Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

tisdag 6 maj 2008

Spring spring spring

På köksbordet står ett tallriksunderlägg i luffarslöjd med två nya ljus. Eller rättare sagt två ljus som jag satt bilder på och bundit bast omkring. Över ljusen står min stora glaskupa men jag tog bort den när ljusen skulle fotograferas.

Här i Skåne är våren långt kommen. Träden är utslagna och det har blivit så lummigt. Fruktträden blommar och så här vackert blommar tulpanerna i staden just nu men om någon dag har de redan blommat ut.
Ute på landet är det ett lapptäcke av gröna och gula fält. Rapsen blommar!

On my kitchen table stand these new candles on a plate in wire. Or more correctly, two candles that I have put pictures on and tied bast around. Over the candles usually stands a big glass clock but I took it away when I took the photo.
I live in the south of Sweden, Scania, and here spring is long advanced. The trees are all green and leafy, the fruit trees are flowering and the tulips are looking beautiful.
And out in the country the rapes are in flower!

17 kommentarer:

Mamma C sa...

Ja ni ligger alltid lite före. Är så glad att åkrarna börja lysa med en sådan härlig grön färg.
Många fina bilder du tagit.
Kram mamma c

Karin A sa...

Finns det en pausknapp som man kan trycka på? Just den här tiden är årets bästa (åtminstone när det är så vackert väder som i år)! Härliga bilder...jag gillar verkligen den med det gula rapsfältet. Ha en fortsatt härlig vecka! Kram Karin

Lily of the valley sa...

Det är så underbart vackert nu!
Jag älskar rapsfälten, i synnerhet till den blå himlen...
kram Lily

Tingeltangel sa...

De gula fälten och den blå himlen - det är vår flagga. Underbara bilder.... Jag håller med Karin som kommenterade att man vill stoppa tiden en stund. Våren får inte bara rusa förbi nu när den är så efterlängtad.

Knyttet sa...

Det är helt fantastiskt vilken skillnad det är här i vårt avlånga land :)

Lena Kristina sa...

Vad fint du gjort med ljusen.

Härliga bilder med tulpaner o raps.

Ja ni ligger ju lite före men jag såg när jag var ute med vovven igåra att alla liljekonvaljer är det små grön klockor på....
Det är en fröjd när de slår ut, världens sötaste lilla klocka tycker jag det är
Kram Lena

Annalunda sa...

Vad fint med ljusen! Skånes rapsfält ja...underbart...nästan så att man måste åka ner och njuta av dem!

Kram Annie

Moas sa...

Oj så vackert med ett böljande rapsfält.. då är det sommar.. va har den kommit redan,det går så fort igår såg jag att mitt japanska körsbärsträd börjar blomma om ett par dagar är det i full blom och det är en ljuvlig syn.. ha det gott i sommarvärmen.. Kramiz..Monica

matte sa...

oj vad ni är snabba där i söder! här har tulpanerna precis börjat blomma och rapsen är inte utslagen än.
:)matte

Efwa sa...

Tänk att rapsen redan blommar.
I Provence kändes det som sommar när vi var där i helgen. Jag älskar vår och sommar.
Välkommen till min blogg där jag berättar om vårt husköp i Provence!

Terri sa...

It looks lovely there! Here in our part of Canada, spring is late. We are in the shadow of the Rocky Mountains and it is colder here. Our trees are just starting to break bud, and our apple trees and lilacs have leaves which are about 2cm!

In Canada, the plants that you call "rapes" or rapeseed is called "Canola". We have a lot of canola farming here...

xo Terri

Trolda sa...

Här har det också "exploderat" (både i Naturen och i Trolda´s sinne när MODEMET rasat samman o jag därför är "blogg-lös...;-)) Det är verkligen den vackraste tiden nu och bara det inte går FÖR fort! Ser att du varit i det UNDERBARA Köpenhamn också...=D En arbetskamrat var där samtidigt som du och kanske ni rent av möttes!Själv blev jag oerhört sugen efter hennes berättelser o äventyr och ÄNNU mer sugen NU, efter DITT fantastiska o inspirerande inlägg...=D Och visst passar det för ROMANTIK där, bland blommor, blader o härliga affärer o restauranger!?! =D

Trolda - kramar!

Lusthuset sa...

Ja tänk att det har gått så fort, knappt man hinner med om man vill uppleva varje liten förändring. Måste nog ta en sväng med bilen för rapsfälten måste man bara se...och dofta. Så fina ljusen blev. Kul att piffa till lite anonyma ljus som man ju har ganska många av....men var hittar du alla fina bilder? Ha en fortsatt skön vecka. Kram!

Zaga sa...

Oj va långt våren kommit hos Er!!! Vi har ingen direkt vår utan här kommer allt på samma gång.
Jag gillar verkligen den gula färgen på rapsfälten kombinerat med gröna fält och blå himmel. En vacker syn!
Ha en fortsatt bra vecka!
Eva-Lis

Lotta sa...

Blommande Rapsfält - det är så himla fint! I fjol var vi på Skåneresa i början av Juni och såg då dessa vackra, gula hav och det var riktigt imponerande. I år missar jag dem för de har väl blommat över tills 6 juni....
Trevlig tur ni haft till Köpenhamn! Har nu noterat tipsen på resmål då jag hoppas att även jag kan ta en tur till Köpenhamn i sommar =) Tack för titten 8`)

kullervilla sa...

Underbart gula är rapsfälten och doften är så fantastisk.
Härlig tulpanfrossa…
Kramiz //kullervilla

Ankan sa...

Det finns inget så vackert som gula rapsfält(att de blommar redan...!) Det är bara en nackdel, det blir mycket småflugor :)
Jag minns en sommar när bonden odlade raps på åkern utanför vårt hus. På midsommarafton dukade vi ett stort bord vid åkern, så att vi skulle njuta av utsikten när vi åt. Vädret var kanonfint!Det hela slutade med att vi fick flytta in hela midsommarbordet i stugan, för flugorna fullkomligt invaderade bordet! Snopet kändes det!

Det är så kul att se alla trevliga ställen du besöker. Jag gillade den gamla charmiga köksmöbeln med lådor i. /Kram