Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

tisdag 24 juli 2007

Vad gör man när det regnar?

Sällan har jag funderat så mycket över vädret som jag gjort den senaste tiden. Inte bara nu under semestern utan hela året. Våren var tidig och otroligt varm, sedan kom sommaren men det blev mer höstkänsla än sommar med storm och regn.

Vad det än är som händer med vädret, är det lite skrämmande. Ska vi fortsätta att drabbas av torka och regnperioder. Ska vädret alltid vara EXTREMT i fortsättningen? Ska vi drabbas av likadana översvämningar som England?

Och vad kan vi göra för att förhindra det? Går det att påverka? Och kan min lilla miljöinsats i form av sopsortering o dyl betyda något när stora länder som USA inte vill engagera sig? Inga lätta frågor...

*********************************************************

Men, men, vad gör man på SEMESTERN när det regnar? Hittills har det varit fler regndagar än soldagar.

Nu är jag inte den som älskar sol och värme för att jag vill sola eller bada. Nej, jag håller mig helst i skuggan och läser en bra bok. Men jag vill kunna vara UTE och hitta på saker, påta i trädgården och få lov att sitta där i skuggan under markisen. Det har jag inte gjort många dagar den här sommaren.

Så vad hittar man på?

PYSSEL
Man kan pyssla lite. Jag har sytt lite, fotograferat en hel del och gjort lite annat. Som den här, vad det nu är... mobil? Den fångar ljuset och plingar mjukt där den hänger på rosenbågen.


De här små fågelholkarna från Panduro kan ingen fågel bo i. Men söta är de.

BÖCKER
Man läser mycket. Jag har läst ut hela serien om familjen Cazalet av E J Howard, har läst två av Stieg Larssons deckare och håller på med den tredje. Detta under loppet av några veckor.

MEDIA
Positivt är att man kan följa Tour de France på TV utan dåligt samvete. Har också tid att sitta vid datorn och blogga. Och det har blivit en hel del filmer.

UTFLYKTER
Det blir många utflykter. Jag har skrivit om dem i bloggen. Den senaste, idag, blev till Malmö museum som ligger i Malmöhus slott. Där tittade vi på allt möjligt från himmel till jord: fiskar i akvarium, uppstoppade djur, konst, kaffeutställning...

SHOPPING
Det är verkligen "Shop til you drop"-väder! Det har blivit en hel del inhandlat under den här tiden. Idag blev det lite till när vi var i Malmö. Här kommer några tips:
Sprudla - en liten söt butik i gamla Limhamn med varor bl a från Krasilnikoff.
Strega - härlig liten inredningsbutik där jag hittade påslakan från Gant för halva priset!
Laura Ashley - say no more!
Charlotte Trend - en stoooooor inredningsaffär där man kan gå länge och titta.

På torsdag blir det en resa till Köpenhamn med några vänner. Trots allt är det nog inte så dumt med semester...oavsett väder...

18 kommentarer:

Birgitta sa...

Ja, lite pyssel piggar alltid upp och läsning är nog bland det bästa man kan göra när det regnar. Vädret här i Dalarna har varit perfekt för utflykter som tur är. Åh tack Poppins för de fina orden på min blogg, de värmer verkligen. Kram och ha det bra på din tur till Köpenhamn. Även jag kanske åker över en tur när vi är i Skåne.

moderncountry sa...

Hei Poppins! For en innholdsrik post! Du sitter med like mange spørsmål og tanker og klimaforandringene som meg. Det er både slremmende og ikke minst foruroligende at menneskene ikke er mer opptatt av miljøet når man ser hvilke konsekvenser det har for fremtiden vår. De gjør det samme som strutsen, stikker hodet i sanden og tror at problemet vil forsvinne av seg selv. Da jeg var hjemme i Norge la jeg merke til hvor lite min egen familie og venner bryr seg om miljøet. Bare det og bytte til sparelamper, slå av alle knapper og dra ut kontakter, slå av lys i rom man ikke bruker, sette ned temperaturen og kle på seg, kjøre miljøvennlige biler og sortere papir, glass og andre gjendstander som er skadelig for miljøet...ja som du ser er det en hel rekke og jeg er forbauset over at folk enda ikke gjør! Kanskje er de mer bevisste eller opplyste her i Nederland, men det er iallefall mer fokus på det enn hjemme i Norge der jeg kommer fra. Selv prøver jeg så godt jeg kan og leve miljøvennlig og oppfordrer alle rundt meg til det samme, vi har jo bare en sjanse og planet!!!
Ops, lot meg engasjere veldig nå..
Jo,jeg kjente meg igjen i dine gjøremål i dag. Har nesten gjordt det samme vi, fniss..tatt masse bilder, lite pyssel og kos inne :) Uroen din ble fantastisk!! Vakre fager og så unik den var :) Nå ble jeg enda mer inspirert til å gjøre ferdig min, takk!! Ha også en god tur! Elsker Danmark :)Klemmer

Lusthuset sa...

Vädret, detta eviga samtalsämne denna konstiga sommar och år med för den delen. Man undrar precis som du säger om och vad man kan göra och varför det beter sig så underligt om vi misshushållar med våra globala resurser. Jag som du längtar inte efter "indian"värmen utan vill också gärna sitta under parasollen i skuggan. Man kan ju göra många saker när det är "dåligt" väder om man bara inte hela tiden är sur för att det inte är "vackert" utan tar vara på tiden till något trevligt, som små runturer, god läsning, stickningen (röd babykofta) kökspyssel ja, det finns ju så mycket. Vi planerar en tur till Jakriborg och Tirup som du tipsade om. Ser fram emot det. Ha en fortsatt skön semester för du tycks kunna ta vara på den. Kram

Trolda sa...

Jag håller absolut med dig i att man funderar och oroas så smått...Jag har OCKSÅ varit mer "aktiv" under semestern med museiebesök, utställningar och "turer" istället för att bara ligga o lata mig med böcker i solen och att BADA - som jag älskar. Jag saknar också att bara kunna vara UTE..."Puttra runt", mysa och skrota i lugnt gemak..Men, men, semestern var BRA ändå, men lite tjatigt o trist med allt regn ÄR det...BRA tips och ideér du kommer med =D

Trolda - kram på tisdagskvällen =D

Guldkant På Livet sa...

Tack för så mycket bra tips! Dåligt väder är alltså inga problem, bara positivt!! Så mycket mysigt man kan göra i stället för att sola : ) Mari.

Anemone sa...

Å for en fin blogg du har.
Nå har jeg virkelig oppholdt meg her LLEENNGEE :-)
Fant veien til deg via Modern Country, og hit skal jeg jammen lenke, så trivelig.
Klem fra midt Norge.

Monica sa...

Ja ett besynnerligt väder vi har och man undrar vad det ska leda till..vilka översvämningar i england ren tur att inte det varit lika hårt här fast vi fått vår beskärda del.. Vi tittade ju på filmen En Obekväm sanning med våra elever i våras och allt där ÄR EN OBEKVÄM SANNING... och detta är en obehaglig påminnelse om att filmen tar upp verkliga saker som alla måste börja förstå..man blir lite deppad bara man tänker. Nej usch nu får jag skriva nåt roligare..vad mycket vi hinner pyssla med när det regnar..tänk förra sommaren orkade man inget och satt bara i skuggan o flämtade eller låg i vattnet..och plaskade..då fick man inget pyssel gjort...vi får tänka så och sitta vid datorn var ju inte att tänka på ens..Alltså mycket bra lista på bra att göra grejor när man är ledig och vädre inte visar sig från sin soliga sida...Kram Monica

Karin A sa...

Jag skulle kunna skriva en roman om vädret och miljöproblem och miljöpolitik men jag besparar dig och andra läsare det. Hoppas i alla fall att den här sommaren är ett undantag även om jag befarar att det inte är så. Kanske kommer sommaren i augusti, är det inte det den brukar göra!?

Jag jobbar igen men din lista med trevliga saker att göra låter förträfflig. Mina väninnor ska åka till Köpenhamn på torsdag men själv blir jag hemma. Unnade mig i alla fall att köpa lite tyg på rea på Laura Ashley idag så att jag kan påbörja ett nytt syprojekt. :) Ha det fint (i regnet) och jag ser fram emot att läsa om din resa till Köpenhamn. Kram!

Maria-Jag blommar sa...

Man kanske hinner mer när det regnar...
Viktiga tankar om klimatet, jag funderar på det då och då...

Anna sa...

Så fint pyssel du gjort, fågelholkarna är urgulliga. Ja, vi är nog många svenskar som diskuterar väder just nu. Och även om man håller sig i skuggan med en bok så vill man veta att den finns där, solen. Orolig blir man över miljön och framtiden. Men jag hoppas att det är lugnt, och intalar mig att det är någon dryg person som dödat en spindel...

Vad jag gjort dessa dagar iaf, är att måla mitt auktionsfynd, skrivbordet det blir klart i morgon (hittade miljömärkt färg på Coop). Sen håller jag på att slipa av ett par gamla stolar. Tack för shoppingtipsen!

Min Skattkammare sa...

Härliga bilder!
Vädret är en gåta.........
Tillfälligheter eller konsekvenser av våran livsstil?
Jag tror på både och, man måste ju tänka framåt. Men att bryta gamla vanor, det kostar på.
Jag sopsorterar.......alltid nåt.
Nej, den där kvalmiga sommarhettan får gärna hålla sig borta. På det viset är det en bra sommar!
Kram Kicki

Lily of the valley sa...

Du och mannen verkar att ha haft en fin dag i Malmö med många fynd :)
Regnet har ju sina fördelar också du har ju hunnit pyssla en hel del ser jag och det är ju bra. Jag vill inte gå in på någon djupare diskussoin när det gäller vädret. Kusligt är det iaf, vi kan påverka och påverka varandra och "de som bestämmer" men ensam är inte stark...
kram :) Lily

Signes vind sa...

Visst blir man fundersam när det gäller årets väder, det är något som är helt galet. Visserligen har det ju varit regniga somrar förr men det är det extrema som oroar, översvämningar, otrolig hetta, vitsippor i mars m.m.
Men du gör ju det bästa av situationen kan man verkligen säga och är så inspirerande. Hur hinner du allt??? - vet att du har semester men ändå. Går du upp kl 5 på morgonen?? Fotar, målar, pysslar, läser, gör utflykter - och inte minst bloggar - helt otrolig är du!!
Jag blir så sugen på att åka till Panduro nu men har redan en stickning, ett album som ska scrappas och två hundar, en film som ligger o väntar, en ovårdad blogg o hur mycket strykning som helst - nej det får nog bli en kopp thé och Drömhem o trädgård
;-)) Stora kramar/ Lotta

Hannele sa...

Halva dagen har oftast varit regnfri, så man får passa på... Idag skiner solen, men allt är så blött, så trädgårdsarbete lockar inte.

Nette sa...

Hej
Jag tror tyvärr att vi får vänja oss vid det här konstiga klimatet
i fortsättningen. Men det är som du
också säger att man gör så gott man kan när det gäller sortering och annat som man själv kan påverka. Ha en skön dag i Köpenhamn. Hälsa "Gubben"

Yolanda Elizabet sa...

Lovely pics, like that little crystal chandelier!

It has been raining (and storming) here for weeks and weeks too. Not nice at all.

Laura Ashley eh? I love to shop there too. ;-)

Smultronstället sa...

Åh vad jag missat mycket när jag varit borta, du har ju lagt upp ljuvliga bilder och fått en ny layout! Snyggt!

Elinsstuga sa...

Jo, visst grubblar man ibland om vädret. Det är lite oroande...Och det känns inte som om man har så stor makt att påverka heller..