Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

söndag 6 januari 2008

More light

Trettonhelgen går mot sitt slut och nu är julen slut även hos oss. Först tycker jag det känns lite mörkt när man plockar bort adventsljusen men så tänker jag på att nu ökar ju dagarnas längd och det blir ljusare och ljusare. Trots riktig vinterrusk utomhus känns det som om vi är på rätt väg mot värme och vår.

Den lilla ljusstaken och tändsticksasken fick jag i julklapp av Tintin och hans fru. Tack! :)

Twelfth Day is soon over and now Christmas is over in our house. At first I think it is very dark when all the Christmas lights are gone but then I realize that it is getting lighter because the days are getting longer. In spite of real winter weather outside spring is coming slowly.

29 kommentarer:

Tingeltangel sa...

Jag tänkte kommentera ditt inlägg om böckerna och Venedig men så hann du skriva ett nytt inlägg emellan. Jag måste återknyta till Venedig ändå. Det är ju en underbar och otrolig stad. Jag har inte läst böckerna du berättar om men det låter precis som du skriver som om de skulle bli en sevärd film... Du har rätt i i det där med ljuset också. Men just nu känns det som om det går så långsamt åt rätt håll... Ha en bra vecka.

Randi sa...

Vilken bedårande bild!
Nej - jag tänker inte plocka bort allt förrän nästa helg. Håller på traditionerna - julgransplundring nästa lördag ...*ler*
Kram Randi

Fundera grönt sa...

Fina bilder! Skönt att vi går mot ljuset nu... rätt håll.

Hanneles paradise sa...

några ljusslingor har jag lämnat kvar

Karin A sa...

Jag tycker också man märker att ljuset så sakteliga är påväg tillbaka! Utomhusbelysningen får vara kvar här annars vill jag ha bort julen. :) Så otroligt fina bilder! Ha en bra vecka...
Kram Karin

Cottage Magpie sa...

Greetings! Your photo of the light and the moss in the pot are beautiful, and the sentiment is beautiful too. I am so glad that you post about the brighters side of life as well, this is what I love the blog world for: getting to see the loveliness and beauty that we can see. Thank you for blogging!
~Angela :-)

Trolda sa...

Jag har också tagit bort den lilla jul jag hade framme i år. Men ljusstakarna o stjärnorna får bo kvar ett tag till...Och visst är det väl UNDERBART att vara på rätt sida året!Men SER att ljuset återkommer liiiite dag för dag nu!

Trolda - varde ljus!=D

M&Co sa...

Jeg klarer ikke fjerne alt enda, så jeg har latt litt blanke julekuler etc ligge igjen her og der. Hvis ikke blir det så tomt syntes jeg. Fyller også opp med litt vårlige blomster og det hjelper veldig :-)

Guldkant På Livet sa...

Vilken läcker närbild på den anfrätta krukan! och sån snygg ljustsake och tändsticksask du fick i gåva, en sån ask man knappt törs använda för man vill inte den ska ta slut... he en bra ny vecka nu! Mari.

Lily of the valley sa...

Underbara gåvor du fick. Det är så fint med såna "levande" krukor.
ha en bra dag
kram Lily

chatrine sa...

Skal bli fint med lysere dager! Om bare et par uker titter solen fram igjen her i nord, og det skal bli fint!!
Venter på våren jeg:)
Ha en super dag!
Klem:)

tintins fru sa...

Har också plockat undan julen.
Blir lite mörkt och tomt, men
jag tänder lite ljus här och var
inomhus i väntan på ljusare tider
ute.
Ha en bra dag.
Hälsa mannen.

Ninni sa...

Hej, jag har hittat in här och blev helt betagen av dina vackra foton från din trädgård och framförallt dina rosor! Underbara!

Visst är det skönt att vi går mot ljusare tider, snart tittar solen in genom fönstren igen...

Ninni sa...

Hej igen...jag länkar till dej, hoppas det är OK?

Lotta sa...

Jättesöt bild du visar idag! Och visst är det lite sorgligt när all jul städas ut. Men precis som du säger så märker man tydligt tycker jag att dagarna blir lite ljusare och lite längre för varje dag. Vips så är det vår!

Ha en härlig vecka!
Kram
Lotta

kullervilla sa...

Ja det känns på något konstigt sätt att vi går mot ljusare tider, fast man inte skulle kunna tro det om man tittar ut.
Härlig ljusstake och krukan med sitt åldrade är bara så vacker.

Annalunda sa...

Hej Mary! ;)

Tack för din kommentar hos mig...visst är det tänkvärt? Det är sådant man måste försöka hålla i minnet hela tiden. Ibland misslyckas man absolut... Du har fantastiskt vackra bilder. Jag förstår att du är duktig fotograf och kanske också lycklig ägare till fin och bra kamera... Jag går själv i sådana inköpstankar.
Kram tills näst/ Annie

Kattfot sa...

Ja visst är det skönt att ljuset är på väg tillbaka, lite skillnad märker man allt. Underbar bild och så söt ljusstake. *kram*

EVA AGNES sa...

Vackert med den nya loggan. Så härligt att få tillbaka blommorna hos dig.
Jo ljuset är på väg. Det är något som är säkert i alla fall.
Lova att berätta hur det gick med La cuisina när du läst deen.
Jag hann inte in om bibblan i dag. Varför kan du se på min blog.
Kramar Eva Agnes

Monica/Moa sa...

Jättefin bild med lilla ljuset och tändsticksasken.. så stämningsfullt. Jaså du har fått undan julen började lite lamt att ställa bort tomtarna.. men de blev stoppade på matbordet.. får ta tag i detta under veckan.. och i helgen får jag i vilket fall som helst ta bort allt.. =) för denna gång.. Tänkte på förra inlägget om att läsa 6 st klassiker i år.. och jag vill också haka på detta.. så iväg och låna Röda rummet nu med mej.. hoppas du påminner om vilken nästa bok det blir.. =).. Tack för dina alltid lika gulliga kommentarer hos mig.. puss o kram Monica

Lusthuset sa...

Så fint och förhoppningsfullt det verkar, precis vad man behöver i denna mörksens tid. En sån rar liten ljusstake och tändsticksask det är en väl uttänkt julklapp kan jag tro. Ha det bra. Kramis!!

Fru A sa...

En liten utmaning finns hos mig - frivilligt deltagande förståss...

signe sa...

Åh va fina bilder! Din kruka med mossa påminner om min och så lite pärlor på mossan! Vilken söt liten tändsticksask! Kram :)

SEASIDE LIVING sa...

Visst längtar man efter ljusare tider - och vår!!! Igår tittade solen fram... i ca 40 sekunder!!! Längtar framför allt efter solljus! Känns som om både hela november och december varit helt igenmulet... Så fram med solen!!!

Kram Jenny

Marika på Odlingspyssel sa...

Vilken vacker kruka med den supersöta lilla tänsticksasken bredvid :)

Birgitta sa...

En vacker bild med ljus och lugn, ger lite förhoppning i gråvädret. Kram och ha det gott.

Ann-Catrin / finthemma sa...

Inte för att man märker att det blir ljusare...2 min per dag säger dom..hmm den lilla ackra snön vi hade har förvandlats till en gråaktig sörja!!
Underbara bilder som vanligt...alltid njutbart.
Stor kram a-c

Linneagården sa...

Söt ljusstake & tändsticksask.
Nu är det bara stakar & stjärnorna kvar...

Yolanda Elizabet sa...

Luckily it is getting lighter now, but not a lot as yet so I do miss my christmas lights. Fortunately I have a very nice chandelier with real candles so I burn those on a dull and grey day.

BTW I've linked with you, hope that's OK.

Have a lovely weekend!