Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

lördag 7 juni 2008

Ville de Lyon

Jag har fått utmärkelsen Kreativ blogger av Ute & Inne och Lily of the Valley - två av mina favoritbloggar där jag själv hämtar mycket inspiration. Tack så mycket, mina vänner.
Jag har redan erhållit utmärkelsen innan och skickat den vidare men jag kunde lätt ha valt ut fler kreativa bloggvänner.
Klematisen Ville de Lyon blommar så vackert nu mot vår husvägg. Den är faktiskt inte så rosa som den blir genom kamerans lins utan mer mörkröd. Rött är en färg som är svår att återge korrekt på ett foto. Men jag tycker bilderna blev ganska läckra ändå, den rosa färgen kontrasterar suveränt mot det gula.

Så här ser det ut just nu vid vår lilla sitt plats intill ytterdörren. Ville de Lyon håller inte mer än över dagen i en vas men passar bra ihop med min nya kruka med hönsnät.
The clematis Ville de Lyon is flowering beautifully against the wall. In real life the flowers are not so pink, more dark red. Red is difficult to catch through the camera lens. But I like the photos anyway, the pink is lovely together with the yellow.

By our front door it looks like this right now. Ville de Lyon will only last over the day in a vase but it looks nice together with my new container with a trellis in net.

23 kommentarer:

Hem & Harmoni Marie sa...

Så vackert! Färgerna är underbara även om det är svårt att fotografera rött...

Önskar dig en skön dag! Kram Marie

Hwita Villan sa...

Jättevackert! Och det är underbart hur du ändå får fram varenda liten ådra på klematisen, även om färgen nu kanske inte blir riktigt "sig själv". Jättehärligt!

(Ska kika in på de två bloggarna och se om jag blir lika inspirerad!)

Gårdsromantik sa...

Den är verkligen vacker!

Kram Maud

Guldkant På Livet sa...

Hallå där Poppins, vilka ljuvliga foton som vanligt, man blit helt hänförd.. en sån vacker Klematis! Och den krukan, den fina med nät, den har jag spanat på ett tag nu, skulle också vilja ha en , verkligen fin! Ha en fortsatt bra helg!! Mari.

Sara Small Town sa...

Åh vilken underbar klematis!

Härlig färg (även fast den kanske inte ser ut exakt så i verkligheten) och vacker "pälsig" mitt.

Idag på vår trädgårdsloppis fyndade jag bland annat en klematis (italienska sorten) och ett par vackra limestimlade hostor/funkia.

Trädgård är underbart just nu!

/Sara Small Town

Britt sa...

Vackra bilder som alltid. Ha det bra.//Britt

Välkommen till Mariehill; UTSIDAN sa...

Jag säger bara, WOW vilken clematis! Måste införskaffa mig en likadan, raska vägen till blomsteraffären.
Trevlig helg!

Lusthuset sa...

Så fin den är. Jodå vi har varit ute och svettats i värmen, men roligt är det. Tur att man har luftkonditionering i bilen så man kan svalka av sig där. Vi var i Höganäs, Kullaberg och i Rögle, alla mycket sevärda och vackra trädgårdar. Blir nog några "små" inlägg när man samlat ihop sina bilder och intryck. Nej, det är inte bladlöss jag har på rosorna. Det har jag säkert också men detta verkar mycket värre. Nu har jag tagit till sprutan och skall göra om det om två veckor och så får jag be till gud att det hjälper. Ha en skön söndag. Kramis!

Karin A sa...

Underbara bilder, på en härlig klematis! Den sista bilden är verkligen läcker. :) Hos mig har Ville de Lyon aldrig riktigt blivit något, vilket kan bero på att den växer mellan två stora honungsrosor. Ibland kommer den dock på sensommaren och då är den ju så vacker!

Krukan med nätet - snyggt! Ha en härlig söndag. Blir det fler trädgårdsbesök? Kram Karin

Frida sa...

Grattis till din utmärkelse!
Vilken underbar klematis du har. Hoppas du har haft en trevlig helg!
Kramar Frida

Yolanda Elizabet sa...

What a lovely cleamtis Mary and I like the cute little bunny too. You are right deep red gets to be deep pink on the camera.

Kram, Yolanda

Malins-Kuriosa sa...

Har man tid att njuta så ska man så klart ta in det som behagar ögat och passa på...är så mycket ute som är vackert som blommar men man hinner just inte njuta till fullo av det...Pioner är en sådan blomma...den ska självklart vara kvar på sin växtplats egentligen men jag tar så gärna in en blomma och sätter i en glasskål...eller snarare lägger...sen kan jag "ägna" den dagen åt att mjuta av skönheten...

Kram från Malin

Moa sa...

Jättefina bilder på Clematisen.. svårt ibland att få till de rätta färgerna.. men det är oftast fotografen själv som är missnöjd.. =). Jag tycker den är vacker och ser ju inte originalet framföra mig. Den fina krukan med hönsnätet var läcker.. såg nog en sådan nu i helgen i en av alla trädgårdsbutiker vi var i.. Förstår att du också var där.. vi skulle kanske checkat av våra resrutter så vi kunde strålat samman en stund..men det får bli nästa år kanske.. Ha en skön vecka
Kram Monica

Lily of the valley sa...

Klematisen är så vacker, gör sig bra till zink.
kram Lily

Trolda sa...

Underbara bilder - man blir så GLAD åt allt det vackra trädgårdarna kan erbjuda just nu...Förstår om ni sitter ute o njuter vid er lilla sittplats =D

Trolda - kramar!

Ninnie sa...

Underbart vacker clematis! Jag saknar min stora blå clematis, minns inte namnet på den, som jag hade vid vår altan förut. Men så byggde vi ut altanen, gjorde nytt trädäck o så, då var jag tvungen att flytta den. Den dog efter det...Försökt med två nya , men de har inte klarat sej de heller. =(

Hanneles paradis sa...

Vackra bilder, våra klematis trivs inte i torkan.

Solkatter & dammråttor sa...

Vilka underbara bilder på en underbar clematis.....och jag tycker om krukan med hönsnätet....vart har du köpt den om jag får fråga?
Ha en skön helg!
Kram/Gunn

Kol&Rosors sa...

Grattis till utmärkelsen!
Så vackra bilder du visar... de rosa rosorna är helt magnifika :)

Ha det så gott & en härlig tisdag!
Kram L-Lott

Merja sa...

Jätte fin Clematis och krukan med hönsnät!!
Ha det bra!

matte sa...

mycket vacker! jag tog in en pion och försökte fånga den blåröda färgen... som förgjort den blev tegelröd hur jag än bar mig åt.

Trolda sa...

Vet inte om jag sagt det till dig tidigare, men du hade alldeles rätt angående min blogg och bildstorleken...Det är ju flyttat nu till annan "ägare" och därav ändringarna...Men tror det fungerar hyfsat bra iallafall...Nu är det MATCHEN som gäller...HEJA SVERIGE!

trolda - kramar!

Smultronstället sa...

Vilka vackra färger!!!