Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

torsdag 27 september 2007

En vacker höstdag

Idag lyckades jag komma hem lite tidigare från jobbet. Det var en underbar höstdag med sol och blå himmel. Den tidiga kvällen gjorde att vi kunde njuta av en rask promenad nere i fiskeläget intill Sundet.

Kameran lämnades hemma idag men jag har satt samman ett collage av höstbilder som jag tagit de senaste veckorna. Naturen bjuder just nu på fantastiska scener med färgexplosioner.

Hösten är en underbar tid, fylld av löften om framtiden men också med nostalgiska återblickar mot den tid som passerat och aldrig kommer tillbaka.

Vi fyller våra skafferier med årets skörd och planerar för nästa års. Våra kroppar siktar in sig på vila och vintermörker medan våra hjärnor går på högvarv med alla planer och aktiviteter.

När vinterkylan kryper allt närmare, åker de tjocka kläderna fram och vi sveper in oss i varma sjalar och mjuka tröjor. Kvällarna blir mörkare och det känns extra mysigt att tända ljus och lyktor. Luften känns plötsligt hög och klar och alla allergiframkallande pollen har försvunnit!

Trots trötthet, kyla och mörker känner jag mig plötsligt fri och fylld av framtidshopp. Jag älskar hösten!

21 kommentarer:

karin a sa...

Ja visst har det varit en underbar dag idag! Jag kom iväg lite tidigare och kunde tillbringa lite tid ute jag med. Härligt! Härligt collage du gjort. Nu är en fin tid men snart faller bladen till marken. Ha en fin helg! Kram

Hanneles paradis sa...

Vackert skrivet och vackra bilder, hösten har jag alltid tyckt om, lite mysigt även när det blåser också, maken har köpt mej varm bra sydväst :)

Lotta sa...

Ett varmt tack för gratulationen!

Du skriver så bra, precis så känner jag också inför hösten. Jag älskar hösten, kan ju bero på att jag är född då! ;-)

Stor kram till dig!
Lotta

Ps Du får jättegärna fråga om min ålder, jag har tack och lov inga åldersnojor, tycker att varje ålder har sina positiva sidor! Jag är numera 36 år! Ds

Trollmor sa...

Åh, så vackra bilder! Jag blir alldeles glad.
Du skriver så fint om höstkänslorna.
Ha det så mysigt!
Kram

Marie sa...

Å så nydelege naturbilete :o)

Elinsstuga sa...

Tänk, jag älskar också hösten, särskilt när den är precis så som du beskriver. Det är så härligt med den friska luften, tystnaden, färgerna...Bilden du gjort var jättefin! Kram

Guldkant På Livet sa...

Å, jag älskar hösten jag med!! Vilket fantastiskt vackert collage du har gjort!! Trevlig helg! Mari.

Dubbelörnen sa...

Hösten är underbar, färgerna, mörkret o stämningen. Fick själv en sådan enorm energikick av gårdagens underbara morgon...

Vackra härliga höstbilder...

Kramar

Clara sa...

Poppins, Poppins.....jag njuter av ditt collage och suckar längtansfullt...för jag blir sugen på att fotografera när jag ser dina härliga höstbilder. Men det blåser halv storm här idag så det blir nog symaskinen som blir mitt verktyg idag :=)
Jag håller med dig i varenda ord...kunde inte sagt det bättre själv....hösten är så vilsam och vacker. Den ger oss tid att fundera, vila och skapa.....tack för ett vackert inlägg!
Ha en skön helg nu och tänd många ljus och förhoppningsvis blir det bra väder så du kan ta fler vackra bilder som du kan visa sedan :=) Kram på dig från Clara

Min Skattkammare sa...

Hej!
Såå många människor säger att de älskar just hösten!
Jag är en av dem.........blir lyrisk.
Varför känns hösten så.......i vad består detta rus av ljuvliga känslor??
Kan Poppins kanske berätta det......? hi hi
Underbara bilder!
Ha´en skön hösthelg!!
Kram Kicki

chatrine sa...

Flotte farger i høstbildene dine!
Ønsker deg en flott dag!
Klem:)

Skrotmaja sa...

Så fint både vad gäller bilderna och det du har skrivit! Ja visst kan också "de" mangla :) För mig är det ärligt talat lite avkopplande att se hur någonting förändras samt att jag kan se ett tydligt resultat. I mitt jobb finns allt i mitt huvud och jag kan aldrig påvisa när jag har arbetat, gjort framsteg och så vidare. Då är det lite skön avkoppling att platta bomull emellanåt : )

Ha en fin helg!

Lina sa...

Vilket vackert höstkollage du visar! Ja hösten är skön! Man får lov att sitta inne och mysa i soffan och ta det lungt. Luften är klar och frisk! Trevlig helg!

Linda Lunda sa...

Hej
Du har verkligen fångat hösten på ditt fotocollage!
Kanonfint!!!!
Jag gillar inte hösten något vidare.... för jag vet ju vad som komma skall.VINTERN!
linda

Yolanda Elizabet sa...

What a lovely collage you've made, an ode to autumn.

Yesterday was a very nice and sunny day here so I was in the garden all day long. Those beautiful golden days are getting scarcer now, aren't they? So we have to enjoy them while we still can.

Have a wonderful weekend!

Signes vind sa...

Visst kan hösten vara härlig men är också depirmerande med sitt mörker tycker jag.
Underbart collage!!!
Ha en skön helg / kram Lotta

Lusthuset sa...

Jag håller helt och fullt med dig. Jag älskar också hösten. Det som vissnar ner och försvinner kommer ju tillbaka till våren och påminner oss om det eviga pågående livet. Vi får vara med ett tag men sedan går det vidare. Skönt att sitta inne och ha det mysigt. Det känns helt rätt nu. Ha en skön helg. Kram

hulukvarn sa...

Hej Hej! Vackra foton!

Ha en fin helg!

Kram kram

Tingeltangel sa...

Du visar din filosofiska och kloka sida lite extra idag. Vilka underbara färger i bilderna. Ha en underbar helg. Här stormar det. Kram.

Skogsfrun sa...

vilka underbara höstbilder!
trevlig lördag!

Anna sa...

Det slår mig att precis de där vackra färgerna har vi ute just nu och jag har inte haft tid att titta riktigt. Måste ta en njutardag i naturen för att stärka sinnet lite. Allt kan inte bara vara jobb och renovering.

Jättefint collage och fina ord!