Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

tisdag 26 juni 2007

Kärleksbrygd

Likt en trollpacka har jag stått lutad över spisen och rört i grytan. Jag har fått ett recept på kärleksbrygd av Lily och häromdagen kokade jag ihop den.

Med brygden skulle jag sluta mannen närmare mitt hjärta! (Inte för att jag är orolig över att det skulle behövas, men vem skulle jag annars experimentera på?)

Så där stod jag alltså medan grytan puttrade och en säregen doft spred sig i köket.

Receptet? Jo, man tar 20 sliskiga mördarsniglar, lägger dem i kokande vatten, tillsätter två paddor, klippt ragg från en get och två matskedar gift från en huggorm. Därefter... nej, nej. Jag bara luras.

Man tar in 18-20 rosor, helst röda för färgens skull. Jag har inga röda, så jag tog rosa.

Plocka bort kronbladen och skölj dessa. Koka upp 7 dl vatten i en kastrull på spisen. Tillsätt 6 dl socker, två citroner i skivor och kronbladen. Rör om tills sockret har löst sig.


Låt stå kallt i två dagar. Sila och förvara på flaska. Saften håller bara en vecka i kylskåp. Man kan ju tillsätta konserveringsmedel vid tillagningen men jag tänker frysa in lite i stället.

Hur det smakar? Gott! Tror det är en bra törstsläckare. Jag blandade med isvatten och mannen drack gärna. Så nu är han bunden till mig i evighet... Ha!

Slut på denna veckas rapport från testköket! Tur att något experiment blev lyckat.

24 kommentarer:

Sagalisa sa...

Ha måste genast prova,om det inte går att lura mannen i sitt liv är det vackert att se på...Kram/Anna

Lily of the valley sa...

Poppins, din buse. Läckra bilder på "exprimentet". Det ser gott ut! Va bra att det lyckades...;)
Sommarkramar från Lily

Monica sa...

Vilken läcker häxbrygd, trodde alla såna var illalyktande och mörka. Mycket lättare att lura i någon denna brygd som ser så läcker ut..måste prova för säkerhets skull, =)/Kram Monica

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Oj så gott det ser ut! Rosa saft är bäst:-)
Ska nog prova det på sambon...

Susanne

Anna sa...

Så härligt att det lyckades för dig till slut.. :0)

Men du, en brygd för att få mannen närmare ditt hjärta.. du vet väl att du skulle ha blivit anklagad och troligtvis dömd för häxeri för ett antal hundra år sedan? :0) Tur att det är andra tider nu annars skulle vi ha varit många på det bålet..

Kram
Anna

Tingeltangel sa...

Oj, jag gick på det. Tänkte att detta måste jag pröva. Men erkänner att jag började känna mig lite tveksam när jag kom till huggormen. Det riktiga receptet var mycket bättre. Och som alltid fångar du det så fint på bild. Det ser både vackert, gott och läskande ut... Tack för dina snälla ord till mig.

Lilla B sa...

Det ser gott ut. Vackert också.Har inte tillräckligt med rosor. Men!!Stulna rosor är också rosor!

Lykke sa...

tack för tipset. Här skall provlagas!

Veronica sa...

Det receptet måste jag ju bara prova! Och vilka vackra bilder du tagit, det gjorde det hela ännu mer frestande!

karin a sa...

Vilken kärleksbrygd! Så vackert det var med alla rosor i innan den silades. Kanske man skulle ta och prova då... :)

Trolda sa...

Har DU inga röda rosor!!!! I all din samling!?! =D Vilket underbart recept! Ser verkligen härligt och sommarfräscht ut! Nu är ju jag ingen person som "saftar o syltar" direkt (men lagar gärna MAT =D) men blir riktigt sugen =D Och tack för dina kulturella museierekommendationer =D

Trolda - "saftigt kulturell" =D

vildängel sa...

Det är svårt att föreställa sig att en blomma ska smaka gott - men om du säger att det gör det så är det nog så :D

Guldkant På Livet sa...

Nej men oj, tack för receptet! Det såg gott ut och vore verkligen kul att testa, men jag får nog lura i han jag bor med att dricka rosenblad, skulle nog göra honom lätt skeptsik, kanske man kunde ha i en skvätt sprit ; )
Såg verkligen somrigt ut och fina bilder! Kul det lyckades med ngt rosenrecept i af! ; ) Mari.

signe sa...

Åh, det ser ju riktigt läckert ut! Fin färg på drycken oxå! Kanske kunde va nåt till mina bullar!:)

EVA AGNES sa...

Till Testköket... tur säger jag med. Kul att du lyckades med rosendrycken. Den ska jag pröva. Får väl smita bort till Björn och ta kronblad.
Han har trettio gånger fler rosor änjag. Även röda Flammentanz.
Tack för vad du sa om min dotter och mina pryttlar på bloggen.
Kramar Eva Agnes

Clara sa...

Oooohhhh....tänk om man hade så gott om rosor så man kunde göra saft på dem!!!! Månntro det luktade gott i köket!!! Nu är han fast :=) Din sista bild i inlägget är så vacker! Kram

Lina sa...

Jag har bara provat att göra rosenmarmelad och den blev god! Västra Strö är min favo butik helt klart!! Håller med dig om att man kan gå där hur länge som hälst!

smultrongården sa...

Hej svejs! Kul att du hittade mig via Signes Vind! Hos henne tog jag receptet på den suveräna fläderblomssaften som alla numera älskar. Hos dig tar jag din super läckra brygd... Tack, tack! Kram Eva

Tilde sa...

Kul ..jag måste koka...
Kanske han kan gå ifrån sporten på TV:n lite mer??
Nej jag ska inte klaga, men varför inte plocka in lite rosblad, o prova!!
Vackra somriga bilder du tagit.!

Hannele sa...

Vackert rosa, helmysigt recept.

Lusthuset sa...

Tur att du tog bort det med sniglarna jag blev riktigt rädd! Usch! Resten av receptet låter ju fräscht och gott.

Birgitta sa...

Oj, verkar vara något spännande, fungerar det som du tänkt dej. Det hela blev ju verkligen en vacker anrättning så det kan ju vara en fröjd för sej. Så fint med saften i glaset, sommarhärligt. Kram och ha det gott.

Elinsstuga sa...

Det var verkligen ett roligt recept! Måste man ju bara prova (på maken)hihi! Måste bara se till att det börjar växa rosor i trädgården..

C. Tvillingmamma sa...

*ler* Underbart! :)