Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

onsdag 9 juli 2008

Awards

Jag har fått två fina utmärkelser som värmer extra gott i sommarsolen (och -regnet…). Från min goda vän Annie på Annalunda har jag blivit utsedd till en av 5 blogs that make my day med motiveringen:

”Mary Poppins är en sann estet... hennes underbara bilder och alltid så spännande och vackra bilder ger mig kraft. Poppins är också en varm och omtänksam person.”

Jag bugar och tackar samtidigt som jag gärna skickar tillbaka orden till Annie. Annalunda är en favoritblogg - fylld av vackra rosor och inredningsdetaljer, lägg därtill ett lugn och kloka betraktelser och ni förstår varför!

Vilka fem bloggar gör då min dag? Oj, här kan jag ju räkna upp hur många som helst men om jag ska följa reglerna och välja fem, så blir det:

Ute & Inne - Här kan man följa projekt både utomhus i den underbara trädgården och inomhus i det smakfulla hemmet. Allt dokumenterat genom fantastiska fotografier. Dessutom delar Karin och jag många intressen så jag läser gärna om hennes utflykter, resor och boktips.

Modern Country - Just nu går bloggen lite på sparlåga eftersom Aina har flyttat hem till Norge och håller på att installera sig. Men oj, så mycket vackert hon bjuder på. En inredning som verkligen är ljus och nordisk, fylld av Aina’s Charm i dubbel betydelse. En blogg med hjärta och humor!

Lusthuset - Verkligen ett hus fyllt av lust! Lust att vara där med lugn i sinnet, lust att sitta och njuta av den vackra trädgården, lust att äta en god måltid på vackert porslin, lust att läsa en bra bok, lust att föra en stillsam konversation. Min goda ”granne” även om vi aldrig har mötts i verkligheten.

Tingeltangel & ingentingel - Så mycket tingeltangel har jag inte sett, däremot ett vackert inrett hem och massvis av humoristiska inlägg, oftast med en eftertänksam knorr. Ordning och reda är det också, inte bara på tankarna utan också i hemmet (Nä, nu retas jag lite…), inte som hemma hos slarviga Poppins. Vi delar inte alltid smak när det gäller filmer ;) men annars så har vi mycket gemensamt. Ska bli kul att följa utvecklingen med den nya kameran.

Lily of the Valley - Min kära och bästa vän! Hennes blogg är fylld av bilder av vackra inredningsdetaljer och blommor. Lily förvånar mig ofta genom att visa fantastiska saker jag inte hade en aning om att hon ägde. Dessutom delar vi både intressen och minnen sedan tjugofem år (ja, ni behöver inte försöka räkna ut hur gamla vi är…) och bloggen har blivit ett nytt sätt att hålla kontakten och ger oss ännu mer att glädjas över tillsammans.

Jag har fått en ny vän i bloggvärlden: Hwita villan som har två bloggar. En om inredning och en om trädgård, båda två är värda ett besök så kika in där om ni inte har besökt dem innan. Hwita villan inreder sitt hem med säker smak och har börjat med att få ordning på den gamla trädgården som redan nu är helt ljuvlig.

Hwita villan har gett mig utmärkelsen Brillante weblog tillsammans med orden:

"En underbar blogg! Mycket vackra bilder på mycket vackra rosor - här växer habegäret ännu mer när jag kikar in hos Poppins. Dessutom är hon ju så kunnig! En klar favoritblogg!"

Och nu får jag välja ut sju brillianta bloggar att ge utmärkelsen vidare till:

Agnes Shabby Chic - Jag känner mig hemma hos Eva Agnes. Här kan jag vila i lugn och ro, njuta av hennes små utflykter och inredningsprojekt, titta på konstverken inomhus och i trädgården, ”höra” hennes glada skratt och varma ord.

Moas gård - En oas med vackra bilder och stort trädgårdsintresse. Dessutom är Monika så kreativ och gör fantastiskt fina saker (besök Moa’s Lovely Things). Även Monika har fått ny kamera, så jag ser fram emot ännu fler fantastiska bilder.

Lottas trädgård - Vilken energi man möter här! Lotta uppdaterar bloggen ofta och berättar inte bara om den egna trädgården utan även om resor, trädgårdsutflykter och hantverk. Och så massvis av de vackraste foton man kan tänka sig.

Trolda - En blogg som innehåller allt mellan himmel och jord - precis som livet. Här trivs jag. Trolda sprider positiva tankar omkring sig - humor, vänskap och omtanke. Tack för att du bidrar till att göra världen till en kärleksfullare plats.

Signes vind - En hemtrevlig plats fylld av inlägg om inredning, utflykter och god mat. Här huserar en bloggerska med stor personlighet, säker smak och varmt hjärta. Signes vind har också en filial (Second floor) där man kan shoppa läckra smycken.

M & Co around the house - Egensinnigt och charmigt! En blogg med stil och elegans med internationell touch. Lägg till humor och hundar så har ni ett brilliant blogg!

Bland rosor & tistlar - Bara namnet får mig att må bra. Och sedan tillkommer foton som är mer än bilder, det är konstverk - magiska och förtrollande. En blogg fylld av färg och livsglädje.

Oj, var det redan sju… Det finns ju fler som jag skulle vilja nämna… Alla bloggar har sina förtjänster och alla bloggar ger en bild av dess författare. Det är ju det som gör oss alla unika här i bloggvärlden. ♥

*********************************************************
I have recieved two different awards and I have given them further to other five blogs that make my day and seven brilliant blogs.

18 kommentarer:

Marina sa...

Oj, nu kom jag ju på att jag glömde ta med det där om utmärkelserna jag också fått. tack för påminnelsen! Du är helt klart värd båda dem som du fått. Jag läser ofta här men kommenterar lite för sällan.

Tingeltangel sa...

Grattis till dina utmärkelser. Du är verkligen värd dem då du både bloggar flitigt och med hög kvalitet i såväl ord som bild... Tack för att du lämnade utmärkelsen vidare till mig också. Jag blir så glad att du tänker på mig. Nu skall jag fundera på hur jag skall förvalta den... Vi har nog inte samma litteratursmak heller. Förra veckan då jag var ledig läste jag två böcker i genren chick-litt och en deckare. :-) Jag är så seriös på jobbet så jag orkar inte vara det på fritiden också. Men jag vill ändå försvara mig lite och säga att den händer emellanåt att jag insuper lite djupare kultur. Emellanåt. Fast sällan i biosalongen... Förresten, en väskälskare som du skulle kunna finna vissa inslag i Sex and the city-filmen som tilltalar skönhetssinnet. Handväskor har en inte oviktig roll i handlingen kan man säga... Så nu har jag babblat fördigt för stunden... Kram.

Tingeltangel sa...

Eh! Bara jag igen... Färdigt skall det vara... Pedant du vet!

Karin A sa...

Hej vännen, det värmer i hjärtat när jag läser dina rara ord om mig och min blogg. Kan bara säga det samma om dig! :) Du skriver så fint om övriga bloggar(e)...

Fniss, nu har jag röstat två gånger på rosorna (har tillgång till två datorer) och jag måste säga att det är olidligt spännande! :) Ha en trevlig kväll. Kramar Karin

Karin A sa...

Glömde ju säga grattis till utmärkelserna! Du är verkligen värda dem... :)

Kram igen!

Tingeltangel sa...

Så lätt blir du inte av med mig. Jag läste Karins kommentar och kom plötsligt på hur jag skall hjälpa den lille ros-gossen på traven en aning. Han, min favvis, ligger ju efter just nu.

Hanneles paradis sa...

Grattis till utmärkelserna, visst finns det massa fina inspirerande bloggar. Jag har röstat, fast det var inte lätt..

Trolda sa...

Du är väl bara för UNDERBAR =D Tusen tack - det värmer så HIMLA gott =D Och stort GRATTIS till dig, med din alldeles FANTASTISKT fina blogg!!!

Trolda - kraaam =D

Frida sa...

Gratulerar till utmärlkelserna! Dem är du verkligen värd. Det är alltid lika underbart att komma in här och njuta av dina bilder.
Kram Frida

Lotta sa...

Grattis, dubbelgrattis till dig Poppins för utmärkelserna - de är du verkligen värda. Vet du - du är en inspirationskälla för mig när det gäller bloggande och fotograferandet. Minns när jag läste ditt inlägg om tips och om din kamera, i samma veva som dottern fick sin i gåva. Alltid trevligt att besöka dig och läsa din inlägg och njuta av vackra bilder. Och tack för de vänliga ord du skriver om min blogg, blir så glad och jag tar emot utmärkelsen med gjädlje, Ha det gott, kram 8`)

Frida sa...

Det viste jag inte. Tack så mycket för tipset!
Kram frida

Lily of the valley sa...

Tack min vän :D Jag måste säga att du också förvånar mig ibland ;D)))

Ett STORT DUBBELGRATTIS till AWARDERNA! Det är du värd :D

kram Lily

Britt sa...

Jag tycker att du är värld båda priserna din blogg är otrolig trevlig och fin.//Britt

Mamma C sa...

Grattis till dina utmärkelser som du fått
Kram Mamma C

Moa sa...

Grattis till dina awards.. de är du verkligen värda. Du är en av de första jag stötte på här i bloggvärlden och jag återkommer alltid till dina vackra bilder. Du är dessutom otroligt kunnig vad gäller konst och litteratur.. så där kunnig som jag önskar att jag också var ibland..=). Dessutom blir jag såå glad att läsa dina fina ord om mig, känner mig hedrad ända in i hjärteroten.. ska försöka skicka detta vidare. Kram Monica

Annalunda sa...

Grattis Poppins!!!! Du är värd alla utmärkelser som finns! Däremot ser jag att jag formulerat mig lite upprepande - så här var det tänkt och ska vara... :)

”Mary Poppins är en sann estet... hennes underbara blogg och alltid så spännande inlägg och vackra bilder ger mig kraft. Poppins är också en varm och omtänksam person.”

Tack för dina vänliga ord!!!

Rosenkram Annie

Randi sa...

JÄTTESTORT GRATTIS - till dina awards! Förvånar mig inte alls - du förtjänar alla utmärkelser som finns! Din blogg är så underbar - inte bara de alltid så ljuvligt arrangemangen du visar i dina bilder utan dina texterär också så goa och härliga. Din blogg är verkligen en energikälla och jag återkommer så ofta jag hinner!
Så FÖRLÅT tusen gånger för att jag missade dig!!!!!
Det blev för många på en gång för mig....snyft

Signes Second Floor sa...

Tack söta du för den fina utmärkelsen. Du vet hur mycket jag uppskattar dig!
Kram Lotta på Signes vind