Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

onsdag 2 juli 2008

The Day of the Rose

Inlägget hos Karin på Ute & Inne påminde mig om att det idag är Rosens dag. Det är en ny dag som införts för att fira denna vackra blomma. Och då måste jag ju lägga ut några bilder på mina rosor. Så här kommer en liten roskavalkad.

A post at Ute & Inne remained me that today is the Day of the Rose. It is a new day for celebrating this lovely flower. And I have to post some photos of my roses. So here come a cavalcade of roses.
Charles Austin

Albertine

Rosa Mundi

20 kommentarer:

Alviken sa...

Vilka ljuvliga rosor! Rosens dag, det visste jag inte...kul!Såg däremot att vår "finska ros" håller på att slå ut nu. Vet inte vad den heter annat än finsk ros, ska visa bilder på den sen när den blommar.

Anonym sa...

Visst är det the Pilgrim, jag är såå förtjust i den.

Min nästa måste nog med bli en Austin, har du något bra förslag?

Jag kom på i morse att det var Rosens dag idag. Mitt inlägg skulle förstås varit idag i stället för igår, men men, sånt händer.

I morgon ska jag fixa i min lilla rosengård, ska fylla i en lavendelhäck

Njut av väder, vind och de ljuvliga rosorna

//Lena

NinaH sa...

Vackra rosbilder. Men oj var det Rosens dag idag?! Nå... får väl räkna mina ros-inlägg de senaste dagarna som förberedelse inför den då!;-)

Guldkant På Livet sa...

Rosens dag? Det har jag helt missat! Men lustigt nog så donade jag mycket med rosor i går, både köpta och de få som finns i min trädgård så det var ju lite märkligt faktisk, dagen till ära.. mycket vackra rosor du har, din trädgård är ju himmelriket och dina foton är mycket smakfulla! Ha en fortsatt skön vecka i din garden! Mari.

Välkommen till Mariehill; UTSIDAN sa...

ooooh en albertine måste jag bara ha! Vackert vackert. När jag flyttade på mina rosor våras så övelevde endast 3 av 12... surt sa räven och så kom det en köldknäpp på 4 dagar. ja ja, det betyder att jag borde kunna inhandla nya rosor :-D

/Mariehill

Anonym sa...

Jag har faktiskt inte en enda ros - men så har jag inte någon trädgård att tala om heller.... Men oh så vackra de är!

Anonym sa...

Fina rosbilder du visar. Din blogg är väldigt trevlig tycker jag.
Tittar in till dig då och då.
Tyvärr måste jag kommentera anonymt annars går kommentaren inte iväg.
Annika
Naturliga Ting

Karin A sa...

Så roligt att även du uppmärksammar rosens dag! Charles Austin har verkligen en härlig färg, tilltalas mer och mer av rosor i den färgskalan! :) Ha en riktigt skön torsdag...

Kram Karin

Hwita Villan sa...

Hejsan Popins!

Ja jag missade helt Rosens dag, men å andra sidan är alla dagar Rosens dag här hemma nu när de blommar.

Jag håller med lite om de röda rosorna, är inte min favorit heller. Fast jag hade planerat en enda röd ros i min trädgård som skulle klättra längs den vita husväggen så jag köpte en Sympathie. Men den är så klen just nu, så jag hoppas den tar sig till nästa år... doftar gör den iallafall. Men sedan upptäckte jag en till röd ros, som jag faktiskt trodde skulle vara rosa. Men det är klart den får stå kvar, för den gör sig ganska fin mot det vita planket... jag blev bara så förvånad att den var röd. Men allting blommade dåligt här i trädgården förra året, så det kanske inte blev något då.

Flyttade nämligen hit förra våren och trädgården som en gång säkert varit väldigt fin, var då helt eftersatt, men nu i år känns det som att allt exploderat! Jättehärligt!

Du får ha en riktigt bra dag!

(Oj vilken lång kommentar! Det orkar du kanske knappt läsa ;))

Hwita Villan sa...

Nu glömde jag ju skriva att det var jättevackra bilder som du visar!

Ninnie sa...

Underbara rosor! Njuter...

Monica sa...

Rosens dag.. ja där ser man men denna vackra blomma förtjänar verkligen en egen dag.. =). Albertine.. sååå vacker och din Austinros.. en pärla.. ha det så gott i värmen.. kram Monica

Terri sa...

Poppins,
Some lovely photos of beautiful flowers. I adore those orange ones. Exquisite! xo Terri

Ankan sa...

Nej jag tröttnar aldrig på dina rosenbilder! För mig får du gärna lägga ut fler :)
SÅ vackra! Den där Lacépedé (?) var underbar med sitt vita med lite rosa i.
Själv längtar jag efter en enorm rosenträdgård (lär nog ta några år). Vill kunna ha så mycket att jag kan plocka in små buketter varje dag :)
/Kramar

chatrine sa...

Hærligheten så mange vakre roser!
Jeg bare nyter dine vakre rosebilder!

Ha en riktig fin helg!
Klem fra chatrine:)

Yolanda Elizabet sa...

Dear Mary Poppins you are spoiling us with all those lovely pics of your beautiful roses! I've bought 6 new roses and will show them on my blog soon.

Have a great weekend!

Kram, Yolanda

Hwita Villan sa...

Hej igen Poppins! Vad spännande att få börja på helt nytt i en trädgård! Jag tror jag hade känt mig ganska överväldigad av det, men härligt att på ngt sätt helt och hållet gå efter eget. Men samtidigt är det lite spännande att inventera trädgården och samtidigt även se vad man kan/vill använda av det som redan finns.

Hihi, jag skrattar lite för mig själv när jag läser din kommentar om er som två nybörjare. Det är ju precis det jag är - jag provar mig fram väldigt mycket. MEn jag har svårt att tänka mig dig som nybörjare Poppins efter allt fint som du visar :).

Men tack för stödet, jag behövde lite peppning att jag tänkte rätt som gjorde på det här viset.

Ha en riktigt skön helg!

Kramar M

PS. Du som kan det här med rosor. Har du någon idé på ngn fin klätter/klängros? Jag tänkte nämligen göra om altanrabatten och sitter nu och planerar för det. Och då skulle jag vilja ha en klättre/klängros som kommer upp ite på höjden för att göra altanen lite lummigare. Har du ngt tips? Helst en doftande ros. Och ngt som passar till en lila/vit/ljus rosa rabatt. Ngt svalt... Har du ngt tips?

Kram igen!

Annalunda sa...

Mmmmmmmmmmmmmmm.... *sniff sniff*

Nånting hos mig till dig!

Kram Annie

Tingeltangel sa...

Åh, dina rosor är så underbart ljuvliga. Och du är en mästare på att fotografera dem... Här är det underbar sommar och jag är ledig så det har inte blivit mycket tid för datorn. Vill önska dig en helt underbar sommar! Kram.

Anonym sa...

OJ! Vilken tur att jag lyckades ramla in på denna blogg - sökte ju bara efter något om Old Baileys i London och vips så hittar man en magisk portal till lika sagolika som inspirerande trädgårdsbilder. Nätsurfande är fantastiskt, eller hur... En ny favorit inlagd, hit lär jag ramla in ofta hädanefter:-)

/Kerstin i NV-Skåne