Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

lördag 5 juli 2008

Coffee in Poppins' Garden

Får det vara en kopp kaffe och en bit princesstårta? Så här gott festade vi förra helgen tillsammans med vänner. Vädret var ostadigt och ganska kallt men det gick bra att sitta ute och dricka kaffe, sedan fick vi gå in för det blev kyligt. Idag är det en solig och varm lördag men luften är full av små rapsbaggar som överfaller en, så jag håller mig inomhus ändå.

Rosorna i den svarta kannan är Albertine och Ghislaine de Féligonde. I bakgrunden skymtar Charles Austin.

Hurra! Idag börjar Tour de France! Jag är ju helt såld på den tävlingen.
Anyone for a cup of coffee and a piece of cake? Last Saturday we had some friends over to a treat. The weather was changeable but it was alright to have coffee in the garden but after that we had to be inside since it was getting a bit chilly. Today it is hot and sunny but the air is full of small bugs that attack you, so I stay inside anyway.

The roses in the black jug is Albertine and Ghislaine de Féligonde. In the background you can get a glimpse of Charles Austin.

Yippie! Today starts Tour de France! I am so enthusiastic for that race.

15 kommentarer:

Mamma C sa...

Vilka vackra bilder du tagit. Man kan inte känna kyla från dessa bilder i allafall. Dom förmedlar en varm och skön sommardag.
Kram mamma c

Lily of the valley sa...

Ljuvliga bilder från din trädgård :D
Princesstårta, mmmm!
Ser inbjudande ut!
Jag får ta mig en funderare på sommarens ros i din trädgård.
Jag är väldigt svag för Laden, men även Rosa Mundi. Albertine är inte så dum den i heller inte...Tur att man får 14 dagar på sig :D

kram Lily

Hanneles paradis sa...

Jag älskar princesstårta :)

Trolda sa...

Äntligen lite Charles...;-) Princestårta i det fria låter alldeles ljuvligt gott! Och det VERKAR som om cykelsporten fått betydligt bättre fäste i de södra delarna av landet och Europa...Mina DANSKA Vänner är som "besatta" av skådespelet också =D Så NJUT i det baggfria väldet så !

Trolda - som skall bli en fyrarumsägarinna med Havsutsikt!!! =D =D =D

Karin A sa...

Oj, oj så lockande det ser ut att sitta ner och fika i Poppins trädgård omsluten av rosor. :) Här finns inga baggar men värmen tar nästan kål på mig, växlar mellan skugga utomhus och inomhusaktiviteter. Får se om jag fastnar i touren i år. :) Hoppas du får en fin söndag!

Kramar Karin

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Näe!
Tortyr att sitta och slöbloggsurfa omkring och ramla rakt in i en prinsessbakelse.
Klockan är 23:45.
Det ska mycket till för att få tag på en dylik just nu!
Jag får bara sitta här och dreggla lite avundsjukt...
:D
Ser smaksens ut, finfina bilder
Kram Helena

Guldkant På Livet sa...

Så läckra bilder, läge för att tillverka vykort av dessa va? Mycket smakfullt med den gröna masipanen och de rosa rosorna...jag har dina vykort uppsatta så jag kan se dem jämt! Ha en skön söndag! Mari.

Frida sa...

Åh vad gott det ser ut! Så underbara bilder, du är verkligen duktig med kameran. Så roligt att du också var på blomsterfestivalen 2006. Synd att jag missade den detta året. Konserten var helt fantastiskt bra.
Hoppas du får en fotsatt trevlig dag!
Kram Frida

Hwita Villan sa...

Vilka härliga bilder! Smaskigt! Men nä, jag ska försöka hålla mig från den där prinsesstårtan...

Ha en skön dag!

Britt sa...

Vad gott med pricess tårta. Det är min favorit.//Britt

Annmarie sa...

Prinsesstårta är precis vad man behöver en dag som denna. Du tar verkligen ljuvliga bilder!
AM

Hwita Villan sa...

Hej igen Poppins och tack för svaret!

Honungsrosen är nog i största laget även här, åtminstone på den plats jag har tänkt mig. New Dawn har jag nyligen planterat 2 st i trädgården och jag skulle vilja ha ngt nytt. Ghislaine de Féligonde har jag just också planterat på en annan plats... Har du några andra tips på härliga doftande favoriter? Jag bor förresten i zon 3 - det kan ju vara intressant att veta ;).

Ha en bra måndag!

Kram M

Hwita Villan sa...

Ja, haha, det gjorde du bra! Så det är självklart att jag röstade på Ghislaine de Féligonde.

Ja just det Flora Linnea har ju en rba sida ja. Ska genast kika in. Tänk att jag bott några år i Helsingborg, och ändå aldrig varit och besökt Flora Linnea. Men i höst när det är dags för Sofiero, så kanske jag får passa på.

Tack för länken!

Tingeltangel sa...

Dina fotografier är helt underbara som alltid. Men jag tror jag väljer de vackra rosorna före tårtan... När jag såg i tidningen att Tour de France skulle börja tänkte jag genast på dig för jag mindes ditt intresse förra året. Tänk vad starka intryck bloggvännerna ger!

Kattfot sa...

Tittar in och säger hej! Vilken kaffestund du dukat upp till. Lite sugen blir jag allt :) ...och dina rosor sen!!! Så vackra allihop. Hoppas rapsbaggarna flyger sin kos snart!