Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

onsdag 27 augusti 2008

Busy Days, Calm Evenings

Just nu är det bråda dagar på jobbet med terminsstart och nya studenter. Roligt men stressigt och tröttande. Därför är det skönt att komma hem och njuta av en lugn kväll. Nu när hösten lurar utanför fönstret är extra mysigt att vara hemma och koppla av. I biblioteket sprider sig en god doft av kanel och äpple tack vare ett doftljus även om jag inte har tänt det än. Ljusstaken köpte jag på Claerence House i Båstad (Tack, Signes vind, för tipset).

Right now it is busy days at work with a new semester and new students. Fun but stressful and tiring. Therefore it is even more nice to come home and enjoy a calm evening. Now when autumn is coming it is especially cosy to be home and relax. In the library the scent of cinnamon and apple is spreading even though I have not lighted the scented candle yet. The candle holder is from Claerence House.

21 kommentarer:

Skatan sa...

Åhå, ännu en lärare :) LÄnge sedan jag var här och hälsade på dig! Länge sedan som jag alls var ute i bloggosfären. Kul att ha hittat tillbaka hit till din trädgård!

Njut nu av din lugna kväll :)

/Skatan

Trolda sa...

Visst är det MYSIGT om Hösten =D Och man vill bara vara inne o mysa...=D För egen del är det ytterst hektiskt...har burit o burit o armarna känns extremt lååååånga....MEN på lördag är det sista lasset o städning som går o blir av....packar upp lådor varje kväll efter jobbet o det nya "paradiset" med Havsutsikt böööööörjar ta form =D STORTRIVS! Modem o tillhörande egen dator vänats fungera nästa vecka...har smabons dator nu...vi HÖRS, o dina filmtips kan jag bara instämma i...;-)

Trolda - kraaamar =D

Alviken sa...

Det ser så mysigt ut med ditt bibliotek..vill också ha ett, men har inte kommit dit ännu!
Såg John le Carré i bokhyllan och kom att tänka på min storebror, han läste alltid de böckerna förut.
Fortsätt mys och läs!
Kram Maria

Karin A sa...

Ja, nu är det en stressig tid! Många uppstarter samtidigt som man vill försöka njuta maximalt av det som är kvar av sommaren. :) Själv försöker jag återkomma till vardagen efter Tyskland samtidigt som växthusbygget, rabattrenovering och innepyssel ska hinnas med. Ser så mysigt ut i ditt bibliotek! Härligt med doftljus! Ska faktiskt en dag till Båstad i slutet av veckan, kanske hittar jag affären då. :) Ha det gott vännen! Kramar Karin

Annalunda sa...

Höstkvällar är underbara... så mysigt det ser ut! Hur skulle man klara sig utan böcker??

Kram till dig min vän ~Annie

Zizzi sa...

Vilket fint foto! Du tar alltid så fina foton! Vad har du för kamera?
Kram cissi

Moas sa...

Det är det bästa med sensommar o höst att man får lov att ta det lite lugnt inne med doftande ljus och en god bok när kvällen mörknar.. Kan bara instämma med att det är bråda dagar på jobbet.. blir så innan allt sätter sig.. Kram på dig..Monica

Clausewitz sa...

Parabéns pelo excelente blog. Passe lá no Blog do Clausewitz e conheça um pouco mais sobre o Brasil. Abração

http://blogdoclausewitz.blogspot.com

Tingeltangel sa...

Det ser underbart ut i ditt bibliotek. Det vore inte dumt att få slå sig ner där och läsa en stund i lugn och ro. På tal om det har jag inte svarat på din bokutmaning än men jag har inte glömt den.

Britt sa...

Ja nu får man börja tända på lite ljus till kvällarna.//Britt

Lily of the valley sa...

Mysigt! Det är precis vad man behöver nu, tända ljus och mysa!
Hörde på radion imorse att hösten börjar den 8:e oktober(i Skåne, förmodar jag)så sen har den väl inte varit på länge? Jag blev lite snopen!!!
Kram

Lusthuset sa...

Jättevacker ljusstake. Ja, visst är det lite höstkänning i varje fall de senaste dagarna. Hoppas nu att det blir finare i helgen och det verkar ju så. Typiskt nog har jag fått ont i foten lagom till trädgårdsfesten men jag får väl försöka halta runt stödd på Maken nu när han är på benen igen..ja det har varit lite rörigt, därför stiltjen på bloggen. Hoppas att du tar dig till Helsingborg, det är alltid så roligt att jämföra intryck. Ha det bra. Kram!!

Karin A sa...

Så synd med Claerance house men det finns ju mycket annat att se i Båstad. Fast syftet med turen är att besöka Willab och förhoppningsvisa beställa tak till växthuset. :) Några stopp på vägen blir det nog!

Hoppas att du får en riktigt skön och avkopplande helg! Vi hörs! Kramar Karin

Terri sa...

Hi Poppins! long time no talk! What a pretty photo - I can smell the candle in my mind. Will catch up on your posts the last few weeks as I am behind in my reading. Hope you are well. xox Terri

Lilla Eken sa...

Vad mysigt det ser ut.
Har inget emot de längre kvällarna jag heller.

Tack för alla filmtips.
Blir inte förvånad att se att Derek Jakobi spelar Cadfael, det är är ju precis honom man ser framför sig när man läser böckerna. :-

Hälsningar från lilla eken

Hanneles paradis sa...

Här har vi sommar ännu, sitter i trädgården utan tröja ;)

Annalunda sa...

Vännen!

Något till dig hos mig!

Kram Annie

Hjärtat Mitt sa...

Mmmm det ljuset luktar så gott. Jag köpte det till mina föräldrar i julas. Idag har det ju varit toppenväder, så det har blivit lite trädgårdsjobb gjort :)

Kram Mari i Marieholm

Myamia sa...

Hej, vad kul att du sa hej på min blogg. Visst är det spännande att blommorna låter ;) Hoppas vi kan förstå dom bara... =)

Hanneles paradis sa...

Det är så roligt med rosor som blommar lite längre.

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Hej!
Du har en utmärkelse att hämta hos mej :)
Kram H