Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

måndag 6 augusti 2007

Engelskt porslin och Fridas gård

Under den senaste tiden har jag utvecklat en vurm för engelskt porslin. Det har jag nog berättat om tidigare. : )

I lördags hade vi goda vänner på besök och då fick jag anledning att duka med mitt blåa porslin och mitt senaste inköp, en blå uppläggningsskål. Den har lock också, men det fick ligga kvar inne.

Nu har jag så många olika tallrikar (tro inte att ni har fått se alla) att jag måste sluta handla... Bara om jag trillar över ett fynd! ; )

Tidigare på lördagen var jag och Lily ute på nya äventyr. Vi åkte iväg tidigt på morgonen till Trelleborg för att gå på loppis. När vi kom dit, visade det sig inte finnas någon loppis - trots annons på internet. Gissa om vi blev besvikna!

Som tur var lyckades vi hitta lite andra småställen att shoppa på, bl a hittade jag de två bruna flaskorna som står i bakgrunden på fotot nedan. Den till vänster är en apotekarflaska med locket i behåll. Den till höger är en jätteflaska utan kapsyl och med texten Joel Jönssonsbr Lund. Har letat på nätet efter ett sådant bryggeri men inte hittat något.

För att muntra upp oss åkte vi till Fridas gård som ligger norr om Trelleborg. Vilket mysigt ställe! Och fullt av vackra saker så det var svårt att bestämma vad man skulle ta med sig hem. Slutligen blev det en liten vägghylla i zink, en väggkrok med franska liljan, några bedeljus och en korg i luffarslöjd.


Ikväll blir det en liten kräftskiva med mina föräldrar!

20 kommentarer:

karin a sa...

Jag har också trillat dit på blåvitt engelskt porslin. Det är kul att kombinera med mitt i övrigt vita porslin. Fina saker du fått tag på. Zink är ett härligt material. Och kräftor, Mmmm så gott! Ha en trevlig kräftskiva.

EVA AGNES sa...

Hej och hå vad du handlar fina saker. Trelleborg är ju min barndoms sommarstad och ute i Gislöv finns två stycken bodar som är värda besök. Den ena är Agdas någonting och den andra heter Utre och Inne.
Har du varit där?
Kramar Eva Agnes

Poppins sa...

Vi var faktiskt i Gislöv men missade Agdas. Däremot var vi inne en runda på Ting Ute och Inne som hade jättefina saker. Kan tänka mig att du haft många härliga sommar på sydkusten, det är underbar natur och härliga långa sandstränder.

Lella sa...

Hej! Det var ett tag sen sist, man har en del att läsa igen. Som sagt Dalhalla är en fantastisk upplevelse om man gillar musik och det gör väl de flest kan jag tro. Roligt att se ditt loppisfynd, hittade en likadan flska på loppis men det står Karlstads Läskedrycksfabrik på den! Och jag ska snart åka en tur till Skåne och Danmark på semester och oj vad jag ska njuta och spana efter mysiga butiker och fikaställen, hurra!!!

Elinsstuga sa...

Tallrikarna är verkligen vackra och vilken underbar bild med fruktskålen! Var inne och kikade i ditt galleri, fantastiska bilder! Kram

vildängel sa...

Ja men det är väl trevligt att ha en liten vurm för någonting? Min ligger ju oxå åt det blå hållet. *s*

Lily of the valley sa...

Jag såg faktiskt Agdas skylt(skulle behöva en ny skylt, för den var väldigt otydlig och skabbig). Det såg inte alls inbjudande ut. Kan ju hända att skenet bedrar men första intrycket betyder ju mycket...kram

Maria-Jag blommar sa...

Mysiga saker du kom hem med.
Roligt att ha blå-vitt porslin och charmigt om inte allt är likadant...

Kattfot sa...

Blåvitt porslin är ju så vackert, förstår att du fastnat för det. Asch va trist med loppisen som inte fanns, men du hittade ju massa fint ändå :-)

tilde sa...

Fridas gård är en trevlig butik, jag har handlat lite på nätet från henne..jag blir så avundsjuk på er som bor där nere .. men vi ska ta en tur neröver i sept.jag skriver upp alla butikstips jag får av er bloggare , undrar vad min man kommer att säga....

Trollmor sa...

Vilka fina tallrikar.
Jag har också en dragning åt sådana, men mina som får följa med hem brukar vara i brunvitt porslin.
Hoppas att kvällen blev trevlig :-)

Tingeling sa...

Vad mycket fint du handlat! Vi var i Skåne i förra veckan och ni har så många små mysiga butiker, för att inte tala om alla loppisar efter vägen.
Ha det bra/ Helena

Guldkant På Livet sa...

Lyckliga ni som bor i närheten av Fridas gård, hon har så mycket fint och den var fina ting du har shoppat också! Jag älskar också detta engelska porslin, så vackert du hade dukat!! Jag samlar just nu mest på det rosa/röda med liknade mönster, man får aldrig nog av det, så är det... Mari. ( Ha en trevlig kräftskiva!)

Lusthuset sa...

Det var väldigt vad du är "mobil" och far runt. Så trevligt det verkar. Fin grejor hittar du också. De blåvita tallrikarna kallas det inte "skånska/svenska slott" eller något sådant? Jag har nog några sådana i mitt skåp, skall nog ta fram och "damma" av dem för de är ju fina.

Mia sa...

Fridas gård som är en av mina favvisbutiker! Kul, dit skulle jag också vilja åka nån gång..

Lotta sa...

Så fina saker du hittat! Fridas gård är jag så sugen på att besöka!

Ha det gott!
Kram
Lotta

VÅRT NYA HEM sa...

Verkligen fint porslin och vacker dukning! Din sida är ny för mig men hit kommer jag tillbaka! Kram från Jenny

Trolda sa...

Jag har aldrig "tänkt" på engelskt porslin tidigare innan jag läste din blogg. Men nu är jag RIKTIGT sugen och kan tänka mig att börja samla också...=D Ser VERKLIGEN fint ut! Och den där "Fridas Gård" verkar ju vara ett alldeles fantastiskt trevligt ställe, förstår om ni gärna besöker det. Fina saker du handlat! Gillar trådkorgen mycket =D

Trolda - kramar!

signe sa...

Vilket underbart porslin och vilka fina fynd du gjort! :) Kram

Hannele sa...

Porslinet ser jättetrevligt ut, du får duka med dem en vardag också.. Insjökräftor, det var längesedan.