Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

lördag 7 juli 2007

Vintips

Idag har vi haft bokklubb och vinprovning hemma hos oss. Temat för böckerna var släktsagor vilket var intressant. Själv hade jag läst Elizabeth Jane Howards De ljusa åren som är första delen av fyra. Eftersom jag nu vill veta hur det går för alla personerna, måste jag ägna min semester åt att läsa resterande tre delar.

Det var min tur att hålla i vinprovningen och jag hade planerat ha vita viner till sommarmat, men med tanke på att det mer känns som november än som juli, ändrade jag mig till röda tunga viner och en het gryta.

De tre vinerna som jag valt ut var alla från Argentina och gjorda på druvan Malbec (en var Malbec blandad med andra druvor). Malbec är ursprungligen en druva i franska bordeauxviner men har blivit mycket populär i Argentina. Vinerna blir mörka och fruktiga med lite ton av lakrits. Vi tyckte alla vinerna var höjdarviner och passade bra till den kryddiga maten. Här är de tre vinerna som vi provade:

Trapiche Malbec Oak Cask (nr 16554) 87 kr
Argento Malbec 2006 (nr 6649) 79 kr
Masi Passo Doble Malbec Corvina (nr 6156) 99 kr

Argento vann den interna striden. Vinet var mjukt och gott, passar även som sällskapsvin.


Avslutar med en ovanligt färgrik bukett för att vara mig. Den blå klematisen är en Perle d'Azur. Vi hörs snart igen!

15 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Tack för dina ord inne hos mig. Din omtanke värmer...

Kramar

Monica sa...

Ja där fick jag lite boktips och vintips så lämpligt nu i dessa semestertider...och regntider. Ska försöka varva ned här nu...på tiden..håller på med uterummet och stod o grundmålade allt trä i går...trött..somnade gott men vaknar fem...hur roligt är det när jag egentligen behöver sova....ska nog försöka en stund till /Kram Monica..

Smultronstället sa...

Tack för Danmarkstipsen! =) Söt bukett du plockat!

signe sa...

Håller du i vinprovningar oxå? Va duktigt! Kul att få tips! Vilken fin bukett! :)..här regnar det oxå nu..trist

Rosa Pimpinellifolia sa...

Underbar bukett! och tack för boktipset, har inte läst de böckerna! Jag satte upp en bild på mina "blomstöds-pinnar" på bloggen så du kan gå in och kika om du vill. Ha det bra! :)

karin a sa...

Låter som en trevlig kväll! Vin och böcker är ju ingen dålig kombination direkt. :) Släktsagor kan vara trevliga så jag tar och skriver ner ditt boktips. Idag är det uppehåll här men oj så det blåser. Det är knappt man vågar gå ut. Har därför ägnat mig åt att läsa ut en mysig bok...

Fin bukett! Kram, Karin

Maria-Jag blommar sa...

Tack för vintipsen! Jag har druckit några väldigt goda vita viner och jag vill smaka goda röda nu! (Jag har haft vinuppehåll ganska länge tills nyligen eftersom jag varit gravid och ammat...)Jag ska skriva upp dina tips!

Anonym sa...

Kul med tips både på böcker och vin
Jag är en bokslukare men dock blir det inte så mycket vin ett glas då och då kram pimpim

Lusthuset sa...

Låter ju trevligt och mysigt. Jag är lite dålig på romaner har helt "snöat in" på fackböcker om företrädesvis trädgård. Konstigt!?
Bra att få tips på en bra bok om man skulle få lust på det. Vintipsen är antecknade alltid bra att ha. Tack!

Elinsstuga sa...

Tack för dina vintips! Håller med om att det nästan är lite höstlikt ute. Såg ett gult björklöv falla för ett par timmar sedan...Så rött vin är inte helt fel just nu:) Såg också att du börjat din semester-hoppas det blir lite mer sommarväder de kommamde veckorna!

Du undrade om vi skulle ha kvar vårt blåa möblemang- Jo jag tror det. Jag blev själv väldigt förtjust i det och det hör till huset på nåt sätt..
Kram Ankan

Guldkant På Livet sa...

Å va kul med vintips!! Sånt gillar vi!! Tack för tipsen!! Och klematis är aldrig fel, en mycket vacker blomma, har aldrig sett den i vas, där gjorde den sig bra!! Mari.

Signes vind sa...

Bra val med mustig gryta och rött vin i detta väder. Men jag är en vitvinsmänniska så jag ser fram emot de vintipsen. Tackar för boktipset - ska genast leta rätt på den serien på biblioteket. Vill gärna ha ett läsprojekt under semestern - får se om detta kan bli det. Semestern börjar på tisdag - med auktion - såå kul!!!

Lily of the valley sa...

Ljuvlig bukett med härliga färger.
kram

Lella sa...

Jag tror jag ska införa vinprovning på våra bokklubbsträffar :o)

Anna sa...

Tack för vintipsen, jag glömmer alltid vad de heter och försöker de sorter jag kan dricka via etiketten.

Jag älskar rödvin men har fått någon otäck allergi av det och jag tror jag kan härleda det till Merlotdruvan (men den finns i allt kanske?) jag måste iaf vara jätteförsiktigt för jag blir alldeles röd och svullnar upp över ansiket, huvudet och tinningarna. Men jag tycker inte om vitvin så jag tar ett glas rött ibland.