Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

onsdag 21 maj 2008

No time for housework

Det vackra vårvädret gör att jag inte har tid för att städa. All tid läggs just nu i trädgården. Inte för att jag är den mest flitiga av alla trädgårdsmästare. Nej, det handlar om att ta sig tiden att sitta på altanen och njuta innan det blir för kallt. När man kommer hem från jobbet är det en härlig avkoppling att sitta utomhus och låta sig värmas av vårsolen. Omkring klockan sju sjunker temperaturen och det är dags att gå in.

Så hushållsarbetet ligger i träda just nu. Egentligen borde fönstren putsas och så skulle jag byta gardiner i biblioteket. Klädkammaren behöver en rejäl utrensning och strykhögen växer. Men det får vänta ett tag till... Trots att jag inhandlat söta gammeldags städattiraljer! Just den här diskborsten är till Far i huset så jag kan med gott samvete överlåta disken till mannen. :)
The lovely weather gives me no time for cleaning. I spend all my time in the garden. Not because I am a hard-working gardener. No, my time is occupied by enjoying the sun on the veranda. After a day working, it is wonderful to sit outside and relax. About seven o'clock the temperature sinks and it is time to go in.

So housework is not given any priority right now. The windows need to be cleaned and I should change curtains in the library. The wardrobe needs to be cleared out and the pile with things to iron is growing. But they all have to wait a little bit longer... Even though I bought some sweet old fashioned cleaning items! This brush is for Dad (Far) in the house so I can with a clear conscience leave the washing-up to the husband. :)

24 kommentarer:

Tingeltangel sa...

Vilken underbar diskborste. Men diskar den bra också eller är den bara ägnad för ögat tro? Snygg är den i alla fall.

Janneke sa...

Hahaha, i love the brush: fantastic, i need one of those :) But you are right when the weather is great you have to enjoy it !!
Greetings, Janneke

Mamma C sa...

Vilken fin diskborste han har :-) Det blir gärna så att man kommer efter med de andra sakerna inomhus. Men dom är ju inte allt för roliga i allafall. Som stryktvätten tex. det börjar att likna ett berg hos mig.
Kram Mamma C

Marina sa...

Här görs de tinte heller allt för mycket inomhus nu. Jag bara måste vara ute så fort vädret tillåter och det gör det allt som oftast enligt mig. Städa kan jag göra till hösten. Vår granne dammsuger sitt uterum oftare än hon sitter där, så vill inte jag ha det.

Trollmor sa...

Du gör helt rätt i att passa på att njuta. Dammtussarna försvinner inte, de bara virvlar runt i en liten dans.
Fina städattiraljer!
OM att jag skulle vilja lägga vantarna på diskborsten!
För ett tag sedan fick M en tjusig disktrasa med texten: Let me clean up your mess baby.
Hans min var obetalbar :-)
Ha det så gott!
Många kramar

Frida sa...

Klart man får passa på att vara ute i det fina vädret. Det kommer säkert regniga dagar och då kan man ju ta städningn. Vilka underbara bilder. Du är så duktig på att fota! Kanske kan vara myrten. Jag är så dålig på träd. Är mycket bättre på snittblommor.
Ha det fint!
Kram frida

Kol&Rosors sa...

Tack för din kommentar!
Diska med den vackra borsten - en fröjd.
Så härliga bilder du visar. Avkopplande att sitta ute & mysa...

Ha det så gott & en bra torsdag!
Kram/L-Lott

Lotta sa...

Jättefina ting för städning och disk :) Och jag påminns om att jag borde köpa nya klädnypor... helst några som bara var till pynt och inte var ute i ur och skur.... Städning - det var ju det..... Den här årstiden säger jag att jag städar när det regnar och så vi inte fått regn på länge, så kan du ju gissa hur det ser ut inne.... Men jag försöker ta dammsugan i alla fall 1 ggn/vecka och köket får sig en avhyvling när jag lagar middag. Fönstren förtränger jag för jag tittar inte ut - jag går ut i stället.... Tack för fina bilder 8`)

Karin A sa...

Det gäller att vara smart - klart mannen i huset får stå för disken. Du gör helt rätt i att njuta av det fina vädret. Det kommer säkert regniga och tråkiga dagar framöver! Ha en skön torsdag! Kram Karin

Hanneles paradis sa...

Söta saker, har också liknande diskborste. Lite så blir det här också, städningen får vänta till hösten... Fast nu har vi inte längre skräpiga barn, som kommer hem med flera olika sportutrustningar, otaliga badlakan och annat....

Zoey sa...

Så vackra bilder! Precis en sån stil som jag eftersträvar istället för den trista plastborsten i köket....

kullervilla sa...

Njuta skall man verkligen göra så länge det är bra väder, en regnig dag kan man städa eller så väntar man till hösten, det går ju inte från en :=)
Gillar fars diskborste.
Kramiz //kullervilla

Hwita Villan sa...

Hmmm... Flickr vet jag inte vad det är... Men skönt att höra att du inte tröttnat på härliga trädgårdsbilder!

Vilka härliga städgrejer! Det borde väl Far gilla?

Klart ma ska passa på att njuta av vädret när det tillåter! Men jag är oftast så trött på kvällen så då slänger jag mig i soffan... å andra sidan så kan ju jag njuta på dagarna eftersom jag är föräldraledig :).

Ha det bra!

Guldkant På Livet sa...

Vilket gammeldags romantiskt städkit, så fint stilleben och foto! Hur nu en diskborste kan vara vacker men det var den, ihop med tvålen, flaskan och nyporna...ja, nu vill man ta till vara varje sekund ute, om än man inte är så driftig direkt men var sak har sin tid, njuta måste man få göra i livet också, ha en skön sådan helg! Mari.

Trolda sa...

Du gör alldeles rätt i att strunta i städningen! den hinner man med en annan regnig dag - och så har du ju dessutom försett den käre Guben med redskap för att hugga i med...Är man två går det ju dubbelt så fort...;-) Dina foton i det tidigare inlägget är bara underbara! SVANEN som vilar där på sina ägg är fantastiskt vacker! Otroligt fin bild - tack för att du delar med dig av den! Ha det fin nu ute i Solen tillsammana med Gube och doftande blommor...Naturen är sagolikt vacker nu och vi bär njuta av varje sekund som bjuds!

Trolda - kramar!

Sara sa...

Ja man ska absolut passa på att njuta av det fina vädret när man kan! Diskborsten va fin!

Yolanda Elizabet sa...

Mary Poppins you are a woman after my own heart. Of course housework has to wait, enjoying the sunshine while it lasts is far more important. Talking about far, he must be very proud to have his own brush now. ;-) Do they sell them with mor too?

Have a great and sunny weekend!

Zizzi sa...

Det är alltid roligare att städa med fina saker! Jag har en tävling på min blogg, titta gärna in.
Kram cissi

Alviken sa...

Fina grejer! Man blir riktigt sugen på att ta tag i disken...
Kanske man skulle skaffa en sådan borste åt maken och ha den framme åtminstone för syns skull...
Trevlig fredag!/ Maria

matte sa...

Det är nog lika bra det .. att inte städa, för det vore synd att använda de där städgrejerna.. de var så fina!

Lusthuset sa...

Det gör du rätt i, sitt ute och njut i solen. Det är viktigare än städning just nu även om det måste vara ett rent nöje att städa med dessa sköna ting. Vackert stilleben. Tänk ändå vad gammeldags rejäla ting är vackra. Ha en skön helg. Kram!

Moderncountry sa...

Hei gode Poppins!

Her er jeg da, denne gangen i Norge :) Kjennes skjønt å være litt nærmere! I dag har jeg handlet blader på blader med landlig interiørstil, nesten som å ta igjen alt det tapte :))
Helt underbar følelse altså, sitt eget land med sin egen familie og omgivelser.
Å sitte ute nå er jo helt herlig, skjønner godt du heller bruker tiden ute enn inne. Deilig med frisk luft, sol og litt bevegelse. Tror jeg har fått noen nye bilringer i vinter, hihi..De må jo jobbes av. Har du forresten en stor hage?
Bildene dine er så herlige, har beundret dem lenge og vel. Igjen er du så flink til å style! Og hvor i all verden fant du alt det lekre?

I kveld er det eurovision og et glass vin. Denne gangen falt valget på Shiraz Cabernet. Deilig rund i smaken. Ha en riktig fin helg bloggevenn og skål i rødt!
Kraaaam ;)

Lily of the valley sa...

Måste säga att jag blir nog än då lite inspirerad till housework när jag ser dina fina saker :)
När solen är här såklart man måste njuta då...Du gör helt rätt, de andra kan man göra när vädret är sämre.

Njuter du av dina saker som du köpte? Har du ångrat något?
Zinksetet kanske....
Jag försökte få tag i en hemtrevnad eller 'hjärta på tråd', hittade ingen fin, blev ett myrtenträd istället fast den ska ha i en annan kruka.

Ha en fortsatt skön helg
kram Lily

Annalunda sa...

Inomhusgörat försvinner ju inte... men så fina saker du hittat... och så fint du fotograferat! Romantiskt...nästan så att man blir lite sugen på att städa! :)

Kram Annie