byta ut påsarna....de har mycket fint!! Kikar in här snart igen!!
Tina :)

Clara sa...

Musik är härligt och nödvändigt! Norrgavel har en skön filosofi....enkla, vackra och funktionella möbler!
Kram

Eva Agnes sa...

Jag ska skriva ett mail strax till dig men vill ändå kommentera ditt inlägg i dag.
Inte heller jag kan leva utan musik men nuförtiden är det enbart klassiskt för min del. Opera också.
Någon gång kan det bli annat som jag gillade förr. Men väldigt sällan.
Såg att Vildängel hade varit i Butik Fåfängan. Avundsjuk..?? YES!!
Kramar Eva Agnes