Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

torsdag 17 juli 2008

On a plate

Rossäsongen är slut nu här hos oss. Endast några få rosor blommar fortfarande men kanske kan några av de engelska sorterna remontera lite längre fram. Men mina foton har jag kvar. Det här bilderna tog jag för några veckor sedan. Det är Constance Spry, Glamis Castle and Louise Odier som samsas på ett engelskt kakfat.

Fyra dagar har gått av semestern. Men det är många härliga dagar kvar.
The season for roses is over. Only a few roses are still flowering but maybe some of the English roses will bloom again later on. But I still have my photos. I shot these pictures some weeks ago. It is Constance Spry, Glamis Castle and Louise Odier who rests on a plate in English china.

Today is the fourth day of my vacation. But there are many days left.

11 kommentarer:

Malin sa...

Så då har vi semester samtidigt mao. Här har den största rosblomningen gått över men jag klipper tålmodigt och väntar på de där härliga blommorna som kommer frampå...en och en...Louis Odier är en sådan...och något vackrare än de blommorna som de liksom bjuder extra på finns knappast...

Kram från Malin

mandco sa...

Vakkert!! Her er også rose blomstringen over, men jeg kutter de hardt ned ved hver avblomstret blomst, gjødsler tidlig i Juli, og da får jeg en vakker høstblomstring på de remonterende :-)Du, et lite spm; Glamis Castle er en av de nydeligste rosene jeg vet, men da jeg skulle kjøpe den syntes jeg vokseformen så litt lang og hengslete ut...så jeg gikk for Winchester Cathedral istede ... hvordan finner du Glamis Castle? Har fryktelig lyst på noen ;-)

Lily of the valley sa...

WOW! Vad vackert! Ljuvligt! Rosa, blått och vitt! Den kombinationen är jag svag för...
Jag har bara morgondagen fram till kl.12.30 sen är det semester för mig också....UNDERBART!!!:D))))))
Kram Lily

Yolanda Elizabet sa...

This is the kind of plate I love to be served every day of the year. :-) In my garden there are still quite a few roses blooming and they will do so for many months. Perhaps you could also get some long flowering roses?

Merja sa...

Härligt med semester..själv ska jag jobba tre dagar till.
Så många olika och vackra rosor du har!! Tur att bilderna blir kvar efer att blommorna visnar. Tack för tipset..måste ut och fotografera!!

Trollmor sa...

Du är en konstnär att fånga skönheten hos de vackra rosorna!
Jag har en utmaning till dig :-)
Stor kram

Katarina i Kullavik sa...

Det vackra fatet blir ännu vackrare med dessa kronjuveler. Ögongodis!
Hoppas din semester blir avkopplande och härlig!
Kram Katarina

Tingeltangel sa...

Men då är det fint att du har alla vackra bilder av rosorna kvar att njuta av. Här håller rosorna några få dagar till. Jag hoppas på att ha några vackra kvar i morgon då storasyster skall konfirmeras... Hoppas du har det härligt på din semester. Kram.

Karin A sa...

Även här är rosblomningen i stort sett över! Några av klätterrosorna, New Dawn och hennes systrar, blommar dock. :) Men bilderna ja de är härliga att ta fram och njuta av, kanske spara några till vintern också!? Otroligt vackert kakfat. Jag är som du vet svag för de blå-vita! Hoppas du har det bra och njuter av semestern. Den här veckan har det blivit mycket trädgårdsarbete men på söndag ska jag åka till Bohuslän ett par dar och njuta av kustliv uppblandat med ett par loppsibesök! Jag hoppas du får en riktigt härlig helg! Kramar Karin

Annalunda sa...

Dessa kakfat är verkligen vackra Poppins... och ditt i blått är ju verkligen flott! Inte minst tillsammans med de ljuvliga rosenskönheterna. Önskar dig en fortsatt härlig sommar...! Det lilla gröna möblemanget finns på Plantagen...det passar väldigt bra i en rosenträdgård!

Jättekram till dig min vän ~Annie

Lusthuset sa...

Så vackra de sista rosorna är. Jag planterade tre Glamis Castle i höstas. En dog och de två kvarvarande ser väl inte så pigga ut, men det finns tre små knoppar och jag hoppas att de vill slå ut. Ha en skön semester. Kram!!

PS. Vilket vackert och passande halsband.