Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

tisdag 6 januari 2009

Twelfth Night dinner

På trettondagsafton hade vi familjemiddag. Det blev en lättlagad meny med pastagratäng eftersom jag kände mig ganska trött både på att laga och äta maffiga middagar. På söndagen hade vi vänner på besök och då blev det också lättlagat - asiatisk kyckling. Men nu är det slut på festandet på ett tag, på onsdag börjar jag jobba efter en lång ledighet och då blir det dags för mina vanliga filmjölksluncher igen. Fast från mitten av januari och framåt har vi en hel del födelsedagar i släkten, så då lär det blir fest igen... :)
We had a family dinner on Twelfth Night. I served an easy-cooked dish of pasta since I feel a bit tired of both cooking and eating huge dinners. On Sunday we had friends over and then I also made an easy dish - Asian chicken. But now the good times are over for a while, on Wednesday I will go back to work after a long holiday and then it is time for my lunches that consist of yoghurt. Although, we have a lot of birthdays in the family from the middle of January and onwards, so it will be good times again... :)

20 kommentarer:

Terri sa...

Yes, I am tired of big meals too and just want healthy clean and simple food!

I received my wonderful parcel today - you are so sweet. I spent an hour looking at my magazine and LOVE it. I wish I knew what it said. I kept looking at the text automatically, and realizing I don't understand any of it. : )

I wrote you an email! I love the Juleskum too and the felt ornaments are adorable. :)

I am back to work tomorrow. Must get to bed.
xxo Terri

Yolanda Elizabet sa...

Dear Poppins you are so right, I've had enough of big elaborate dinners too. Just plain and simple food will do me just fine.

Love your table arrangement, very pretty!

A Blissful New Year to you and yours!

Kram, Yolanda

Mamma C sa...

Ja, det är skönt att komma in i rätta banor igen. Efter alla middagar och små ätande som har varit.
Kram Mamma C

Tulipa sa...

hej!
Visst är man trött på alla maffiga kalasmiddagar...Nu vill man ha lite ordning på torpet och komma in i vardagsrutiner igen! Man längtar efter att laga som du skriver ex pastagratäng, hur gott är inte det! Inte mer julmat i alla fall.
Din duk och tallrikarna ser så vackra ut!
Ha en skön dag!
Kram Tulipa

Trolda sa...

Ja nu börjar man faktiskt tröttna på alltför mycket mat...(och helt plötsligt stramar det så där om jeansen i midjan igen...MÅSTE vara tvättmaskinen som tvättat fel - igen ;-)) Och på något vis är det skönt när vardagen blir "normal" igen och man får in lite sundare rutiner i tillvaron. Men visst är det trevligt med en FEST inimellan som bryter av den också - och med kommande födelsedagar inom det närmaste blir det ju bara trivsamt och roligt igen =D

Trolda - kramar =D

mormor Hannele sa...

Jag älskar familjemiddagar, maten behöver inte vara krånglig.

Viola sa...

Det är med blandade känslor man börjar jobba igen, skönt med ledigthet men samtidigt skönt att komma in i normala gängor igen. Det kan bli mkt man stoppar i sig under denna tiden och efter nyår så har mera nyttig mat kommit på vårt matbord. Har idag satt igång med ett gigantiskt målrprojekt i stan, har vänt upp och ned på hela stora rummet, ha en skön dag, kram

Merja sa...

Ja man får föröka få lite mer balans igen:) Det blir en hel del fil lucher här oxå.
Fina tallrikar!

Solåkra sa...

Ja, det blev fisk här på middagsbordet idag. Önskar dig en riktigt skön kväll.

Ingela sa...

Är också så trött på att laga och äta stora middagar. Nu börjar jag med att jobba på onsdag och det är tur att alla äter på jobbet/dagis på dagen så kan vi äta enkelt hemma på kvällen.

På lunchrestaurangen på jobbet har vi förhandlat till oss smålådor med sallad för en tia. Det går ner ganska mycket grönsaker i dom så det är ett bra alternativ till all julmat/familjemiddagsmat.

Vilka fina dukningar du gör, fint porslin.

Ingela

Moas sa...

Visst är det så.. man vill ha lite annan mat nu. Igår var vi bortbjudna till vänner och fick en fantastisk god Paella.. längesedan jag åt det och oj vad gott det var. Vacker dukning du har fotat..=). Imorgon börjar jag också jobba.. lite skönt att komma i normala gängor igen.. kram..Monica

Annika Christensen sa...

Visst är det härligt med fest och god mat men det är också skönt med vardag. När allt är som vanligt liksom. Men det hade man inte tycket om det var lite festligt in i mellan.
Jag har legat i förkyldning i några dagar men är nästan på benen igen..
ha det gott
Annika

Lily of the valley sa...

Hej min vän! Visst är det skönt att vara ledig och äta en massa god mat i vänners sällskap men lika härligt är det med vardagen.
Inte vardagsmat men, idag har vi ätit kebab i pitabröd med blandad sås( vitlöks-och het chilisås)Gissa om det var gott ;-)
Så söt din header är!:D
Kram Lily

Hjärtat Mitt sa...

Nu är det tillbaks till det vanliga igen. Skönt :)
Det blir lite mycket med all mat och annat som man stoppar i sig.
Så det är skönt att bryta av med något enkelt och lätt.
Vilka underbara dahlior du hade i förra inlägget.

♥♥♥♥♥ Mari i Marieholm

Karin A sa...

Jag brukar tröttna på julmaten ganska fort, så nu njuter jag av lättare mat. Asiatiskt, pasta och svenska rotfrukter är inte fel det heller. Hoppas första arbetsdagen var bra! Kramar Karin

NinaH sa...

Visst är det roligt att både laga mat till & att bevista fester... men det är inte utan att man känner sig nästan dragen åt vatten & bröd nu ett tag för det varit lite väl mycket av "varan"!;-)
Vardagen är ju faktiskt trevlig också.... nu när den startat igen.

Trolda sa...

Men du...Vilken URGULLIG "header" =D =D Får lust till att peta lite på nosen där...=D Här snöar det nu i skrivande stund kl sju på morgonen, men skall tydligen övergå i regn under dagen...Trivs ypperligt fint på jobbet och det känns himla roligt =D Ha en fin dag och kramar =D

Trolda - godmorgon!

Britt sa...

Ja man kan nästan tycka att filmjölken smakar underbart efter all julmat. Ha det bra//Britt

Kattfot sa...

Ja nu är det skönt att äta "vanlig" mat igen. Din nya header är så söt :)

Kram Catrin

Tingeltangel sa...

Vilken fin dukning du gjort. Det var säkert en fantastiskt god och trevlig middag du bjöd på. Vi var på familjemiddag hos mina föräldrar på trettondagen; efter att ha proppat i mig mat och tårta hela dagen tog jag demonstrativt den sista chokladbiten ur asken på kvällen och tänkte att nu får det vara nog. Det är rätt skönt med vardagsrutiner igen. Här var det idag ganska kallt ute så fillunch lockar inte. Jag fick sparrissoppa och det kändes som ett bra alternativ. Nu är det snart fredag. Äntligen lite ledigt igen. Hurra! Kram.