Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

söndag 25 januari 2009

Ice skating?

Jag ska börja med att klargöra att detta INTE är mina skridskor som jag sparat från barndomen. Haha, jag kan inte ens åka skridskor! Jag gav upp att försöka lära mig när jag gick i småskolan. Is och jag passar inte alls ihop eftersom jag har dåligt balanssinne.

Men dessa flickskridskor kunde jag inte motstå när jag hittade dem för några tior på loppis. Och de passar väl bra i dessa tider då EM i konståkning från Helsingfors har lockat på TV. Framför allt är det isdansen som jag tycker är roligt att titta på. Nu ser jag fram emot VM i mars.

I will start with stating that these are NOT my skates that I have saved from my childhood. Haha, I can not skate! I gave up the idea learning it when I was in primary school. Ice and I do not match at all since I have such a bad sense of balance.

But I could not resist these girl skates when I found them on an antique fair for a few dollars. And they are convenient these days when European Championships in Figure Skating from Helsinki has been on telly. It is the Ice Dance I particularly like to watch. Now I am looking forward to the World Championships in March.

19 kommentarer:

Sköna o Gröna Ting sa...

Visst är dom underbara.., dina skridskor, klart värda dom där tiorna!!!
Nä du, åka skridskor är inte min starkaste sida heller, efter ha landat på ändan och kännt mig som den mest ograciösaste kvinnan på isen har jag nu gett upp, överlåter det till gubben och ungarna!
Det jag är en jäkel på däremot är att fixa gó fika till dom som är ute på det hala..., så får det bli.
Vilken underbar blogg du har, fastnade här och blev fullmatad med skön inspiration..., tack!
Förresten.., är det ok att jag lägger till dig i min favvolista?
Ha en underbar söndag
Kram Marianne

rosenskära sa...

Ha ha Poppins, du skulle sett mig på isbanan förra vintern! Om man skrattade åt Tony Irving i Stjärnos på Is så skulle man tyckt att han var proffs jämfört med mig. Det hela slutade med att jag ramlade PÅ min sexåring...Kunde slutat illa men vi skrattade bara tills vi inte fick luft längre!

Kram/Lena

Trolda sa...

Jag kan tänka mig Elisabet Taylor dansandes fram på dessa små skönheter...;-) För det vet väl SJÄLVKLART ALLA vem denna "Prinsessa" är!?! Om inte så bör de lära sig...Kanske inte ISDANS men väl lite kultur ;-) Jag var en "hockeytjej" som liten, inte en endaste liten likhet med "Liz" alltså...;-) men idag är det MÅNGA år sedan jag stod på skridskor och det lockar inte direkt heller. Tacka vet jag torra land =D

Trolda - kramar =D

Mamma C sa...

Jag satt klistrad förr när jag var liten för att se konståkningen. Man kanske skulle knäppa på och kolla. Isdansen är kul att se på.
Kram Mamma C

Kattfot sa...

Tack snälla rara du för den söta awarden. Glad jag blir! Är inte heller någon skridskomästarinna - alldeles för rädd att ramla och slå mig *hihi*. Vare sig man åker eller ej så är de ju fina som prydnad!

Kram Catrin

Guldkant På Livet sa...

Åh vilken vacker bild! Ett par skrillor för ett par tior kan vara värt, även om man inte åker själv och vet du, jag älskar också isdans, nästan den enda sporten jag ser på tv! Och just Isdans är roligare och mer medryckade än konståkning, dessutom blir jag så nervös när de ska skruva runt så förbannat i luften så man är rädd att de ska rasa: ) el mannen som lyfter kvinnan ovanför huvudet...nej, tacka vet jag isdans!

Tusen tack för fotoutmaningen! Men, hm, man vill ju inte visa fula bilder direkt... jag har ohyggligt mycket skräpbilder i daton, men jag kan tänka mej att du har vackra bilder i alla undermappar: ) bilden under, helt otroligt läcker!!!! Du är verkligen proffs Poppins!!

Söndsgahälsningar fr Mari.

Moas sa...

Hi hi.. låter som du är lika smidig som mej på isen.. *bambi*.. verkligen fast riktiga bambi är bra mycket sötare. Suck man kan inte vara bra på allt Poppins.. och då får man göra det näst bästa... köpa ett fint gammalt par o ha som dekoration samt heja på dem som kan.. Kram Monica

Karin A sa...

Jag har alltid önskat att jag var bättre på att åka skridskor än vad jag är. Mitt problem är inte balansen utan att jag är så himla rädd för att slå mig om jag ramla. För övrigt gillar jag också isdans och konståkning. På förra årets vm i Göteborg såg jag isdansen - ett minne för livet!

Dina skridskor är otroligt vackra; ett riktigt fynd. Ha en skön söndagskväll! Kram Karin

Lily of the valley sa...

man skulle nog kunna säga att Bambi är graciös på isen jämfört med mig ;-)
Jag önskar att jag kunde åka. Det ser så roligt och vackert ut :D
Kram Lily

Tulipa sa...

Idag när jag var på loppis så fanns det massvis med fina gamla skridskor i olika storlekar och med päls på kanterna!
Fyndade dock en massa annat, tror det var den mest givande loppisen någonsin!

Ha en skön söndagkväll!

Kram Mariette

Viola sa...

Jag blev inte heller någon isprinsessa, har precis som du dåligt balanssinne men har oxå ett par rara skridskor hängandes på landet, visst är de fina som ögongodis, ha det gott i veckan som kommer, kram

Terri sa...

Hi Poppins - I got ice skates for Christmas. I had not skated in 20 years (since I was 18!) and David and I went a couple of weeks ago. I used to figure skate when I was a child and teen, so I was a very good skater. It all came back to me (mentally) but I could not make my body cooperate! It was so much fun but I felt very wobbly and incompetent! We live near a lake where they make a skating rink, so I hope to go again soon.

In your case, they make a perfect decoration! xo Terri

Tingeltangel sa...

Vilken fin bild. Allt blir vackert då du fotograferar det... Jag har kvar mina gamla vita Prinsess sedan högstadiet. Jag kan ha dem ännu fast jag fryser duktigt om fötterna. De brukar komma fram någon gång varje säsong för en sväng på isbanan med barnen. Allra helst skulle jag vilja lära mig åka långfärdsskridskor men jag är hemskt rädd för att plurra.

Hjärtat Mitt sa...

Och jag som trodde att du var en skriskoprinsessa :) Nä skämt åsido, det är väl inte för ofta som barnen får åka skridskor här nere i Skåne, om det inte finns en ishall i närheten.
I Eslöv spolar de inte ens någon fotbollsplan eller liknande till barnen. Det gjorde man alltid både i Skillingaryd (Småland) och Krokek (Östergötland) när jag bodde där.
Men skridskorna är vackra som dekoration i alla fall :)
Ha en toppenvecka!

♥♥♥♥♥ Mari i Marieholm

Britt sa...

De var klart värda pengarna en jätte fin bild vart det//Britt

zinkbaljan sa...

Jättefina skridsor!!!
Fantastisk bra blogg du har!!
Kraaaaam

Annika Christensen sa...

Jag drömmer om att åka konståkning!
Det har jag gjort sedan jag var liten. Jag lärde mig faktsikt att åka sittande på ett ben och snurra när jag var 40. Fast nu vet jag inte om jag lära mig mer. Det ärnog kört men drömma kan jag ju.
Ha det
Annika

Italian Girl in Georgia ~ Suzanne MacCrone sa...

What a fabulous winter photograph. I did actucally skate when I was a girl...now I'd be afraid I would fall on my booty immediately!

Ciao bella,

Suzanne

Italian Girl in Georgia ~ Suzanne MacCrone sa...

PS
Sorry for the incorrect spelling of "actually." Did not proof.