Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

söndag 21 september 2008

A light in the dark

I lördags var jag inne på Överskottsbolaget, en affär som jag inte besöker särskilt ofta men där man brukar hitta billiga ljus. Mycket väl hade de blockljus och antikljus till bra priser och jag hittade även en vit ljusstake för värmeljus. Först var jag lite tveksam till formen på själva foten men eftersom jag inte kan motstå en fransk lilja, så slog jag till ändå. Här hemma passar ljusstaken bra in bland min samling av lyktor och ljusstakar på köksbordet, så jag känner mig nöjd med inköpet.
This Saturday I was shopping at a store I seldom visit but I know they sell candles quite cheap. And indeed they had candles for a fair price but I also found a white candleholder. At first I was a bit sceptical to the form of the foot but I can not resist a fleur de lis. I think it goes very well together with the collection of lanterns and candleholders on my kitchen table so I feel satisfied with the purchase.

14 kommentarer:

Annalunda sa...

Så vackert! Ja nu är det verkligen dags för att tända ljus...det blir höst fort!

Kram och ha en bra vecka Poppins ~Annie

Lily of the valley sa...

Samma här! Franska liljor är så vackra och har en sån dragningskraft på mig så det slutade med att jag köpte två bruna kungakronor med en fransk lilja på toppen, en liten och en större krona blev det. Problemet var att de var bruna men som tur är finns det ju vit färg så jag målade om dem. Nu är jag nöjd!
Önskar dig en härlig söndag och vecka
Kram Lily

Mrs W sa...

Fina finns nog inga kvar nu ;-)

Vita-hjärtan sa...

Kul när man kan hitta fina saker i otippade affärer..

/Evelina

Marina sa...

Ja, ibland fyndar man där man minst anar det. Jag fyndade ju sittdynor.

Roses and stuff sa...

Den franska liljan är en sådan tidlös design som man nog aldrig tröttnar på. Jättefin!
Katarina

Trolda sa...

Jag måste väl säga att före DINA och Lily´s alla bilder på dessa franska liljor var jag väl direkt ingen "spekulant" av dem...men NU ser jag dem nästan överallt och blir alltid sugen på att införskaffa dem =D har ju två som jag köpte hos Zassi, på hennes webbshop =D ni är båda härliga inspiratörer och ett ljus i mörkret =D

Trolda - kramar =D

Moas sa...

Jättesöt och passar alldeles utmärkt där bland dina andra vackra lyktor och pynt.. =).. kramiz Monica

Lusthuset sa...

Det var väl ett fint fynd. Som du säger så springer man väl inte ber ÖB presis, men man skall inte ha fördomar brukar jag säga till mig själv, vilket härmed är bevisat genom din fina ljusstake. Mysigt i alla fall att få tända ljus när man äter middag, det gör man ju inte på sommaren precis....höjer mysfaktorn. Har gått och pysslat i trädgården idag, härligt väder. Vi skall göra om en rabatt och det kräver ganska mycket arbete, men det får jag väl berätta om sedan. Ha en skön vecka. Kramar!!

Karin A sa...

Hej vännen! Hoppas du haft en härlig helg i höstsolen (för visst har solen lyst även nere i Skåne?)? Här sitter jag nu framför datorn helt slut efter två dagars keramikkurs. :) Ja ÖB hade jag aldrig kunnat gissa på! Ljuslyktan är kanonfin och passar in väldigt fint där på ditt köksbord. Det är något visst med Franska liljor...

Ha en bra start på nya veckan! Kramar Karin

Karin sa...

Hej!
Så härliga bilder med ljusen! Jag drömmer om att kunna brodera, men jag ska nog börja med något lite mindre projekt!

Kramar
Karin

Annie sa...

Å, så vackert! Nu måste jag ju också ta en tur till Överskottsbolaget, känner jag... ;o)

Merja sa...

Fint att ha flera samlade på det där viset!! Ibland kan man faktiskt fynda även där:)

Italian Girl in Georgia ~ Suzanne MacCrone sa...

I saw these photos on Flickr and finally came over here to see the entire story! I just love these lanterns Poppins. They are really beautiful. Let's go shopping together!

xoxo

Ciao amica,

suzanne