Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

tisdag 13 maj 2008

Latest, best and worst...

Lusthuset och Lily of the Valley har utmanat mig: Visa upp ditt senaste inköp, ditt bästa köp och ditt sämsta.

Mitt senaste inköp, om jag räknar bort blommor till trädgården, är en hylla till köket. Jag har länge önskat en hylla till förvaring (Var kommer ALLA saker ifrån?). Eftersom den ska stå mot städskåpet mellan köket och hallen, ville jag ha en luftig hylla. Länge var jag inne på att sätta upp konsoler med hyllor men det föll på att jag ville ha en mer flexibel lösning. Det var svårt att hitta rätt hylla men till sist fann jag den här med kryss i sidorna som gör att det känns ljust. Och var hittade jag den? Jo, på Ellos!
Mitt bästa inköp någonsin måste vara min kamera!! För tjugo år sedan fotograferade jag ganska mycket med min Pentax-systemkamera och jag provade även på att framkalla bilder. Men sedan ebbade intresset ut och vi hade inte ens en fungerande kamera under många år. För ett år sedan bestämde vi att investera i en bra kamera och efter rådgivning från fotograferande vänner och flera besök i fotoaffärer slog vi till och köpte vår Canon PowerShot S3 IS. Och det har jag aldrig ångrat! Nu fotograferar jag jämnt och ständigt. Om ni vill se vad jag fotar, titta gärna in på Flickr.
Mitt värsta inköp, då? Uppriktigt sagt, detta har jag grubblat över länge och visst finns det inköp jag ångrat eller inte förstått hur jag tänkt. Men alla dessa saker har för länge sedan lämnat Poppins hem och har inte lämnat några spår efter sig. Jag kan i alla fall ge ett exempel: mina skinnstövlar som satt så illa att jag fick ont i fotens småben av dem. Tyvärr kan jag nog säga att det lär bli fler dåliga inköp i framtiden också...

Jag skickar utmaningen vidare till Agnes Shabby Chic, Elins stuga och Elins tittskåp och hoppas att ni antar den. :)


Lusthuset and Lily of the Valley has challenged me to show my latest, my best and my worst purchase.
My latest purchase, if I do not count flowers to the garden, is a shelf to the kitchen - which is something I wanted for a long time (Where do ALL things come from?). Since it stands between the entrance and the kitchen I wanted a white one to keep it airy and light.
My best purchase ever is my camera! Twenty years ago I photographed a lot with my old Pentax. But somehow my interest for photo faded away and for a couple of years we did not even have a camera that worked! But last spring we bought a Canon PowerShot S3 IS. And since then my interest in photo has gone wild. If you want to see my photos, visit Flickr.
My worst purchase, then? Truly, I have been considering this for a long time and of course there have been things I have regret bying. But these have all left Poppins' home and left no trace. I can give you one example: My high boots that gave me an awful pain in the small bones in the feet. Sorry to say, I think there will be more bad purchases in the future...

20 kommentarer:

Frida sa...

Vilken fin hylla,den förstår jag att du är nöjd med! Ja vad skulle man göra utan sin kamera!? Jag har också framkallat en del bilder i labb när jag gick på gymnasiet. Det är roligt. Ska genast gå in och kolla på dina bilder.
Kram Frida

Lusthuset sa...

Roligt att läsa om dina inköp. Hyllan verkade ju väldigt fin. Ibland slår det en att man får inte ha förutfattade meningar (som jag ofta har) om var man kan fynda fina saker....för plötsligt hittar man en fin pryl där man minst väntar sig det. Ja, kameran vad skulle man göra utan den. Går inte att tänka sig bara. Ha det bra. Kram!

Anonym sa...

Vilken fin hylla du köpt....

Du har något att hämta hos mig...

Kram Lena

Tingeltangel sa...

Vilken nätt och fin hylla. Det är roligt att ha en plats att samla vackra saker synligt... Jag håller med om att kameran är ert bästa köp. Utan den hade vi inte fått njuta av alla dina vackra fotografier... Jag skall skriva om min kamera snart. Det är också en Canon, modellen heter EOS 450 D. Jag är djupt förälskad i den.

Trolda sa...

Jättesnygg hylla =D och du har så rätt i att man undrar över vart alla saker KOMMER ifrån...!!? Din kamera förstår jag gott att du är glad i - det är ju vi "läsare" också då du förgyller vår tillvaro med dessa ständiga vackra bilder...=D Och visst har man väl speciellt i KLÄDVÄG gjort vansinniga impulsköp...som man ALDRIG använder igen...Och att gå runt i ett par för trånga stövlar är ju inget vidare...Men "ska man va fin får man lida pin"...=D

Trolda - Godmorgon!

Anonym sa...

jag håller med dig - mitt absolut bästa köp genom tiderna MÅSTE vara min älskade kamera! Den är med överallt!

Malin sa...

...hu då....jag funderar på sämsta köte jag gjort och hamnar på min förra symaskin som jag köpte begangnad...Den förde med sig en massa primitiva tankar om hämnd på idioten som sålde den till mig...En butik faktiskt men vad hjälpte det...Har funderat på att spraymåla hans skyltfönster med sarkastiskt glåpord bl a - så du hör hur illa det blev...
Kul detta med vad man köper på sig egentligen...och hur det påverkar oss...

Kramen från Malin

Karin A sa...

Detta var en rolig utmaning tycker jag. Liksom du är kameran ett av mina allra bästa inköp - vet nästan inte vad jag skulle ha varit idag utan den. :) Ellos har en hel del snygg i inredningsväg. I senast Lantliv såg jag en annan fin hylla därifrån. Ha en fortsatt fin majvecka! Kramar Karin

Lily of the valley sa...

Kul att se hyllan du nämnde, den är jättefin. Jo, det undrar man ju ibland, var alla saker kommer ifrån ;) Kameran är verkligen ett bra redskap, och jag precis som du, tycker att den är det bästa som köpts.
kram Lily

Guldkant På Livet sa...

Ja, jag förstår du har glädje utav din kamera för du tar ohyggligt vackra bilder Poppins! Den nedan med rosen, åh så vackert.... Mari.

Trollmor sa...

Visst kan man fundera över sina ibland märkliga inköp. Jag håller med dig om kameran, den vill man då inte vara utan.
Och att det är ditt bästa köp är vi nog många att skriva under på
:-)
Kramar

Anonym sa...

Hallå!

Du har något att hämta hos mig

//Lena

Ann-Catrin / finthemma sa...

hallå där!!

oj vad jag hade mycket att plöja igenom.. så många vackra inlägg som vanligt. valda med omsorg och en personlig touch!!

rktigt snygg hylla till köket.. så kul när man kan se allt fint man har istälet för att stänga in allt i skåp!!

förstår du är nöjd med din kamera... det skulle jag oxå vara om jag var du!!

KRAAM A-C

Bruno & Mig sa...

Visst är det roligt när man hittar guldkorn på oväntade ställen. Ofta är priserna inte så höga då heller. Det är bra!

Hyllan är jättevacker. Så fint att ordna små stilleben av fiavoritsakerna i.

Ja vad skulle man göra utan kameran?

Kram

Britt sa...

ja kameran förstår jag är ett bra inköp. du tar ju så fina bilder. Ha det bra.//Britt

lifeblog sa...

Grattis till en underbar blogg!
OCH en fantastisk kamera!
Jag har S2 IS - har haft S1 också!
Funderar på en annan Powershot
- men tillsvidare får jag nöja mig med 2:an. Tycker den är BRA men man vill alltid ha bättre ...
Kan du fota MACRO?
Ha det gott - här väntar vi på snö ....

Zaga sa...

Jätte fin hylla!
Kameran är beroende framkallande!!! I allafall för mig, fotograferar allt......
Ha en skön fredag!
Kram Eva-Lis

elins tittskåp sa...

Tack för utmaningen och jag har tänkt till och gjort ett inlägg idag. Jättefin hylla med fina saker i och kameran förstår jag är en toppengrej. Ha det så gott. Kramar Birgitta

MY WHITE COTTAGE sa...

Kul läsning! Hyllan från Ellos är verkligen urfin!!!

Ha en skön helg!
Kramar Jenny

Lallis sa...

Ursnygg hylla:)
Ha en riktigt mysig helg.
kram Lallis