Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

onsdag 17 oktober 2007

Från mörker till ljus

En perfekt bok i höstrusket - Mörkrets väg av Michael Cox. Underrubriken är En bekännelse och den är mycket riktigt skriven i "jag-form".

Mannen som skriver bekännelsen är en man som har flera namn. Hans berättelse börjar med att beskriva hur han begår ett mord på en främling i en mörk gränd i 1850-talets London. Varför begår han ett sådan hemskt brott mot en helt oskyldig man? Jo, han måste öva sig i det fruktansvärda att ta en annan människas liv. Detta för att kunna hämnas på sin livs fiende, mannen som en gång var hans vän och skolkamrat. Hans fiende som har allt som huvudpersonen själv strävar efter.

Boken börjar med mordet i gränden och sedan nystas hela historien upp. Vi får veta hur huvudpersonen växer upp under enkla förhållanden tillsammans med sin romanskrivande mor och sedan får möjligheten att börja på internatskolan Eton. Men något är mystiskt med hans bakgrund och snart väcks hans misstankar om att han egentligen är okänd son och arvinge till en lord. Men hur ska han bevisa sin härkomst?

Tycker du om Dickens, tycker du säkert om den här nya boken skriven i samma stil. Visserligen saknas de riktiga burleska typerna som man finner hos Dickens men övriga ingredienser finns: romantik, mystik, skräck och miljöbeskrivningar både från det fattiga och motbjudanden London och den pastorala engelska landsbygden.

Så tycker du om engelska klassiker - Läs den här boken!


Ett ljus i den mörka årstiden - Visst känns det genast mer ombonat och mysigt hemma med ett tänt ljus. Den här lyktan kommer från Jysk och kostade nästan ingenting... Passar bra i köket på en hängare bredvid mitt gula vitrinskåp

Avslutar med en riktig ljus bild - Den här vackra buketten såg jag i foajén till Kunstindustrimuseet i Köpenhamn i lördags. De vita blommorna och plasten i vasen ger associationer till vinter och is. Kanske den skulle passa in hemma hos Isdrottningen. :)

22 kommentarer:

Hanneles jul sa...

Vacker bukett.

Tingeltangel sa...

Tack för ditt boktips. Den buketten skulle jag inte tacka nej till.

Tilde sa...

Blir avis på dig som kan åka över till köpenhamn,,o insupa lite kultur, mm,spännande bok du berättar om, o trevligt tips om den söta lyktan, ja nu är det verkligen ljus o lästid...

Randi sa...

Tack för boktipset - passar så bra så här års. Jag la´ just in ett engelskt boktips också. Älskar den engelska miljön som skildras så fantastiskt av deras författare.

Lyktan var verkligen ett Fynd.

Cornelias Country Corner sa...

Tack för boktips! Ska köpa den till min mamma tror jag, och tjuvläsa den först! Kram!

chatrine sa...

Oi såååå nydelig hvit bukett!! Jeg skulle ønske jeg var bedre til å lese bøker...jeg får liksom aldri tid...men det tror jeg kansje bare er en undskyldning, hmm. Men bra bok tips, det skal jeg huske på om jeg skal lese litt nå som det blir mørkere og mørkere ute.
Ha en super dag!
Klem:)

Birgitta sa...

Tack för lästipset, den verkar spännande. Har f n tre böcker på gång, men kan behöva en ytterligare. Lyktan var ju jättefin och snyggt att hänga den på en krok, tror jag ska ta efter om du inte misstycker. Idag är en härlig dag hos oss med molnfri himmel och underbart vackert. Kram och ha en bra dag.

åsa sa...

Härligt med boktips..och underbar lykta..)) vilket fynd..
Tänk en bukett i bara vitt o grönt! ...vackert!=)/åsa

SEASIDE LIVING sa...

Alltid bra med boktips! Just nu ligger Pigge Werklins bok om det fruktansvärda som hände honom och hans familj i Khao Lak på sängbordet, jag vet ju att den kommer vara hemsk att läsa så den har legat där ett tag... Men ikväll ska jag börja på den!

Underbara bilder från höstpromenaden häromdagen!

Kramar från Jenny

karin a sa...

Tack för boktipset! Ska titta efter den på biblioteket eller i bokaffären men just nu håller jag på med en annan deckare. :) Tända ljus och lyktor är ett måste just nu. Vacker bukett! Ha en bra torsdagskväll och så småningom helg.
Kram Karin.

Lily of the valley sa...

Tack för tipset! Underbar bukett!
kram Lily

Lella sa...

Ännu fler boktips, underbart:o)
Var precis inne på Signes vind och såg tips om julböcker som jag blev sugen på. Ska lägga ditt tips på minnet oxå.
Kram

Trollmor sa...

Tack för boktipset!
Det låter som om boken har den där speciella "känslan" som gör att man bara sugs in.
Så mysigt du gjort det i köket med lyktan.
Kram

Guldkant På Livet sa...

Vilken ljuvligt vacker bukett, jag älskar vita snittblommor.Snyggt foto o Fin lykta med! Mari.

Moas sa...

En perfekt bukett för en isdrottning.. en underbar bukett som skulle passa bra på matbordet när man har gäster i vinter.. Boktipset verkar bra.. ska jag lägga på minnet... Ha en go helg.. Kram Monica..

Lusthuset sa...

Lyktan var ju ett verkligt fynd....där ser man vad man kan hitta om man shoppar runt. Den vita buketten var verkligen vacker...ja du vet att jag diggar vitt!! Ha en skön och förhoppningsvis solig helg, Kram

Lily of the valley sa...

Hur jag kunde glömma något sådant...
Det ser jättefint ut med lyktan. De ger ett stämningsfullt och behagligt sken.
Mysfaktor!
Ha en skön fredag
kram Lily

Hanneles paradis sa...

Och i vår trädgård lyser världens finaste cykel upp tillvaron :)

signe sa...

Vilken mysig lykta!..fint att ha den på krok och vilken fin bukett! Tyvärr läser jag alldeles för lite nuförtiden...bloggandet har tagit över!:) kram

vildängel sa...

Alltid bra med boktips - den hamnar på min vill-läsa-lista.

Malin sa...

Tack för boktips för just nu läser jag den mesta lediga tiden jag har...Vacker bukett dessutom och från Köpenhamn...

Kram från Malin

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Kikar in till dig också. tack för ditt inlägg under min bloggpaus. Är nu tebax, laddad för en nystart för bloggen! Hoppas du kikar in till mig igen! Ha en trevlig helg!!