Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

torsdag 21 februari 2008

SALE

Nästa vecka börjar bokrean. Något som jag alltid ser fram emot. När reakatalogen kommer, kryper jag upp i soffan och bläddrar förväntansfullt igenom katalogen. Förr brukade vi gå ner till bokhandeln på natten, det var en riktigt folkfest med böcker och varm korv. Nu för tiden nöjer vi oss med att vara där första dagen och botanisera. I år har vi också förbeställt böcker på nätet.

Jag tänker ge er fem tips på bra böcker på årets rea. Vore kul om fler ville delge några tips på sin blogg!

Den stängda boken av Jette A Kaarsböl
Den unga Frederikke lever ett lugnt och skyddat liv i 1800-talets Köpenhamn. Men när hon träffar läkaren Frederik dras hon in hans intellektuella och händelserika liv. De gifter sig, hon av kärlek men han har helt andra avsikter. Som kvinna var man alltid försedd med förmyndare, först fadern och sedan den äkte maken. Frederik vill ge Frederikke ett fritt liv - som hans hustru ska hon få göra vad hon vill. Som motprestation vill han bara ha en hustru som täckmantel för att dölja sin rätta läggning. Men Frederikke vill inte ha någon frihet, hon vill ha hans kärlek. Och hon förstår inte varför Frederik avvisar henne.

Kärlekens dårar av Joanne Harris
En roman som utspelar sig under 1600-talet i Frankrike. Juliette som har livnärt sig som gycklare söker en fristad i klostret för sig och sin dotter. Livet flyter fram lugnt och tryggt tills den dag abedissan dör och en ny utses. Efterträdaren visar sig vara en flicka på 12 år. Djupt religiös men stram och strikt, vänder hon upp och ner på nunnornas tidigare så fria tillvaro. Den unga abedissan ledsagas av en falsk präst som genom list och onda avsikter lyckas vrida upp den religiösa stämningen i klostret till att bli fanatisk och hysterisk. Den falske prästen visar sig vara en skugga från Juliettes tidigare liv och hon tar upp kampen mot honom. Kampen står mellan det goda och det onda, mellan frihet och tvång, mellan tolerans och intolerans men främst mellan kärlek och hat.

Blodröd våg av Rennie Airth
Kommissarie John Madden har dragit sig tillbaka till den idylliska engelska landsbygden efter flera år på Scotland Yard. Men i grannskapet försvinner en flicka och när hon hittas mördad, blir Madden indragen i jakten på mördaren. En luffare har blivit sedd i närheten av platsen. Är han den skyldige? Medan jakten pågår försvinner en annan flicka och Madden upptäcker att det finns ett liknande oupprett mordfall som inträffade för flera år sedan. Han misstänker att det är en seriemördare han jagar.

Boken utspelar sig på 1930-talet och i bakgrunden finns hela tiden upptakten till andra världskriget och Maddens spår efter mördaren visar sig leda till Tyskland.

Annas örtagård av Anna Bergenström
En klassiker! Fakta om örter och kryddor varvas med härliga recept och vackra bilder. Tyvärr är den nya utgåvan bara kartonnerad, inte inbunden. Själv har jag den sedan tidigare och jag bara älskar den här boken. Och det var nog tack vare den boken som jag blev intresserad av att odla kryddor själv.

Stenkällan av Eliot Pattison
En ovanlig kriminalroman som utspelar sig i Tibet. De buddistiska munkarna är förföljda och flera är inspärrade i arbetsläger. I det fördolda försöker den tibetanska befolkningen att bevara sin kultur och sin religion.

En kvinna hittas mördad och den kinesiska oliktänkaren Shan Tao Yun som släppts ur fängelset, får uppgiften att hitta mördaren. Det leder till en vandring genom Tibet och över Himalaya.

It is soon time for the yearly national book sale which I am looking forward to. I am recommending a few books.

23 kommentarer:

Annalunda sa...

TACK TACK för tips.... jag ska kolla om jag kan tipsa om någon...

Kram Annie

Jes/Vita villa vila sa...

TACK för härliga tips!

Kram Jes

Lusthuset sa...

Jipieee! På tisdag går det av stapel, årets stora begivenhet för oss bokdårar. Varje år säger jag till mig själv att jag MÅSTE lägga band på mig och det har jag sagt i år också.....men jag vet nog hur det går!! Jag har däremot märkt att de böcker jag hittar som jag vill ha...de har jag redan. Är det ett gott eller dåligt tecken. Vara hagalen skulle nog maken tycka. Ha en skön helg och tack för boktipsen. Kram!!

Lotta sa...

Åh boktips - tackar, tackar :) Jag har inte vågat mig in på internets bokbutiker än.... får ta och göra det i helgen, någon trädgådsbok brukar det allt bli :) Annas Örtabok har jag och den används flitigt i köket. Jag blir sugen på boken om munkarna i Tibet - gillar mystik och deckare :) Fick en sån längtan efter att ligga i hängmattan och läsa bok.... Ha en bra helg 8`)

Styling a`la Anna sa...

Jag hoppar direkt till kommentaren du lämnade på min blogg! :-) Ja men precis!! Gammaldags rosor!!! Det var dom jag fann och och kärlek uppstod. :-) Tjingeling!!

Fru A sa...

Jag som gett mig själv köpförbud ser inte fram emot bokrean - hur ska jag kunna låta bli att köpa billiga böcker????

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Ja jag tittade igår på alla reaböcker.. vill ha..vill ha..=)/åsa

Hanneles paradis sa...

Ett par år har jag gått till bokhandeln på natten, lite mysigt, fast vi försöker köpa mindre böcker, har ett rejält bibliotek :)

Lea sa...

Härligt med bokrea, jag ska sikta in mig på trädgårdsböcker i år.
Ha en mysig helg!
/Lea

Moderncountry sa...

Boksalg ja, jeg venter på stoffsalg jeg! hihi..jeg leser ikke så veldig mange bøker må jeg ærlig innrømme, vel, bare Interiørbøker da. Har jo ikke tid til det heller. Eller, jeg tar meg ikke tid heter det vel. Men å lese er godt for både sjel og hjerne det vet jeg. Skriver du noe selv forresten om dagen? Hvordan går det?

Håper du har hatt en fin uke som var og at helgen bare blir hyggelig Poppins! Ha det så godt! Helgeklem fra Aina ;)

chatrine sa...

Heisann!
Her ser det ut som det blir mange koselige lese-kvelder på deg:)
Å mange spennende bøker du tipser om!
Ønsker deg en kjempefin helg!
Klem fra chatrine:)

Tilde sa...

Tack för tipsen , jag har kollat lite i katalogen oxå...det blir nog en del inköp..
Kram Tilde

Mi sa...

Blir speciellt intresserad av Den stängda boken av Jette A Kaarsböl. Ser fram emot att läsa den!

Tack för en fin och mycket inspirerande blogg!

Trevlig helg!

Mi

Trolda sa...

Visst är det härligt med bokrean! Jag har läst kärlekens dårar av Harris som du tipsar om o tyckte också om den =D Jag har dock inte hunnit kika så mycket än på årets rariteter...men ser ändå fram emot dagarna. Ha en fin helg och hoppas ni inte blåst bort i storm-vindarna!

Trolda - som skall BOWLA ikväll...=D

Lella sa...

Toppen med boktips!
Och tack för kamerainfo, har skrivit upp och hoppas att jag snart kan köpa en ny kamera.
Ha en fortsatt härlig helg,
kram

EVA AGNES sa...

Tack för boktipsen. Somliga av dem har jag redan läst, som den om Frederikke och Fredrik och Harri´s bok. De andra känner jag inte till men lånar dem på bibblan.
Kramar Eva Agnes Elinor

Karin A sa...

Va kul med boktips! Jag har enbart läst Kärlekens dårar av de du nämner. Ska hålla utkik efter de andra. Det är alltid lika kul med bokrea! Fast i år är det inte säkert jag hinner dit första veckan...

Jag hoppas att du har en fin helg och att ni inte blåser bort nere i Skåne. Kramar Karin

Signes Second Floor sa...

Är lite besviken på REA:n i katalogerna i år. Funderar bara på "1001 filmer du måste se innan du dör" - den vill jag ha o så slinker nog någon kokbok med på köpet (har t ex inte Sopranos kokbok + en av Leila som jag inte har).
Det brukar alltid bli mer än vad jag tänkt när man väl är i bokhandeln.
Ha en bra helg / Kram Lotta

Annalunda sa...

Vill bara önska dig en skön och trevlig helg!

Kram Annie

Lily of the valley sa...

Annas örtagård skulle jag kunna tänka mig, annars tyckte inte jag att det fanns så mycket som jag var intresserad av i årets reakatalog.
Ha en underbar helg
kram Lily

EVA AGNES sa...

Det finns en dansk nätbutik som heter Fersholt. Den finns på min butiklänklista. När du kommer in där klicka på Böcker. Där hittar du något som din man är intresserad av.
Om ni inte hittar får du fråga mig igen.
Trevlig lördag och kram
Eva Agnes

EVA AGNES sa...

Den Stängda boken tyckte jag mycket om fast den var otroligt sorglig. Hon utvecklades ju till en inte särskilt trevlig person. Och Fredrik var också han en person som bara tänkte på sig själv. Vilket liv att erbjuda en ung flicka. Hon förstod ju inte och han borde ha nsett det.
Det tråkigaste var att hon inte ställde upp på sin syster och att hon ljög om det som hände där. Tragiskt. Och det var nog det tillsammans med att hon blev lurad i detäktenskapet som gjorde henne så bitter.
Kramar Eva Agnes

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Den stängda boken verkar riktigt intressant! Av någon anledning har den gått mig förbi, men nu blir jag sugen på den. Kul att du hakar på Lawrence!