Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

måndag 3 september 2007

Pärlor

Jag tror jag måste börja med att be om ursäkt för följande frosseri i romantiska bilder. Det bara blev så...

Mina medeltidsinspirerade stilleben blev lite för romantiska upptäckte jag när jag tittade igenom fotona. Och pärlhalsbandet fanns med på många av bilderna.

En riddare kom galopperande för att vakta skatten och jagade bort draken (gargoylen) från förra inlägget. Nej, det är ju ingen riddare utan en viking på sin häst så han har gjort fel tidsresa. Det är en kopia av de berömda schackpjäserna från Lewis.

Medeltiden är en period som alltid har intresserat mig - gigantiska katedraler, riddarspel, korståg, vidskepelse, farsoter, legender, praktfulla kläder kontra stor misär - visst är det fascinerande.

Återkommer nog med ännu fler bilder. Lovar att det inte ska finnas en enda pärla med på dessa. Kan nog inte lova detsamma när det gäller rosor. :)

25 kommentarer:

VÅRT NYA HEM sa...

Vackra hundar hos mig och vackra bilder hos dig (som alltid)! Jag får sån inspiration till att plantera MASSOR med rosor här hemma när jag ser dina fina bilder!
Kram från Jenny

Hannele sa...

Jag hade fel, din bild visar vanlig fläder, tittade på formen: Druvfläder ser ut som klase druvor, de ätbara fläderblommorna och -bären har en PLATT blomställning. Men den giftiga druvflädern har RÖDA bär, och den ätbara har svarta bär. Så du kan göra fläderchutney av dessa svarta bär.

Fläder sa...

Bra länk och bra bild på vanlig fläder:
/Hannele

Anna sa...

Fina bilder, både dessa och i inlägget nedan. Håller med dig om Medeltiden, det är en faschinerande tid. Jag är också lite insnöad på 1700-talet. Bl.a för att jag släktforskat och hittade karoliner som var med Karl den 12:e på hans galna krigarstråt i Poltava, Narva osv. Vi har en intressant historia. Speciellt ni skåningar också, med danskt herravälde, snapphanar osv. Nu blev jag långrandig igen, förlåt. :)

Kram Anna

Trollmor sa...

Jag är också fascinerad av medeltiden med allt som hör därtill.
Man kan undra hur det skulle vara att få ta ett stort kliv tillbaka för en dag.
Rosor kan man inte få för mycket av :-)

EVA AGNES sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
EVA AGNES sa...

För min del får det vara hur mycket pärlor och rosor som helst. Det romantiska tilltalar mig verkligen. Sköna bilder. Mera sådant.
Om grannen kunde jag berätta en hel del. Men jag säger bara att min attityd gentemot dem är att de helt enkelt inte finns.. Bäst så.
Kramar Eva Agnes

Lusthuset sa...

Pärlor är väl underbart vackra i kombination med dina vackra rosor. Man behöver mycket romantik i livet och det vackra kan man ju aldrig få för mycket av. Håller med dig om medeltiden. Jag är speciellt förtjust i musiken från den tiden. Ha det bra. Kram

karin a sa...

Jag tittar gärna på fler utav dina pärlor till bilder! :) Jag har själv köpt några pärlor att dekorera med men de är ju inte på långa vägar lika fina som ditt vackra halsband.

Din ängel är bedårande söt! Var kommer den ifrån? Kram!

Tingeltangel sa...

Kan det blir för romantiskt? Jag tycker dina bilder är perfekta... Gillar schackpjäsen. Blir lite nyfiken om du har ett intresse för att spela schack eller om du endast ser det dekorativa i pjäserna.

Tilde sa...

Underbara bilder igen ,Det kändes som om jag gick med dig på morgonpromenaden o upplevde stillheten o såg havet..
Du bor fint , här är det bara skog...
Kram Tilde

Clara sa...

Oooohhhh...för min del får du gärna visa fler sådana här bilder....jag älskar dom! Medeltiden är melodin det......här har du en stor älskare av den italienska renässansen......oh, kom på att jag har en bok med massor av bilder från den tiden. Den skulle vi suttit och bläddrat i och sörplat lite kaffe....:=) Kram

Trolda sa...

Så vackra bilder! Och för en romantiker i hjärta och själ är det som rena Drömmen...=D Visa gärna mer...

Trolda - som skickar en BAMSEKRAM för att du är du!

Malins-Kuriosa sa...

Men är väl inget fel på pärlor och romantik...jättevackra bilder tycker jag...Och medeltiden var en spännande period o intressera mig en hel del...Finns en stramhet men ändå skirhet i den tiden...

Kramar från Malin

Trolda sa...

Åh, Poppins...Tusen tack för dina fina ord...Också jag blir tårögd...och känner din fina värme sprida sig ända hit...Tack, tack, och jag önskar dig lycka till också i framtiden, och jag KOMMER att kika in till dig framöver...=D

trolda - kramar i mängd!

Smultronstället sa...

Usräkta dig inte, de är ju underbara!=)

Monica sa...

Du får vara hur romantisk som helst om du visar så fina bilder.. Gillar kontrasten mellan det hårda och pärlornas skirhet... och den fina rosen, man nästan känner rosdoften ända hit..=)

Tingeltangel sa...

Eftr din kommentar till mig ser jag extra mycket fram emot Ditt nästa inlägg. Funderar på om vi får lära känna vikingen lite mer då... Ljuslyktorna är faktiskt i något sorts plastmaterial med glas inuti... Kram

Guldkant På Livet sa...

Oj vilka vackra bilder! Det sista du behöver göra är att ursäkta dem, vi älskar romantik , rosor o pärlor!! Ljuvliga foton! Mari.

signe sa...

Vaddå för romantiska??!..De var ju superfina bilderna och jag är romantisk så de passade mig utmärkt! Kram :)

Maria-Jag blommar sa...

Pärligt och härligt!

hulukvarn sa...

Hej Hej! vilka härliga foton! Jag älskar rosa rosor så det gör inget.)

Ha det gott!

Cornelias Country Corner sa...

Håller med, det är något visst med medeltiden. Kram och ha en bra dag!

åsa sa...

Ja men man fastnar ju för vissa saker..jag har ju gjutit fast mig..=))) betong betong och du gillar pärlor..så pärla på du! Fina bilder!=)/åsa

Lisa sa...

Man kan aldrig vara för romantisk! Jag älskar dina bilder!