Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

onsdag 25 mars 2009

You can not stop SPRING

Isande vindar far utanför. Våren som var en bit på väg har tillfälligt stannat upp. Snö som plötsligt faller samtidigt som en strålande men svag sol försöker värma. Is på bilrutorna på morgonen och penséer som hänger med huvudet. Så ser vädret ut i min del av Skåne just nu.

Men det går inte att stoppa våren, så snart fortsätter den att sprida sig norrut. Mina frusna växter i trädgården kommer att få mod att fortsätta växa. Och ni som undrade om både påskliljor och kungsängsliljor redan blommar i trädgården - ja, det gör de - fast i krukor.

När man inte kan vara ute och jobba i trädgården för kylans skull, kan man sitta inomhus och göra påskägg. Just de här två fick gå i mjuka gröna nyanser och fick både gråa fjädrar och gammeldagsänglar som prydnad.
Outside are icy winds. Spring has taken a break. Suddenly there is snow falling at the same time as a shiny but weak sun is trying to warm. Ice on the car windows in the morning and pansies that are hanging. This is the weather in my part of Sweden.

But you can not stop spring. Soon it will start spreading north. My frozen plants in the garden will get courage to continue to grow. And the ones of you that wonder if Daffodils and Fritillaria meleagris already are blooming in my garden - yes, they are - but in containers.

When you can not be out working in the garden because of the cold, you can be indoors making Easter eggs instead. These happened to become green and got decorated with grey feathers and vintage angels.

27 kommentarer:

Guldkant På Livet sa...

Det var de vackraste påskägg jag någonsin sett! Sån härlig grön färg, fina gamla bilder och så fjädrarna!

Ja, skynda på med våren där nere nu så den kommer till oss någongång: ) Mari.

Tingeltangel sa...

Dina påskägg är underbara. Så fint arbetade. Här märker man inte så mycket av våren. Men rätt var det är så vänder det bara.

Lilla Eken sa...

Vilket fint inlägg Poppins... lite ljuvt.
Vackra gröna ägg, och vacker blekgul bakgrundsfärg.
Kram från I.

PS. Jag undrade jag med om kungsängsliljorna. Har du varit uppe vid Kungsängen i Uppsala någon gång när de blommar? Det är en syn vill jag lova..!

Lusthuset sa...

Så fina ägg du gjort, fina mjuka vårfärger. Ja, våren har stannat upp ett tag, men det är nog bara för tillfället för när jag var ute med kameran för att fånga marsbilden nu i eftermiddags så var det ganska vårlikt i solen igen. Penseérna hängde så ömkligt i morse, men nu har de piggat på sig. Fantastisk blomma är det inte? Ha en skön kväll. Kram från nattugglan i Lusthuset.

Lime sa...

Samma visa här! Inga härliga vårlökar som blommar i trädgården inte. Där råder fortfarande Kung Bore! Kungsängsliljorna har jag inne minsann - just nu överblommade - väntande på att bli nergrävda under äppelträdet bland de andra lökarna.

Ha dé!

Lily of the valley sa...

Så underbara påskägg!
Du har gjort så vårfint på bloggen! Älskar din header :D
Idag blir det en "varm" och vacker vårdag!:D Det är helt vindstilla...Hur ofta händer det ;-)
Ha de gott min vän
Kram Lily

Jillsan sa...

Vilka härliga ägg!!
Jättefina.
Jag hoppas också att våren skall fortsätta med sin framfart och vad jag har förstått så ska det bi riktigt härligt väder i helgen, så då får vi njuta.

rosenskära sa...

Säg någonting du inte kan Poppins! Du har gjort en ny sån här "header" som jag drar mig så in i helsefyr för att ens försöka med, du pimpar påskägg, fotograferar som ett proffs, företar dig resor både hit och dit... Har du möjligtvis fler timmar på dygnet än vad jag har...?

Våren ser ut så i nordvästra Skåne, men den tar sig alltid, precis som du säger, och ett, tu, tre sitter vi där och säger att "OOh, så fasligt snabbt våren sprang förbi i år, den vill man ju njuta av så länge man kan!" Att man aldrig blir klokare...

Kram/L

Mamma C sa...

Så vackra ägg du gjorrt, här hänger påskliljorna och bellisen klarade inte kylan alls.
Kram Mamma C

Lyst på livet sa...

Så valkre påskeegg!
Selv bruker jeg ventepåvårentiden til å pusse opp :-)
Dessuten; mine påskeliljer i krukken på trappen har frysi ihjæl.... stakkar... skulle nok tatt de inn på natten :-)

Ha en deilig torsdag!

Merja sa...

Skönt pyssel när man inte vill vara ute;) Fina var de med!

Viola sa...

Faktiskt har vi haft två dagar med sol men fortfarnde svinkallt så visst saknar man värmen, hallå...det är april nästa vecka, ljuvliga påskägg du visar, verkligen rara, hoppas du får en bra dag, kram

Växthusmadam sa...

Ja, man får bida sin tid med pyssel inomhus ett tag till....Nu ligger snön igen och kallt är det också. Men imorgon byter vi till sommartid, så våren kan inte vara hur långt borta som helst! Vackra ägg du gjort!
Växthusmadam

Hjärtat Mitt sa...

Ganska mysigt att sitta inne och pyssla när det viner runt knutarna.
Fast helst skulle man ju vilja vara ute och pyssla.
Men det kommer.

Kram Mari i Marieholm

Malin sa...

Vilka söta påskägg...blir sugen på att knåpa sådana jag också...fast på mitt vis...
Så sant så sant med våren...Igår var det barmark och sol - vårkänslorna på topp hos mig...klippte ner visset och annat ris under förmiddagen, satt i lä bakom garaget en stund...
I dag är världen helt vit - en massa vit snö har trillat ner över oss, är inga minusgrader och solen tittar fram lite smått...men våren är på väg!

Kram från Malin

EVA AGNES sa...

Tack för glada tillrop hos mig och håller med att blommor kan göra susen.
Vilka helt underbara påskägg du har gjort. Ny fin idé.
Helt begeistrad är jag.
Helgkramar
Eva Agnes

Karin A sa...

Åhh, vilka ljuvliga påskägg! De är otroligt fina. :) Om vädret inte tillåter uteaktiviteter i helgen kanske jag skulle göra ett påskägg eller två jag också. Vilken härlig ny header du har!

Ha en härlig helg och jag hoppas du har något mysigt planerat! Kram Karin

Rosenvit sa...

Visst är det tur att vi inte kan stoppa våren! Den ska nog liksom stanna upp lite då och då för att vi ska kunna njuta mer när den sätter fart igen.

Ha det härligt!
Anna

Lotta sa...

Men vilka söta påskägg!!!! Vackert med de milda färgerna och änglarna :)
Den där snön som kom, kunde vi lika gärna vara utan.... den enda nytta den gjorde, var att tillföra fukt i jorden :)
Jag var inne på din andra sida och beundrade dina skisser - men hallå - du är ju jätteduktig!! Vet ju själv vilken tid det tar att skissa..... gick en målarkurs och delen där vi lärde oss skuggning tog verkligen tid. Dina skisser borde du sälja som kort med :) Ha en himla trevlig helg, kram 8`)

Lallis - liv och leverne sa...

Helt fantastiska påskägg:) ha en fin helg.
Kram Lallis

Trolda sa...

Åh en sån "Pyssel-Poppins" =D Jag är verkligen imponerad av dina vackra ägg =D Hade inte haft tålamodet själv...Och visst ÄR våren på väg och det är bara så att det GÅR inte att stoppa den =D =D =D

Trolda - kramar =D

Moas sa...

Vilket vackert pyssel.. jag får nog ta fram lite pysselsaker här också.. för ute är det inte skönt, även om snön nästan försvunnit.. För som du skriver, våren kan vädergudarna inte stoppa den är på G.. =).. och det är väl en himmelsk tur för jag skulle inte stå ut hur länge som helst till med detta väder.. Kram och ha en skön helg.. Monica

Ingela sa...

Så fint och personligt istället för dom där ytterst tråkiga påtryckta...

Här har vi också ett bakslag idag, snön vräker ner men snart kommer väl våren även hit.

Hälsningar
Ingela

Britt sa...

Här har vi fått vinter igen snön ligger kvar och vill inte smälta bort jag håller tummarna att morgon dagen bjuder på sol så det börjar töa igen Ha det bra//Britt

Tingeltangel sa...

Apropå det du skrev till mig. Jag har förstått att det inte handlar om att spara energi utan bara om en manifestation. I vårt land kommer det att produceras lika mycket el under den timmen som vanligt och den kommer tydligen att försvinna till ingen nytta. DEt är visst aldrig lätt att veta vad som är rätt men vi har bestämt oss för att släcka i alla fall för att visa att vi bryr oss. Kram.

Bruno och Mig sa...

SÅ fantastiskt vackra påskägg! Blir otroligt inspirerad.
Har en idé på gång, aldrig pysslat med påskägg innan. Men när man ser dina vackra, kliar det i fingrarna.

Våren får gärna komma upp till Dalarna nu. Jag börjar bli så trött på gråa dagar och snöslask.

Ha en skön söndag
Kramar L

Ankan sa...

Ja dina påskägg är verkligen en ögonfröjd med sina vackra vårlika färger!

Hopplöst med vädret! Idag har vi gråmulet! Har ägnat dagen åt bakning....
Kramar