Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

lördag 19 maj 2007

Rapport från trädgården

Idag sken solen igen efter flera dagars regnande men vinden gjorde att det ändå inte var särskilt skönt ute. Lite trädgårdsarbete har jag ägnat mig åt, har planterat ut mina fyra tomatplantor och mina bondbönor. Bönorna ska få växa i kruka och klättra på bambu. När man har en liten plätt till trädgård, så får man ha sin köksträdgård i krukor i stället.

Här ser ni bondbönor och citronmeliss. Bakom syns några av tomatplantorna i hinkar.

Här växer ännu fler bondbönor. Har även sått lite sallad i krukor. Tänkte odla dem i amplar - snigelsäkert!!!

Trots vädret frodas penséerna framför köksfönstret.


Tomma krukor som väntar på växter. Vad vet jag inte riktigt än, pelargoner kanske. Intill en rosenknopp på Louise Odier. Knopparna börjar svälla så de samlar sig för att börja blomma, även om det kommer att dröja veckor.

17 kommentarer:

Eva Agnes sa...

Vackra collage på din krukträdgård.
Fint att skåda det första jag gör på morgonen.
Kram EA

Karin A sa...

Så trevligt med en krukträdgård - visst är det ett elände med dessa sniglar men du har ju hittat en både praktisk och snygg lösning. Så härligt med rosenknoppar! Är alltid lika spännande att få se vilken ros som blir först ut.

Anna sa...

Krukträdgård är fint det. Ser fram emot dina rosor. Jag hoppar över tomaterna i år eftersom vi flyttar i aug, men kommer sakna dem - de är ju så goda. Du verkar ha en vacker gård, det är inte storleken som avgör det.

Ha en härlig dag!

Anna sa...

Krukträdgård är fint det. Ser fram emot dina rosor. Jag hoppar över tomaterna i år eftersom vi flyttar i aug, men kommer sakna dem - de är ju så goda. Du verkar ha en vacker gård, det är inte storleken som avgör det.

Ha en härlig dag!

hulukvarn sa...

Vad kul att det växer så det knakar! fina penseér och fina krukor! kramar

Lusthuset sa...

Jag tycker det är jättefint med växter i krukor. Ibland sätter jag dem där istället för i jorden. Man har mer kontroll över odlingen på detta vis. Kan flyttas efter behag. Har precis satt ut alla mina fröer och bestämt att nu får de bli ute och idag öser regnet ner, så man får väl flytta in dem ändå. Hoppas att solen tittade fram en liten stund i helgen.

Lotten sa...

Här är en till med liten plätt till trädgård och mördarsniglar därtill.... Tråkigt! Vad blir det för blommor av bondbönorna?

Flygplanshyllan vet jag inte om jag visat tidigare.... men visst är den tuff! Klart din man skall ha en! ;-)

Kattfot sa...

Mysigt med en köksväxter i krukor. Kanske vore något att ha på trappen i sommar :-)

Anna sa...

Åh, det staketet har jag missat i senaste Drömhem, min dotter snappade med sig tidningen och jag går här och väntar på den. Hm!
Jag får nog lägga in bevakning på de där grindarna. Men då måste du lära mig hur man sköter rosor, för det är det värre med.

Ha det gott!

Solkatter & dammråttor sa...

Härliga bilder på din trädgård.Ja,det är väl praktiskt att odla i kruka...dels blir det lättare att rensa och det där med sallad i ampel...vilken strålande idé!
Ha en skön fortsättning på helgen.Kram!

Signes vind sa...

Så fina collage du fått till nu igen ;-)
Skulle gärna sitta i din trädgård, dricka thé och prata om livets väsentligheter!

Lotten sa...

Aha, jag förstår! Jag trodde det var ungefär som luktärtor....;-)

Men man kan ju odla annat än blommor.... och bönor är ju jättegott!

Monica sa...

Det är både praktiskt och snyggt att odla i krukor..tycker det ser ut som det växer väldigt bra i dina krukor.. Penseerna har en underbar färg..roligt att de står sig så länge..Har också lite krukor med örter i och ett olivträd..har sått koriander i år det ska bli spännande o se om det blir något..älskar den kryddväxten i thaiinspirerad mat jag lagar..ha en trevlig lördagkväll..=)

Lily of the valley sa...

Tack min vän! Jag har mycket kvar att lära! Du måste bistå mig med lite hjälp.
Smart idé att odla sallad i amplar.
Sniglarna kan känna sig blåsta på konfekten hemma hos dig.
Har faktiskt aldrig själv testat att odla bönor. Skulle kunna tänka mig att prova t ex rosenböna. Det finns mycket man vill testa.
Kram
Lily

Lina sa...

Vilka härliga bilder du bjuder på!

signe sa...

Åh, vilket fint collage!..här växer knappt nåt än så det är tur man kan titta in hos dig och se att det växer och få inspiration! :)

Smultron på strå sa...

Vilken härlig krukträdgård. En sån vill jag också:) Ska i alla fall försöka plantera några sorter till helgen. Tack för inspirationen. Kram