Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

onsdag 22 augusti 2007

En present och ett boktips

En oväntad gåva sätter guldkant på vardagen. Idag när jag kom hem låg ett grönt paket i brevlådan med en ljuvlig sjal. En perfekt present till en sjalälskare!

Som tack, vill jag överlämna en enkel blomma till min bloggvän :)

BOKTIPS

Har precis läst ut en bok av Kate Atkinson: De vilseförda. Jag har tidigare läst några andra böcker av henne, I museets dunkla vrår och Mänsklig krocket, vilka handlar om människors relationer till varandra. Jag tycker hon är mycket skicklig på att beskriva den svåra konsten att vara människa...

De vilseförda börjar med att beskriva några brott som har begåtts med ganska många år emellan. En liten flicka försvinner spårlöst, en ung kvinna knivhuggs, en man huggs ihjäl med en yxa.

Privatdetektiven Jackson Brodie hyrs in för att ta reda på vad som egentligen hände den lilla flickan som försvann för 35 år sedan. Själv har han ett komplicerat liv där han försöker vara en bra far åt sin lilla dotter efter en skilsmässa.

Efter hand vävs de tre brotten samman, eller rättare sagt, människorna som är inblandade i de tre brotten har beröringspunkter och det är dessa som Atkinson beskriver. Det handlar om kärlek och hat mellan man och kvinna / föräldrar och barn. För trots brottstemat är det främst en roman som Atkinson har skrivit, inte en thriller. Jag lovar att du kommer att bli berörd av historien.

12 kommentarer:

Guldkant På Livet sa...

Tack för boktips och va kul med en gåva!! Och sjalar kan man aldrig få för många utav, snyggt och ett lätt sätt till förnyelse : ) Mari.

Åsa sa...

Tack för boktipset..alltid kul o få.. och roligt med sådan post..=)/åsa

Skrotmaja sa...

Hej och tack! Det värmde...

Skönt att få några boktips. Jag som brukar älska att läsa, har så plötsligt tappat all min läslust. Mitt arbete går ut på att läsa krångliga texter och tycka till om dem...jag tror det tar död på läslusten emellanåt : ) Nåväl, nu skall jag ut och köpa pocket. Tack för tipsen! Och stor kram till dig!

Monica sa...

Oh...va roligt att få en sån fin överaskning så där, det är du värd. Får tacka för boktipset, den får jag försöka få tag i så snart så möjligt för snart är jag klar med min kvällslektyr..=)..Kram Monica

Trolda sa...

Vad underbart med oväntade presenter...=D Då blir man ju bara så lycklig! Och en sjal är alltid trevligt...=D Och tack för boktipset! skall lägga det på minnet nu inför höstens läskvällar...=D

Trolda - kramar

Signes vind sa...

Tack för boktipset. Den har jag tittat på då o då men inte börjat läsa - skriver upp den på min "måste läsa-lista".
Visst är det skönt med sjalar nu när kvällarna blir mörkare o kyligare ;-)

karin a sa...

Så kul med bloggpost! Det finns så många snälla människor därute. :) Tack för bokstipset. Jag har fortfarande inte kommit mig för att läsa något av Atkinson trots att jag åtminstone har I museets dunkla vrår ståendes här hemma. Jag har läst flera bra böcker i sommar. Kanske skulle vidarebefodra boktipsen på min blogg!? Ha det fint! Kramar!

Tingeltangel sa...

Vad trevligt att få en oväntad present. Så du är inte bara svag för väskor utan även för sjalar förstår jag... Ska försöka ta mig lite mer tid att läsa skönlitteratur. Antecknar ditt boktips. Kram.

Malins-Kuriosa sa...

Bra med boktips, själv läser ja Skuld av Karin Alvtegen...sen har jag läst samtliga av hennes...de är rafinerade historier som växer fram och människoöden som griper tag i en...
Kramar från Malin

Trollmor sa...

Vad roligt med en överraskning från en omtänksam bloggvän!
Sådana oväntade saker ger verkligen glädje i vardagen.
Tack för ditt boktips!
Kram

Maria-Jag blommar sa...

Tack för boktips! Jag har eller har haft någon av hennes böcker man jag har inte kommit igenom den...

EVA AGNES sa...

Ja, den boken är värd att rekommendera. Den läste jag från pärm till pärm utan att släppa den.
Gärna fler boktips för nu har jag inget på gång.
Och Shropshire Lad gick och vann rostävlingen. Krama honom från mig. :-)
Kram Eva Agnes