Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

onsdag 19 september 2007

Vitt, vitt, vitt

Det var roligt att läsa era reaktioner på mitt förra inlägg. Många är "vitisar" och tycker att det blev för häftigt med mönster- och färgexplosionen. Och andra tycker det var mycket vackert.

Till er som gillar vitt, kommer här i stället några inspirationsbilder från det svenska företaget Kallholmen som tillverkar möbler i gustaviansk stil. Själv skulle jag nog ha svårt för att inte smyga in något litet i färg... :)

To Yolanda Elizabet: As a compensation for the wild pattern and colour in the former notice, I show you some nice pictures in white from the Swedish furniture manufacturer Kallholmen. Their products are in the Gustavian Old Style. I like it, but I don't think I could help myself from adding some colour... :)18 kommentarer:

VÅRT NYA HEM sa...

Det här är ju mer min smak kanske än det du visade i ditt tidigare inlägg MEN jag facineras av och tilltalas också av mönster och färger! Så jag är inte helvit även om mycket är vitt hos oss. Det är alltid kul att se både och tycker jag!!!

Kramar från Jenny

Yolanda Elizabet sa...

Dear Poppins, thank you very much for these lovely pics. I love white furniture, especially Gustavian furniture. I like the style of this furniture very much although, like you, I would add some colour.

With the Gustavian style I've fallen in love as a teenager when I came across (purely by accident)a lovely book called Ett Hem in the local library. And I guess that answers the question you asked about Carl Larsson. ;-) Now that is the kind of arts and crafts mixed with Gustavian that I like much better. :-)

I hope to go to Sweden one day and visit Carl Larssons Lilla Hyttmäs! And go to every museum where there is a collection of Gustavian furniture. And visit lovely manors and such where there's even more Gustavian furniture to be admired. :-)

Thanks for taking the trouble to find those lovely pics!!!!

Mimmi sa...

Härligt med färg och Arts and Crafts! Det är bara uppfriskande med lite variation i inläggen. Go girl, go! :D
Kram

Trolda sa...

Jag hade nog också "petat in" en och annan färg...=D Även om jag kan tycka det är "rent" och vackert saknas det något liiiiitet i kulör...=D Ha en fin kväll!

Trolda - kramar

Lily of the valley sa...

Detta var lite mer i min smak, fast jag skulle vilja ha färg på något, annars blir det för stelt och sterilt för mig.

Anna sa...

Jag har blivit en viting har jag märkt, men jag tycker absolut ändå det är fint med färg även om jag själv inte skulle satsa mycket på mönstrat i olika färg. Men jag gillar sovrumsbilden från Morrisinlägget - jättevarmt och härligt, även de två tygerna du visar.

Kram Anna

karin a sa...

Det är så vackert på bild men jag skulle nog ha svårt att leva så i verkliga livet. Vitt som grund är perfekt men för min del behöver jag färg för att må bra! :)

Snart är det helg igen! Själv har jag svårt att hinna med att skriva intressanta inlägg. :/ Kanske mer tid till helgen. Ha det fint! Kram!

chatrine sa...

Flotte bilder i hvitt! det er så fint og rent! Hos meg kan jeg da ikke ha det sånn, unger i hus, og ikke så glad i å vaske...men skulle ønske...:)
ha en fin kveld!
Klem:)

Solkatter & dammråttor sa...

Ja, det här vita faller mej mer i smaken än alla färger och mönster i ditt förra inlägg.Men visst skulle jag också lägga till något med färg...jag vill inte ha BARA vitt i mitt hem.
kram och godnatt!

Tingeltangel sa...

Mmmm, det var vackra bilder.
Det vita är mer jag än mönstren i ditt förra inlägg. Men för min del är det inte färgerna jag är rädd för utan just mönstren. Vi har en del färg (läs blått) till det vita hemma hos oss men inte så mycket mönster. Skulle inte vilja ha bara vitt hemma hos mig.

Jenny sa...

Vitt är vacker men jag får nog erkänna att jag har en stark dragning till Morris / art deco och färgsprakande 70-tals mönster...
Länge leve färgen ;-)
kram Jenny

Birgitta sa...

Härliga mönster och färger i förra inlägget, jag gillar art and crafts, men mycket blir för stort och blommigt för mej, jag blir alldeles yr. Föredrar nog det vita, men kan liksom du inte låta bli att lägga till accentfärger som jag gillar.Kram och ha ett bra slut på veckan.

Clara sa...

Vackert att titta på men omöjlihgt för mig att leva så.....ganska opraktiskt med vita stolsöverdrag och soffor....men vackert!!!!
Tills min katt har legat där en stund...eller tills jag själv suttit där och spillt kaffe och råkat tappa en liten färgklick från något som jag skapar för tillfället.....ja, du hör ju själv Poppins...inget för slarviga Clara! Men jag älskar att titta på sådana här bilder....ännu ett vackert inlägg från min kära Poppins! Kram på dig!

Malins-Kuriosa sa...

Tycker alla dessa "vita hem" är väldigt vackert och smakfullt men jag gillar färger...Vitt som bas har jag men färg måste jag ha...
Har läst någonstans att människan inte i längden mår bra av att enbart vistas i miljöer utan färg...(dvs svart och vitt). Går man klädd i enbart svart kan man bli depresiv i längden t ex...
Tror det är som med allt annat - allt är ok bara man trivs o mår bra..

Kramar från Malin

Linda Lunda sa...

Men jag gillar ju båda stilarna.... hur gör jag då ;o)*fniss*!
Linda

Lusthuset sa...

Sååå vackert...det också. Vi har skaffat nya gardiner till vårt vardagsrum efter ommålningen och det är MÖNSTER på dem (hick!). Diskreta höstlöv i sobra färger. Jag föll för tyget coh visst blev det bra, men jag kan få lite "ångest" när det inte är vitt, så knäpp kan man bli. Får vänja mig och det gör jag ju. Kram

Maria-Jag blommar sa...

Jo, vackert med vitt men jag skulle nog inte klara av att ha det så mer än någon dag innan jag skulle vara tvungen att tillföra FÄRG!! Annars blir jag nästan bländad och tänker på döden på något sätt, jo det är nog det att jag skulle känna att jag var i himlen och var död om jag hade så vitt runt omkring mig!

moderncountry sa...

Å, så underbara bilder!! Ja, dette var kanskje også mer min smak, men jeg liker lyst Interiør med en liten dash med farge og mønster da. En god balanse er nok alltid vanskelig å få til!
Klemmer