Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

söndag 1 juli 2007

Lite musik och lite rosor

Häromdagen kom ett paket i brevlådan. Paketet innehöll två CD. Det var mannen som hade beställt vad som kan kallas "Gubbarock". De har ju blivit lite äldre, de där rockarna.

En CD var med Nick Lowe och den andra med Graham Parker. Utav dessa två skivor var det Parker som var en kul överraskning. Än kan han producera riktig rock - rock som man blir glad av. Han har ju glimten i ögat, t ex i låten "England's Latest Clown" som handlar om Pete Doherty, Kate Moss pojkvän.

Tänkte tipsa om en helt annan artist, Fiona Apple, som har ett mycket speciellt sound. Hennes röst låter som en sångerska från 50-talet och musiken har en slags baktakt. Tillsammans blir det ganska charmigt. Om du klickar på bilden allra längst ner på sidan, kan du höra hur det låter.

Avslutningsvis en liten bukett med A Shropshire Lad och Ghislaine de Féligonde. Kan man inte njuta av rosorna utomhus, får man plocka in några i stället. Det räcker med en enstaka ros för att det ska dofta ljuvligt inomhus.

7 kommentarer:

Tingeltangel sa...

Musiken kan jag inte kommentera - den är jag okunnig om. Men rosenbilderna ger mig gåshud. Det är så vackert så det är overkligt. Jag har varit dålig på bloggläsing de senaste dagarna så jag läste ikapp lite nu. Din bondpojke är ju bara för vacker. Som alla dina andra rosor. Och så har de så underbara namn... Det regnar i Stockholm också. Hoppas att det fina sommarvädret kommer tillbaka till oss alla snart.

Äppelhem sa...

Åh, Fiona Apple var nånting för mig! Precis min stil!

Det är jämt så vackra bilder i din blogg, jätteroligt att titta!

Nu ska vi iväg på Fasanjakt! :-)

Veronica sa...

Visst är det mysigt att kunna plocka in lite av det vackra och njuta av det inomhus, nu när det regnar mest hela tiden? Just nu så har jag en liten bukett Flammentanz på köksbordet. Den doftar ju förstås inte men är himla vacker och jag blir varm i hjärteroten när jag ser dom!
Ha en fortsatt bra dag!

Maria-Jag blommar sa...

Tack, för musiktips. På den fronten känner jag mig också tämligen ingrodd nuförtiden, lyssnar bara på mina gam-gamla skivor, men de är ju bra så...!?

Lily of the valley sa...

Laden är så fin.
Jag hoppas att jag får njuta av de äldre herrarna någon gång. ;)
Jag har utmanat dig på min sida.
Hoppas du vill vara med.
Kram Lily :)

art[e]fact sa...

Tack för musiktipsen! :)

Hopaps att du får en härlig söndag! VAd har ni för väder? Här är det ganska gråmulet tyvärr...

Anonym sa...

Du längtar oxå till semester precis som jag Och vi ska oxå till Danmark kul läsning kram pimpim