Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

tisdag 30 oktober 2007

My Art

I ett svagt ögonblick lovade jag att lägga ut bild på mina tavlor. För mig är målning en hobby men så fort man visar upp sina tavlor, blir man bedömd som om man vore professionell. Men nu kastar jag mig ut för stupet och visar upp några av mina alster:

Efter staty av Michelangelo

Ända sedan jag var liten har jag älskat att rita och teckna. När jag inte satt med näsan i en bok, satt jag i stället med en penna eller krita i handen. Länge ville jag försöka jobba med färg och form men så blev det inte. Jag har alltså ingen utbildning i teckning och målning förutom någon kvällskurs och en mycket hängiven teckningslärare på gymnasiet.

Gravmonument över Edward II

Efterhand som jobbet och livet tog mer tid i anspråk, ju mindre tid blev det över för att teckna. Men för några år sedan försökte jag hitta tillbaka till tecknandet och började också att på allvar testa att måla i olja.

När jag tecknar vill jag sitta länge, länge och arbeta med varje detalj. Älskar kontrasten mellan det mörka och det ljusa, så jag kan sitta i timmar för att få fram den rätta svärtan. Men när jag började testa att måla i olja, ville jag göra något helt annat. Här vill jag få fram färgen i första hand och inte fastna i små detaljer.


I oljemålningen kan jag frossa i färger och det gör mig lika lycklig som det strama svart-vita i teckningarna. Under sista tiden har fotografering blivit ett nytt medium för mig. Förutom fördelen med att det går snabbt och enkelt att föreviga ett motiv med kameran, har mina foton blivit en blandning av mina teckningar och målningar - kontrasten mellan ljus och mörker, fascinationen över detaljer och kärlek till färger och nyanser.

I promised to show some of my art though I'm just an amateur in that field. But I have always loved to draw and when I wasn't reading I was drawing. But as a grown up I have not been able to work with design or art and I also gave up drawing for a long while. Some years ago I decided to start to draw again and I also started to paint in oil. While drawing for me is a long process where I get absorbed with details and light/darkness, oil painting is a way to focus on colour.

Now photographing is a way of expressing myself. It is easy to take a photo and it brings together my love for details, colours and contrast between light and darkness.

23 kommentarer:

SEASIDE LIVING sa...

Dina tavlor är jättefina! Vad duktig du är!!! Jag älskade också att måla och teckna när jag var yngre men nu gör jag det - tyvärr - nästan aldrig.

Ha en fortsatt bra vecka!
Kram från Jenny

Malin sa...

Så vackert och himmel så duktig du är...Din beskrivning på hur du var och tänkte som ung stämmer väldans bra på mig också...ville så gärna jobba med skapande och färg och form...men så blev det inte riktigt...men man äger något som ingen kan ta ifrån en och det är skönt...

Kram från Malin

Fundera grönt sa...

Åh så fint! Vad duktig du är!

EVA AGNES sa...

Poppins, jag bara älskar de här teckningarna och målningarna.
Teckningarna är tilltalande just för att de visar åldriga statyer med skuggor och djup.
Oljemålningarna för att de påminner så om Tricia Guild och hennes färgsättningar.
Gud, så fina!
Fortsätt jobba med både krita och olja.
Kramar Eva Agnes

Linda Lunda sa...

WOOOOOOOOOOW jag är helt stum av hänförelse!
Jag saknar ord totalt...
Linda.....

Lotta sa...

Åh vad fina. Du är ju superduktig!


Tack för gratulationerna! Jag är så stolt och glad! Och ang moppen, den är min och makens, så vi får väl se om sonen får låna den ibland! ;-) Fast helst skulle jag vilja ha en moppebil!

Kram
Lotta

Trollmor sa...

De är ju helt underbara!
Sitter här och scrollar upp och ned, upp och ned i beundran.
Jag tycker att du är otroligt duktig på att skapa vackra ting.
Kram

Trolda sa...

Nej, men Poppins!!!! Hur många fantastiska kvalitéer och egenskaper besitter du egentligen!??? Jag är otroligt fascinerad av en för mig ny sida av dig! Jag har ju förstått att du är kreativ och konstnärlig, men DETTA....=D JÄTTEKUL att få ta del av. FORTSÄTT!

Trolda - Soooo Impressed =D

Lusthuset sa...

Du har verkligen många "strängar på din lyra". Foto, rosodling, heminredning och nu detta ja, vad säger man utom att du är jätteduktig och har stor talang tycker jag. Förstår att du tycker det är roligt. Jag har själv "fuskat" lite när tid gives, så därför vet jag att man blir biten. Lycka till. Kram.

Marina sa...

Oj, va duktig du är på att måla! Jga kan inte ens dra ett rakt streck utan linjal. Mycket vackra bilder.

Hanneles paradis sa...

Underbart, tack för visningen.

Sara sa...

Woe vilka vackra teckningar! Jag har alltid önskat att jag kunnat teckna, men jag har inte den talangen tyvärr.

Monica sa...

Jättevackert.. och visst är det härligt att laborera med färger och nyanser, stämningar, mörker, ljus.. du lyckas jättefint med dina alster. Målar ju lite själv men just teckning har jag inte testat men man blir sugen när man ser så vackra bilder som dina... Har ju som du fångats av kamerans snabbhet att fånga en stämning eller bild man ser.. problemet/det roliga, välj själv *ler* är att man ser allt i bilder snart...fortsätt måla förresten.. vi vill se mer..=)).. Kram Monica

karin a sa...

Här är en till som är helt full av beundran dels över din fina konst och dels över vilken bredd du visar. Både dina teckningar och dina oljealster är jättefina. :) Våga visa mer! Ha en härlig onsdag! Kram Karin

chatrine sa...

Wow!!! Så flink du er til å tegne!! Dette var flott!!
klem:)

olivelund sa...

Hej Poppins! Det är en stund sen jag har varit inne hos dej och läst i bloggen, men nu har jag uppdaterat mej.
Jag har suttit och beundrat dina tavlor här en god stund, du är så skicklig! Jag är riktigt imponerad över de svartvita teckningarna och färgerna i oljemålningarna är underbara!

Ha det bra, Kram!

Anna sa...

Men oj oj, de är underbara. Vilken konstnärlig ådra du har. Du borde satsa på det, och på skrivandet och fotandet du har verkligen talang för det. De var verkligen skickligt gjorda.

Stor kram på dig!

tilde sa...

Äntligen får vi se dina tavlor !Härligt Du är ju jätteduktig o teckna, men det förstod jag ju att du var..Kul fortsätt med det...
Men jag känner lite som du , har också målat men det är en tidsfråga , o kameran fångar ju bilden man ser så snabbt, men man mår väldigt bra när man målar ..
Kram Tilde

Lily of the valley sa...

Äntligen! Det var kul att se dina alster här på bloggen. Du har inget att vara orolig för. VISA MER!!!!!!!!!!!!
kram Lily

Guldkant På Livet sa...

POPPINSMÄNNISKA, VA, HERREGUD, DET ÄR JU INTE KLOKT, DU ÄR VÄL EN KÄND KONSTNÄR UTAN ATT VI BLOGGARE VISSTE OM DET!!!?? DU HAR VÄL EGEN KONSTBUTIK EL ÅTMINSTONE VERNISSAGE EN GÅNG I MÅNDEN, SÅÅÅÅ VACKERT DU MÅLAR/RITAR!! HELT IMPAD, VILKEN TALANG!! BÅDE KOLTAVLORNA OCH DE MED FÄRG GILLADE JAG.

HÄRLIGT INLÄGG UNDER MED, MED GOTT RECEPT O VACKRA BILDER, NJUTBAR BLOGG.... MARI.

Clara i Linneskåpet sa...

Jag har sagt det förut och jag säger det igen!!! Du är ju en RIKTIG konstnär, Poppins....det här måste du försöka hålla på med mer....jag är stum av beundran ...tänk att få tyst på babblande Clara ...det krävs rätt mycket för det :=) Men du lyckas med dina vackra tavlor.....Clara sitter med öppen mun nu och ser mest ut som en fågelholk :=) Kram på dig och glöm inte kolla din mail!!!!

signe sa...

Ojojoj, va duktig du är! Jättefina! Kul att du visar dom! Kram :)

moderncountry sa...

WOW!!! Så dyktig du er! Hjelpes..Jeg har også tegnet og malt siden jeg var liten og har gått på malerkurs de siste tre åra. Men det siste halvåret har det blitt så liten tid at jeg har lagt det bort litt. Men jeg er fortsatt veldig glad i det og bruker ofte Kullstifter eller akryl i mine arbeider...Du har mange talenter du Poppins, jeg er nesten stum av beundring! Kramar