Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

torsdag 2 augusti 2007

Minisemester

Poppins med make är nyss hemkommen från en minisemester. Vi har besökt en urtrevlig och vacker stad, fylld med glada människor, vackra hus och parker - Göteborg. Ni som bor där har all rätt att vara stolta över er stad.

Och så många härliga inredningsaffärer ni har!!!

Vi har bara varit borta ett par dagar men hunnit göra mycket. Vi har besökt ert fina konstmuseum och det roliga Universeum. Vi har ätit gott. Vi har promenerat i timmar och tittat i affärer. Vi har besökt Liseberg. Och så har vi haft SOL varje dag.

Allra bäst trivdes jag i Haga där det fanns små pärlor som Claras Bookshop och andra små mysiga affärer.

Det enda negativa vi kan säga om er trevliga stad är - Vilket uruselt gatunät. Vi har kört i många stora städer men aldrig upplevt något liknande...

En dag använde vi till att utforska södra Bohuslän, bl a besökte vi Marstrand (se nedan) och Skärhamn. Allt är lika vackert som jag föreställde mig i fantasin. Hit kommer jag gärna igen! I Skärhamn besökte vi dessutom det fina Akvarellmuseet och såg en intressant utställning om engelsk akvarellkonst i världsklass.

Nu är jag hemma igen och drömmer redan om fler dagar i vackra Bohuslän.

13 kommentarer:

Lily of the valley sa...

Välkomna hem! Det låter som ni har haft det alldeles underbart! Ser fram emot fler reportage ifrån er resa. Kramellikram Lily

Signes vind sa...

Så roligt att ni var här. Akvarellmuseet har jag inte varit på än men jag har hört mycket gott om den utställning de har i sommar. Hoppas du kan ge oss lite mer kött på benen.
Idag åker vi till Marstrand som är min favoritplats på jorden. Vi har gäster här som gärna vill se så mycket som möjligt av skärgården.
Hoppas på mer bilder o intryck från dig med din skarpa blick o dina intelligenta inlägg - roligt när någon ser på ens hemort med andra ögon.
Njut av din semester!!! Jag har också några dagar kvar o nu skall det ju bli lite sol också!!!
Kram Lotta

Trolda sa...

Välkommen hem =D! Och visst är det mysigt här på Västkusten!! Och så KUL att ni kikade förbi Skärhamn!!! Akvarellmuséet byggdes för några år sedan av min Sambo...=D (nåja, han byggde det inte alldeles SJÄLV nu alltså...=D)En speciell byggnad jag besökt många gånger. Och Göteborg är ytterst charmigt, men jag skulle aldrig köra bil där...Huuuu, så de kör...och så känns det mycket riktigt som ett kaotiskt vägnät. Jag skall i dagarna också besöka Marstrand...Kan du tänka dig!!Våra vägar korsas lite här och där...=D Men så HAR vi ju en mobil inställning till livet också...=D

Trolda - kramar och godmorgon!

Guldkant På Livet sa...

Välkommen hem igen och vilken ljuvlig bild fr Marstrand!! Som hämtad fr en reklambroschyr! Har aldrig varit där el på västkusten överlag men Götet är en härlig stad, det håller jag med om, mycket trevligare och enklare att shoppa än i Sthlm tex! Ser fram emot fler semesterbilder!! Mari.

signe sa...

Va härligt ni verkar ha haft! :) Haga gillar jag oxå..Marstrand ser helt underbart ut! Lyllos dig! Kram

Maria-Jag blommar sa...

Jag har en god vän som bor i Gbg som jag inte träffat på 11 år så jag måste ju "häva" mig dit...

Hannele sa...

Kul, visst finns det mycket fint i Göteborg, inte utan anledning jag stannade här :)
Haga är tevligt på vintern med, alla affärer, julmarknader, kaféer, det finns mycket, bra att ni hade trevliga dagr.

vildängel sa...

Vi var i Göteborg förra veckan och jag håller med dig till fullo - det är en vacker stad med en massa charm. Men vägnätet....... ja där håller jag oxå med dig till fullo.

karin a sa...

Kul att du var i Göteborg! Haga är nästan mina kvarter, kanske vi stötte på varandra i någon av alla inredningsaffärerna. ;D Ja, gatunätet är kanske inte det bästa och spårvagnar och cykelbanor gör det inte lättare. Vasagatan lär vara Sveriges farligaste gata! :S

Härlig bild från Marstrand. Det blir ofta turer till södra bohuslän för min del för att besöka släkt och vänner men just Marstrand och Skärhamn var det ett tag sedan jag besökte.

Trolda sa...

Nyss hemkommen från en tur till Marstrand...UNDERBART ställe! Bilder kommer någon dag =D

Trolda - Godkväll

Tilde sa...

En sån härlig minisemester Göteborg är ju en mysig stad ,
o vad jag förstått på alla bloggare så finns det gott om spännande butiker där...Så skönt att ni hade sol ...vägnätet ja.. det känner vi till ända här uppe hos oss i hälsingland...

Lusthuset sa...

Akvarellmuseet har stått på min önskelista länge men tyvärr har vi inte varit där än. Konstigt att man inte kör åt Göteborg till oftare, avståndet är ju inte så avskräckande och det är ju en så fin stad, annars är Göteborg = BOKMÄSSAN för mig. Mums!!

moderncountry sa...

Hei poppins og velkommen hjem igjen! Så koselig bilde du viser, et rikig fint sommerbilde :) SÅ hyggelig at dere har kost dere og at dere har fått opplevd endel, det blir det jo mange gode minner av :)Har aldri vært der selv og jeg må ærlig innrømme at Sverige, selv som naboland, aldri har fristet som ferieland før jeg startet denne bloggen. Da møtte jeg så mange svenske jenter og de har vist meg mange fantastiske bilder fra steder rundt om i hele Sverige. Nå ser jeg Sverige med helt andre øyne og så fort jeg bor i Norge igjen skal jeg ikke nøle med å ta med samboeren på en aldri så liten ferietur :) Kos deg resten av ferien i ditt vakre land!
Nattaklem fra Aina ;)