Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

onsdag 24 september 2008

More candles

Jag gillar ljus... Ja, vem gör inte det? När jag tittar mig omkring här hemma finns det ljus och lyktor överallt. Det är inte för att jag tror vi ska råka ut för elavbrott som jag har samlat på mig så många, utan för att det är mysigt med tända ljus. Och för att de är snygga inredningsdetaljer också.

I det här inlägget har jag samlat några foton från olika delar av hemmet. På bilden överst en lykta intill det gula köksskåpet och på bilden nedanför ser ni köksfönstret. Längre ner kommer bilder från biblioteket.
I love candles... Well, who does not? When I look around at home I see candles and lanterns everywhere. I have not collected them all because I expect a power failure, no, it is because I think it is cosy with ligths. And because they are beautiful as interior decorations.

In this post I have gathered some photos from different corners in my home. At the top a lantern next to the yellow cupboard and then from the kitchen window. Further down photos from the library.


Jag har fått den söta utmärkelsen You are "Just Peachy" av Suzanne, Italian Girl in Georgia. Suzanne är en fantastisk kreativ kvinna och fotograf. - Tack, för att du skapade den här utmärkelsen och för att du gav den till mig! Jag känner mig ärad.

Med glädje skickar jag den vidare till två kreativa kvinnor. Det finns många att välja på men idag vill jag först ge den till Karin Lindström, en ganska ny bekantskap för mig. Jag älskar Karins heminredningsstil och vackra foton. Härom dagen fick jag gå tillbaka till hennes sida bara för att njuta mer av fotona.

Den andra kvinnan som jag vill ge utmärkelsen till är också en Karin, Karin A på Ute och Inne. Karins fotografier får mig ibland att tappa andan, de är så vackra i färgerna att de känns övernaturliga.
I have been awarded with You are "Just Peachy" by Suzanne, Italian Girl in Georgia. Suzanne is a fabulous creative woman and photographer. - Thank you, for making this award and for given it to me! I feel honoured.

I am happy to pass this award on to two creative women. There are many to choose between but today I choose to give it to
Karin Lindström, who is quite a new friend. I love Karin's home styling and her lovely photos. The other day I had to go back to her blog just to look and enjoy her photos once again.

The other woman I want to give the award to is also named Karin, Karin A on
Ute & Inne. Karin's photos is breath-taking, they are so beautiful that they some times feel supernatural.

16 kommentarer:

Eden sa...

Vilken vacker blogg du har. Önskar att jag hade en lika fin. En ros som jag tycker att du borde ha i den trädgård, om du inte redan har den alltså, är John Galway. Tidigare har jag tyckt att den vanliga rosen Peace är vackrare än de Austinrosrna men så stötte jag på James och blev kör. Samlar nömligen på saker som har med Irland att göra. :)

Ulli sa...

Visst är det mysigt med levande ljus i alla former! Man kan inte få för mycket av den varan enl mitt tycke.

Ha en bra dag!
Ulli

Karin A sa...

God morgon vännen! Tackar ödmjukt för dessa fina ord (sitter är med lite lätt röda kinder :) men blir lite oroad - att tappa andan är inte bra! ;D

Jag är nog som du när det gäller ljus och ljusstakar - omger mig med en hel del olika och gillar att tända dem nu om hösten. En av favoriterna just nu är en ljusstake i fattigmanssilver. Runt den har jag satt fast ett hjärta från en viss Poppins. Ska ta och fota lite ljus- och ljusstakar hos mig någon dag! Ha en fin dag och hjärtligt tack igen...

Kramar Karin

Ps. Två nya bloggar för mig att kika in på. Trevligt!

Ann-Catrin sa...

jag är precis som du... ständigt på jakt efter nya ljuskällor.. och just nu när mörkret tränger sig på så känns det extra mysigt att tända ljus överallt!
Härliga bilder!
kram A-C

Karin sa...

Hej!
Jag slog just på datorn, och vad får jag se då! Tack så hemskt mycket, jag blir verkligen glad och stolt. Åh, vilka rara ord du skriver om mig också. Jag är så glad att jag hittat till dig för här får jag också alltid så mycket inspiration!

Vi är nog fler som klarar oss utmärkt om det blir strömmavbrott *fniss*.

Tack igen och vi ses snart!
Många kramar
Karin

Lusthuset sa...

NEJ!!!..Jag kan inte heller få för många ljusstakar och speciellt nu på hösten. Vi behöver det milda ljuset. Så många vackra du samlat på dig. Den första i smide skulle jag kunna tänka mig att ha utanför ytterdörren. Det hade varit vackert. Ha nu en skön höstdag. Kramar!!

vicki archer sa...

I love candles too - gorgeous pictures.

Marina sa...

Ljus är underbart! har inte heller dem för ev. strömavbrott, nej, bara för mysfaktorn. Har både blockljus, luktor och smala ljus överallt.

Solkatter och Dammråttor sa...

Jag älskar också ljus och lyktor i alla former....det finns en hel del här hos mej också.
Ha en skön helg nu!
Kram/Gunn

Merja sa...

Håller med.Ljus och lyktor kan man inte få nog av...och det finns ju så många olika färger och former.
Grattis till utmärkelsen!

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Trevligt med alla mysiga hörn,
önskar dej en solig fredag, kram.

Moas sa...

Gillar också ljus, värmelyktor och allt som kan tändas.. köper bara mer o mer.. *ler*.. så snart räcker det väl som värmekälla också.. Kram och ha en skön helg.. Monica

Moderncountry sa...

Men gud for noen nydelige settinger du deler Poppins!! Og grattis med Awarden. "Peachy", det var en annerledes og artig beskrivelse :)) Jeg føler det samme som deg om Karin, hennes fargerike bilder er helt magiske. Men selv tar du supernydelige stilleben, for meg er du vel stillebenets dronning her inne. For et mysig hjørne du har ve entreen!! Der skulle jeg ville sitte lenge, og bare nyte. Et glass vin og en god bok kanskje. Ja jeg trenger ikke så mye mer. Å se på vakre blomster i solen gjør meg alldeles lykkelig! I dag satt jeg og nabokona med en kopp te i solen og bare nøt. 4 dager på rad har vi vært heldige nå, det føltes et øyeblikk nesten som sommer igjen.

Håper du får en nydelig helg, bare nyt!! Gode klemmer
Aina

Lily of the valley sa...

Vilken härlig känsla det är med en massa vackra lyktor och levande ljus tända runt i kring sig.
MYSFAKTOR!!!
Ha de härligt i Deauville
Hälsa Kapten Haddock!!!!
Kram Lily

Italian Girl in Georgia ~ Suzanne MacCrone sa...

Hey Poppins!

I wish I could translate all these comments into English. I am glad you liked the award and are passing it along ~ I will look at your friend's blog.

I like very much those tall glass candle stick holders ~ they are so Swedish!

Thank you for sharing the "Just Peachy" award.

xoxo

Suzanne

Ankan sa...

SÅ fin vägglykta! En sådan skulle jag gärna vilja ha...