Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

onsdag 25 juli 2007

Veckans väska och lite annat smått och gott

Veckans väska från min SAMLING (någon trodde att jag KÖPTE en väska varje vecka :) men, nej, fullt så väskgalen är jag inte) är en gammal trotjänare från Burberry. Jag har haft den i mer än 10 år men den ser fortfarande ny ut.

Jag har alltid gillat väskor i säckmodell men de är lite opraktiska. Man får inte ner papper och block i dem. Och de är alltid svåra att stänga och öppna. Men snygga är de, tycker jag.

Med hänsyn till nyss nämnda nackdelar, har jag inte använt väskan så mycket de senaste åren utan den står mest och samlar damm.

Fler svagheter: mörk choklad. Den här italienska sorten, Amedei, är verkligen god...

Det är alltid kul att rensa lite i bokhyllan, jag gör alltid fynd och hittar böcker som jag totalt glömt att vi äger. Som den här lilla pärlan skriven 1915, Fru Prostinnans Huskurer. Den innehåller tips och råd om allt möjligt. T ex hur man behandlar finnar:
"Finnar försvinna snart, om man skär en rättika i tunna skivor och beströr dessa med socker, då inom några timmar en saft bildas, varmed finnarna bestrykas."

Eller skoskav:
"Ett gott medel mot skoskav utgöres av en salva av 5 delar ren salicylsyra och 95 delar fårtalg."

Medel för främjande av hårväxt:
"2 gr kinasalt löses i 50 gr jamaikarom. Till denna lösning sättes 50 gr ricinolja. Blandningen ingnides två à tre gånger i veckan under några månader."

Tack, Johanna Holmqvist, prostinnans gamla väninna, som har sammanställt all denna visdom. Huskurer brukar faktiskt fungera och ibland har ju vetenskapliga rön visat att det ligger något i dem.

11 kommentarer:

karin a sa...

Fniss vilka roliga gamla huskurer. Jag har nya skor och har fått skoskav...man kanske skulle testa. :D

Kul att se ytterligare en av dina fina väskor! Det blir nog ett inlägg med väskinslag hos mig snart också. Ha en fin kväll! Kram. :)

Trolda sa...

Nej men...En RUTIG väska...=D Du har en FANTASTISK väsksamling du! Det är riktigt kul att få se dem...Jag kan riktigt föreställa mig dig med dem strosandes fram på gatorna....=D Och gamla huskurer står ju sig ibland även till dags dato, kanske inte ALLA men...=D

Trolda - chokladslukare =D

moderncountry sa...

Oj, så artig med de gamle huskurene :) Faktisk tror jeg mer på dem enn mange av de nye tipsa. Og vet du hvorfor? Fordi før var kvinene mer hjemme, husmor var et yrke og de tok det veldig seriøst. Derfor hadde de opparbeidet enorm kunnskap og i dag er jo kvinner mer opptatt av karriere enn å stelle hjemme, da skjønner du hvorfor :) Jeg må si jeg alltid blir så engasjert av dine innlegge, tror vi kunne hatt mange dype fine samtaler du og jeg, fniss..Veska di var nydelig, og jeg likte godt fargene og ikke minst mønstrene :) Ja, vi samler vel alle på noe :) Jeg er veldig glad i tekopper, men nylig har jeg kjøpt meg flere sommerhatter, lurer på hvorfor det :) Ha en fin kveld gumman og fortsett bare med fine innlegg, det gjør du bra! Klemmer fra Aina

Cornelias Country Corner sa...

Hej och kul att du tittade in på min blogg! Gillade din bok, själv har jag en Jägarfruns kokbok - en av mina favoriter. Däri kan man hitta recept såsom på älgmule och ekorrfrikassé. Säg till om du vill ha recepten! :)

Tilde sa...

Tack för snälla ord..
Du verkar ju ha mysigt på sem.
Köpenhamn låter jättetrevligt..
Törs jag berätta att vi har varmt o sol....här i Hälsingland, vi lider nästan av torka!!
Jag borde nog marknadsföra oss lite på bloggen Våra stora Hälsingegårdar är riktiga kulturskatter.
Jag är inne i Stieg Larssons tredje,läser mest på nätterna...

Signes vind sa...

ÅÅÅ Burberry - lykost dig som har en äkta. Jag har plånbok och nyckelhållare som min dotter köpt till mig på födelsedagar och så har jag två plagiatväskor - bra i storlek men inte äkta ;-((
Den var verkligen vacker - hittills min favorit tror jag av de du visat! - anar att det kommer fler;-)
Den chokladen du visar är fantastisk - dyr förståss så man får njuta varje bit....

EVA AGNES sa...

Dina funderingar om vädrets svängningar och miljöförstöringen har jag funderat på mycket. Därför kommenterar jag det inlägget här, på Veckans Väska.
Jag grubblade länge på ett svar till dig och Modern Country som också hon tänker mycket på detta.
Svaret på det mycket fick jag när jag lyssnade på P1, ett program som heter plånboken. Där hade man i går ett inslag och en långintervju med en kille som heter Johan Tell.
Han har skrivit en bok som heter:"Hundra sätt att ändra världen".
Han berättade i radion om några sätt att rädda miljön som vi vanliga människor kan göra.
Och detta kommer du inte att gilla Poppins.... :-)) Han tyckte att man inte behövde mer än en väska i livet. Köp en dyr, praktisk och hållbar väska. En gång. Och behåll den sedan resten av ditt liv.
Använd tåg och buss när du reser i möjligaste mån. Pressa på myndigheter och regering att fler tåglinjer utomlands ska finnas. Köp en miljöbil och använd den bara i allra növändigaste ärenden.
Jag ska inte säga mer här utan i stället KÖP BOKEN! och sätt igång.
Det verkade urroligt att själv kunna göra något och inte bara sitta handfallen. Jag går ut och skaffar boken i morgon dag.
Kramar Eva Agnes

Lily of the valley sa...

Oj, är väskan så gammal. Det kan man inte tro. kram

Elinsstuga sa...

Den väskan var verkligen snygg! Du måste ha ganska många väskor för olika ändamål och klädsel tror jag ;)

Choklad är en passion! Har själv alltid nån chokladbit hemma i skåpet...
Den där boken om gamla huskurer var verkligen intressant. En sån skulle man ha i torpet..Kram!

Nette sa...

Jättesöt väska.
Jag ska tipsa sonen om huskuren
mot finnar. Kan vara ett komplement
till andra acnemedel.
Ha en fortsatt skön semester.

Smultronstället sa...

Ha det så trevligt i K-hamn! Jag blir riktigt avis på dina väskor kan jag lova! kram