Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

söndag 1 juni 2008

Grey and pink

Gråa toner är vackert och att blanda in lite rosa gör det ännu vackrare, tycker jag. Ni har redan sett dessa färger tillsammans i min zinkbalja. Här två lyktor i zink, en prydnadskotte i betong och en rosa ros.

Årets första ros hos oss slog ut i veckan: Gerbe Rose, en klätterros som har de sötaste knoppar man kan tänka sig - riktigt rosa som marsipanrosor. Utslagen blir rosen ljusare och den har ett litet rufsigt utseende med gult innanmäte.
Diffrent shades of grey is beautiful and when you add pink it is even more lovely. You have already seen these colours together in my zinc bowl. Here there are two lanterns in zinc, one garden decoration in concrete and one pink rose.

This summer's first rose sprang out during this week in our garden: Gerbe Rose, a rambler who has the sweetest buds you can imagine - pink like marzipane roses. In bloom the rose is lighter and looks a bit ruffled with a yellow center.

18 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Håller med dig - underbart med zinkgrått och puderrosa!

Kram Maud

Lily of the valley sa...

Det är jättevackert!
kram Lily

Zoey sa...

jag kan bara hålla med dig, grått och rosa harmoniserar väl. :)

Hem & Harmoni Marie sa...

Härliga bilder! Grått och rosa går verkligen bra ihop...
Hoppas du får en skön avslutning på helgen! KRAM!

Hwita Villan sa...

Mmm grått och rosa- jättevackert! MEn vad härligt med den första rosen. Jag längtar fortfarande, men såg att våran gamla ros på gaveln börjar knoppa fint... Snart så!

Kram

Hanneles paradis sa...

Fint sätt att framhäva.

Frida sa...

Tack så mycket! Vilka underbara bilder du visar. Rosa och grått är väldigt vackert tilsammans.
Går det bra om jag länkar till dig?
Kramar Frida

Mamma C sa...

Vackra bilder, och det är underbara färger ihop.
Kram mamma c

matte sa...

Den rosen är helt underbar :) Jag satte den i fjol och är jättespänd på att få se en första blomma slå ut!

Efwa drömmer om Provence sa...

Vilken otroligt vacker ros!! Doftar också?
Kram Efwa

Karin A sa...

Åhh har du en Gerbe ros! Den är så otroligt vacker...minns när jag såg den första gången på Rosariet i Göteborg. :) Härligt att årets rosblomning har börjat! Grått/zink är så läckert med rosa. Underbara bilder!

Ha en skön vecka! Kram Karin

Lilla Eken sa...

Hej! Jag skulle skriva en kommentar till ditt förra inlägg imorse men så hängde sig burken, och nu såg jag precis att du varit på besök hos mig. Tack! :-)
Jag blev så ledsen att läsa om kopiatören. Jag begriper inte att han har mage, men det nästan mest underliga är hur det kan vara kul att göra så. Vad får han ut av det? (Ja, mer än pengar då förstås... ) Urtråkigt för dig iallafall.
Jag har hittat en tynande ros i min nya trädgård som nog skulle bli en buske tror jag, men som håller på att kvävas totalt av massor med självsådda små plommonträd. Vågar jag flytta den tro, nu? (Ja, jag generar mig inte för att be om råd när jag behöver dem. :-))
Ha det så bra/I.

Merja sa...

Tack för titten hos mig.
Visst är det en fin kombination.Har rosa rosor planterade både framför huset och vid entren där vi gjort en rosenpergola runt dammen med rosa rosor! Gillar oxå zink saker!
Ha det gott!

Merja sa...

Glömde ju säga att huset är grått!

Alviken sa...

Vilken härlig ros! Så vackert mot det gråa..

Veronica sa...

En färgkomination jag inte direkt tänkt på innan men dina bilder får mig verkligen att gilla den!
Så "Gerbe Rose" var först hos dig i år? Jag har sneglat på den rosen ett par gånger, är den en ros du kan rekomendera? Jag har ju läst en del i böcker om den men det är alltid roligt att höra någons personliga åsikt!
Ha en trevlig måndag! Veronica

Lusthuset sa...

Här var det fler vackra bilder. Vilken underbar ros och tillsammans med grått....sååå vackert. En första liten ros på min nysatta (sedan i höstas) Louise Bugner blommar nu....och även några andra som Nordlandsrosen som har blivit jättestor. Mycket att se fram emot. Ha en skön vecka!

Trolda sa...

Härlig och vacker kombination =D Och det är ju ofta också själva materialblandningen "hårt - mjukt" som gör det hela ännu mer förfinat...Och vilken underbar lyx att ha gna blommande Rosor redan i trädgården...Lyckliga du =D Ha en fin vecka och njut av Sommarvärmen!

Trolda - kramar!