Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

lördag 26 juli 2008

Shopping excursions

En tur ut på landet och, hoppsan, där "råkade" jag köra förbi en affär som vi måste besöka. Mannen följer snällt in och tittar. Det är roligt med utflykter! :)

Visst vore det en dröm att få ha en vacker skånegård och dessutom kunna ha en inredningsaffär fylld med ljuvliga ting. Som Slottstallets möbler & interiör norr om Helsingborg.
(om du klickar på ett foto blir det större och du kan se detaljer)
A small trip in the countryside and, ooooops, I "happened" to pass by a shop and stopped the car. The husband is kind and follows me inside for a visit. It is fun with excursions! :)
It must be a dream to have a beautiful old farm and a on top on that a shop filled with lovely things. Like this one: Slottstallets möbler & interiör.
(if you click on a photo it will be larger and you can see the details)
*************************************
Eller som Västra Ströö 39, butiken för "sakletare", väster om Eslöv. Här kan man även fika utomhus i en av de fina paviljongerna eller på den stora altanen. Tror dock inte att man kan prova utomhusbadet...
Or like Västra Ströö 39, the shop for "interior explorers". Here you can also have a nice cup of coffee outside in one of the lovely pavilions. But I do not think you can use the outside bath...


16 kommentarer:

Hwita Villan sa...

Åh vilka härliga bidler Poppins! Vi ska en tur ner till Skåne när det är Sofiero, men har hur mycket som helst på agendan, annars hade jag lätt besökt de fina ställena du visar! Tänk att vi bott där så många år, men missat ALLA dessa ställen du visar... Vi har som sagt redna bokat in Sofiero, och sedan vill jag åka till Kristinelund i Tyringe - plantskolan. Det är så mysigt tyckr jag. Och billiga rosor har jag köpt där tidigare år... Jag hoppas på flera rosfynd! Här uppe är rosorna svindyra! Men kanske Slottstallet... Jo det ska vi nog hinna med! Tack för tipset Poppins!

Haha, nää så modig är jag nog inte att jag vågar måla soffan svart! FEgis som jag är blir det ngn variant av vit... MEn jag håller med - det hade nog blivit väldigt snyggt.

Ha en skön dag!

Kram M

Signes Second Floor sa...

Vilka superdupertips! Vi ska ner en Skånesväng så shoppingtipsen är noterade - men det står mycket på agendan så jag får om jag får med mig mannen till dessa underbara platser.
Ha en fortsatt riktigt varm semester. Kram Lotta

Zoey sa...

Härligt inspirerande sommarbilder!

Hjärtat Mitt sa...

Tack för tipset! Slottstallet har jag aldrig varit hos. Västra Strö blir det däremot en tur till då och då.
En sådan paviljong köpte mina föräldrar förra året och den är bara så underbar!
Ni var inte inne på Trollenäs i grindstugan? Har hört att de ska ha många fina saker oxå.

Kram Mari i Marieholm

Anette sa...

Fy, vad sugen man blir på att åka dit! Jag "vågade" inte klicka upp dina bilder!! Då ser man ju ännu mer vackert! Visst är det något speciellt med Skåne och deras vackra Skånegårdar. /Anette

Amanda sa...

Ja, västra ströö är ju hur mysigt som helst! Slottsgården har jag planerat in ur många gånger som helst men det blir ju aldrig av! En dag!!!

Hanneles paradis sa...

Fina bilder, en sån affär som man nästan inte vågar gå in i ;)

Karin A sa...

Hej min vän! Hoppas du har det bra i värmen. Låter som om ni hade en toppenutflykt du och mannen. Tänk att få besöka alla dessa underbara ställen. Inför nästa Skånetrip får jag printa ut och ta med mig. Tack för tipsen!

Hihi, jag är likadan som du när det gäller att få saker och ting gjort. Lagom med press och jag är som mest effektiv. Kramar Karin

Lusthuset sa...

Vilken härlig tur ni gjort. Visst är Slottstallets butik fin och värd att besöka. Jag investerade i en madonnafigur när vi var där sist. Den står nu och "välsignar" växthuset. Västra Ströö finns kvar på listan för kommande utflykter. Jag sitter här och tittar på slutetappen på Tour de France med ena ögat och läser bloggar med det andra. Det är så varm så man kan knappt tänka klart....men kvällarna är gudomliga. Ha en skön söndag. Kramis!!

Mamma C sa...

Vilka bilder, så mycket vackert och fint det finns i vårt land.
Kram mamma c

Mer av allt sa...

Vilka härliga ställen och vilka fina bilder du tagit! Du har överhuvudtaget väldigt fina bilder och inspirerande blogg. Halsbandet var jättefint!

Ha det bra!

Guldkant På Livet sa...

Kära Poppins, måste du plåga oss med sånt här, vilket ställe, man känner pulsen öka av bara bilderna, jag fattar inte hur du klarade att fota, ett sånt himmelskt ställe, så vacker miljö och vilka vackra ting, puh, vilken prestation att kolla in detta... och helt underbara körsbärsbilder nedan! Mari.

Marina sa...

Västra Ströö 39 var jag i för någon vecka sedan. Härligt ställe! Andra stället har jag itne varit på men jag tar mig gärna en tur dit.

Lena Kristina sa...

Härliga ställen. Det känns som om Skåne badar i underbara inrednings och blomsterställen.
Slottstallet har jag varit i men inte Västra Ströö.

Den sista bilden i inlägget tilltalar mig otroligt, får lust att bara slå mig ner läsa en tidning och luuukta på blommorna.

Må så gott i värmen
Lena

tinginneoute sa...

Hej
Det var ett tag sedan jag var inne hos dig.
Tror ng bestämt att jag får göra en utflykt till Västra strö.
Ha en fortsatt trevlig dag i solen!

Yolanda Elizabet sa...

Mary Poppins next time you go on a shopping excursion please give me a ring and I will come too. It's good that you have that magic bag where you can put so much stuff in. ;-)