Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

tisdag 10 juni 2008

Open gardens

Under helgen som gick var det Trädgårdsrundan i nordvästra Skåne. Jag besökte några trädgårdar och trots det varma och torra vädret blev det en förtrollad och inspirerande dag. Tack alla ni trädgårdsentusiaster som vill öppna upp era små paradis för oss andra!

En mycket trevlig upplevelse blev hemma hos Bo Larsson i Strövelstorp. Själva byn var en oas, en hemtrevlig skånsk miljö, fylld av underbara hus. Hit skulle jag inte tveka att flytta!

Bo Larssons hus är från 1920-talet och vackert placerat på en tomt intill kyrkan. Utsikten mot kyrkogården och den vita kyrkan är hänförande. Trädgården är stor, lite parkliknande, och indelad i flera olika rum och nivåer. Det finns flera byggnader på tomten vilket gör det spännande att utforska miljön; växthus, förråd, uterum, gäststuga (med omtanke om oss besökare var toaletten öppen här, tack, så glad man blir!). Tomtgränsen markeras på ena sidan av en bäck och efter bäcken övergår trädgården till skogslandskap. Hela anläggningen är mycket inspirerad av engelsk trädgårdskonst.
In my part of Sweden there were Open Gardens this week-end. I visited a few gardens and spite of the warm and dry weather the day turned out magical and inspiring. Thank you all garden lovers for letting us visit your paradise!

A very nice visit was at Bo Larsson's in the small village of Strövelstorp. The village is an oasis, a cosy place filled with lovely houses. I would not hesitate if I got the chance to live here!

The house of Bo Larsson is from 1920 and beautifully situated beside the old church. The view over the graveyard and the white church is lovely. The garden is huge, nearly a park, and divided into different levels and rooms. There are several buildings on the grounds; greenhouse, sheds, guest house (and the ladies room open for us visitors, thank you for the consideration!). The grounds finish by a brook and then the wood takes over. The garden is inspired by English landscape architecture.
Strax intill finns Västragård i Varalöv - en söt skånsk korsvirkesgård som nu är handelsträdgård. Här finns mycket fint att titta på och nästa gång ska jag prova våfflorna som serverades.
Växter i kannor och tillbringare såg jag många här. En kul idé om man har många gamla kannor på lager.

Nearby is Västragård i Varalöv - an old farm build in half-timber work, now a market garden. Here you will find a lot to look at. And next time I will try the waffles they serve.
I saw old pots and jugs filled with plants. A great idea if you have a lot of them in your cupboard.

20 kommentarer:

Lily of the valley sa...

En lykta har man alltid nytta av, om inte annat så som ögongodis ;D
Bilden du tagit på verandan hos Bo Larsson är så ljuvlig. Nä, det är nog inte konstigt att mitt minneskort tog slut innan vi kommit till sista trädgården. Det är svårt att sluta, och man har inget riktigt begrepp om hur många foton man tagit. Jag tyckte vi hade en underbar dag och trädgårdarna vi besökte var ju helt i ens smak. Några känner man mer för, men visst är jag ödmjuk inför dessa fantastiska människor som öppnar sina vackra trädgårdar för oss "vanliga" att avnjuta.

Ser fram emot söndag :D

kram Lily

Trolda sa...

Åh vad MYSIGT ni har där nere i södern!!! =D Lyckliga ni - strosa runt i dessa fantastiska trädgårdar - med TOALETT dessutom...;-) Och förstår av ovan nämnda kommentar att det är FLER besök på gång....=D Som vanligt tar du alldeles ljuvliga bilder! Och visst VANN vi!!!! HEJA HEJA SVERIGE!!!! =D =D

Trolda - seger-rusig =D

Mamma C sa...

Vilka vackra bilder du visar.
Kram mamma c

Trollmor sa...

Vilka härliga, lummiga, gröna oaser!
Så kul det måste vara att få strosa omkring hos dem som är så vänliga att dela med sig av sin skönhet. Och tack för att du sprider det vidare :-)
Ser fram emot mer!
Många kramar

Hanneles paradis sa...

Underbara bilder, klantiga jag som missade Skåne i år (jag var säker på att vi ska åka på lördag, men tanterna åkte på fredag. Tajt program och de kunde inte vänta på mej).

Moa sa...

Ja jisses så mycket fint ni har där nere.. blir riktigt avundsjuk så jag ska allt ner nästa år också och håller som bäst på o övertalar sambon på lite semester där nere i år.. =).. kramiz från mig../Monica

Hwita Villan sa...

Oj vad härligt detta såg ut! Den första bilden var helt magisk! Så fabtastiskt tycker jag att det är att folk öppnar sina trädgårdar på detta sätt. Nästa år ska jag nog hälsa på mina svärföräldrar lagom till detta. Härligt!

MY WHITE COTTAGE sa...

Vilken härlig utflykt! Måste vara jättekul att gå omkring i så där fina trädgårdar och insupa inspiration!

Kram Jenny

elins tittskåp sa...

Så härligt att titta in hos andra trädgårdsvänner och få inspiration, du har haft en härlig dag med så mycket vackert att ta med i sinnet. Kram Birgitta

Britt sa...

Vad roligt med trädgårds rundor. Besökte du fler trädgårdar? om du gjorde det hoppas jag du visar fler. Ha det bra.//Britt

Frida sa...

Hej!
Den har jag missat, jag som bor i Nordvästra Skåne. Läste i tidningen här om dagen om trädgårdsmässan. Underbara bilder du bjuder på!
Kram frida

Terri sa...

How beautiful Poppins, thanks for sharing!

NinaH sa...

Men oj! Du också! Alla dess mysiga bilder från Trädgårdsrundan! Jag blir grön av avund!
Äh- härligt se alla bilder du (ni) visar! Tack för den njutningen!;-)

Tingeltangel sa...

Åh, Bo Larssons trädgård ser verkligen helt underbar ut. Och huset man skymtar ser inte helt fel ut det heller.... Låter som om ni hade en underbar dag.

matte sa...

Å vad roligt och inspirerande det låter! Jag har aldrig gjort sådan trädgårdsvandring, men det står på önskelistan :)

Alviken sa...

Vilka vackra bilder...det är helt underbart att få se och uppleva en fantastisk trädgård...
Kram Maria

kullervilla sa...

Det är mysigt att åka runt och njuta i trädgårdar. Bo Larssons trädgård ser fantastisk ut. Blir ett mål nästa år om den finns med :=)

Västragård blir ett trevligt utflyktsmål kanske någon dag i sommar.

Tack för tipsen och att vi fick följa med på er runda.
Kramizar//kullervilla

Sandra / Vit design sa...

Vilka vackra bilder, kram Sandra

Lusthuset sa...

Visst är det mysigt med Trädgårdsrundan.....och så roligt att läsa vad andra sett och jämföra med egna upplevelser. Vi var hos Bo Larsson i fjol så vi hoppade över honom i år, men visst är hans trädgård imponernade. Får man fortfarande ett papper i näven med förklaring av allt som finns att se i trädgården. "Har ni några frågor så kan ni ställa dem när ni läst igenom detta" sa han och spände ögonen i frågvisa besökare. Jag fnissade när jag såg bilden på de gröna flaskorna för jag stod och tummade på dem senast idag,(hi, hi) fast nu ösregnade det där men inte här, Suck! Ha en skön helg Kram!

mandco sa...

Utrolig vakkert! Elsker engelsk inspirert, landlig sjarm!