Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

fredag 19 oktober 2007

A grey armchair

En stol i sobert grått - kanske det är något för hösthemmet? Den här bär namnet Hockney och det gör mig nyfiken på om den har fått namn efter konstnären. Någonstans i bakhuvudet dyker en tavla upp, en man i en hög länsstol - ett självporträtt?

An armchair in sober grey - maybe that is something for the autumn home? This chair is called Hockney and I get curious if the artist has named it? Somwhere I think I have seen a picture of a man sitting in an arm chair like that - a self portrait maybe?

Fåtöljen hittar man hos Polly.

David Hockney är en brittisk konstnär, född 1937, som slog igenom som popkonstnär under 1960-talet. Hans kännetecken i början var naturtrogna tavlor med motiv från Californien, gärna med vatten och simbassänger.

Under senare år har han mer och mer gått över till att göra stora fantastiskt färgrika tavlor med motiv från bl a Grand Canyon. Vi såg en utställning på Louisiana för något år sedan och hans tavlor slog verkligen knock out på oss.

David Hockney har dessutom gjort scenografier till teater- och operaföreställningar, bl a Rucklarens väg som har satts upp i Sverige.

David Hockney is a British artist, born 1937, who got famous as a pop artist in the 1960's. His pictures often had motives from sunny California, particular water and pools.

During the last years, he has started to paint huge paintings, full of colours, like this one of the Grand Canyon. We visited an exhibition i Denmark and got really fascinated by his paintings.

David Hockney has also produced scenarios for the theater and the opera, e.g. The Rake's Progress.

9 kommentarer:

Lusthuset sa...

Vilken tur att jag har din blogg att tillgå med all intressant läsning bl.a om olika konstnärer. Jag har gått på en konstkurs i många år men slutade för ett tag sedan. Nu har jag som väl är dig som ett litet "plåster på såret". Ha en riktigt skön helg. Kram.

chatrine sa...

Spennende type den der kunstneren!
Ha en super helg!
Klem:)

karin a sa...

Trevligt att få komma in hit och lära sig mer om konst och möbler. Jag har tyvärr inte lika stor koll på popkonsten som jag skulle vilja. Kunde inte alls koppla ihop namn med konst även om jag känner igen båda. Tack för dina glad tillrop inne hos mig. Ha en härlig lördag! Kram

karin a sa...

Trevligt att få komma in hit och lära sig mer om konst och möbler. Jag har tyvärr inte lika stor koll på popkonsten som jag skulle vilja. Kunde inte alls koppla ihop namn med konst även om jag känner igen båda. Tack för dina glad tillrop inne hos mig. Ha en härlig lördag! Kram

Tingeltangel sa...

Stolen är verkligen sober och snygg. Har du provsuttit hur den höga ryggen känns?... Kul att lära sig lite om popkonstnären. Tavlorna är roliga att studera. Jag tycker att det krävs en speciell stil hemma för att det skall passa med denna typ av konst och jag skulle gärna ha det så hos mig.... Bilderna du såg på in sida är tyvärr inte från mitt hem. Jag har sparat dem tidigare och minns inte var jag fann dem. Därav stulna... Önskar dig en skön helg. Här strålar solen. Kram.

Malins-Kuriosa sa...

Tror faktiskt jag vet vilken tavla du menar...den med mannen i stolen...Jag har också sett tavlor "live" men i London för rätt många år sedan och jag håller verkligen med dig att det knockar en...Bilden du visar har jag haft i en ram tidigare men nu vet é sjutton vart den tagit vägen (ett vykort). Jag hade en period i mitten på 80-talet då jag var vädligt förtjust i hans konst..

Kram på dig från Malin

åsa sa...

Ja.. den stolen skulle jag också kunna tänka mit o sitta o koppla av i..=)/åsa

Lotta sa...

Det var en väldigt snygg fåtölj! Alltid lika trevligt att komma in till dig och få lite kulturell information. Tack!!!

Ha en härlig söndag!
Kram
Lotta

Signes vind sa...

Så fick jag lära mig något igen! Tack för det.Väldans vacker fåtölj!!
Är er resa till England på G snart? du skrev väl i somras att ni skall göra en resa under hösten/vintern.
Jag får väl följa med via din kameralins ? ;-)