Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

tisdag 21 april 2009

More from Memory Lane

Här kommer lite mer nostalgi eftersom jag härom dagen hittade några gamla foton från Paris och London. Första gången jag åkte till Paris var tillsammans med mina klasskamrater i sista ring på gymnasiet. Jag blev helt betagen i staden och återvände sedan flera år i rad.
Fotot ovan är från 1983 och föreställer den legendariska bokhandeln Shakespeare & Co som ligger precis intill Seine och Notre Dame. Jag tycker bilden är så härlig med den röda mopeden framför. Den tillhör ägaren George Whitman (idag 95 år gammal!) som är en kultfigur i litterära kretsar.
Bilden nedanför är tagen i Montmartre och jag önskade nog att det var jag som satt på den där motorcykeln och åkte omkring i Paris (med en av snyggingarna, förstås!).
I am showing you more memories today since I found some old photos from Paris and London. The first time I visited Paris was in the company with friends from college. I fell in love with the city and returned several times.
The photo at the top is from 1983 and shows the well-known bookshop Shakespeare & Co, which still lays on the river side of Seine, near by the Notre Dame. I think it is a great photo with the red bike in the front. The bike belongs to the owner George Whitman (now 95 years old!) who is a cult person in literary circles.
The second photo is from Montmartre and I think I wished it was me on that bike, riding around in Paris (together with one of the good looking guys, of course!).
Första gången jag var i London var tillsammans med min vän Lily of the Valley. Vi sprang omkring på marknader, i second hand-affärer och trendiga butiker. Jag minns att vi köpte var sitt par låga 60-tals inspirerade mockastövlar, "Robin Hood"-stövlar, som vi var helt galna i. Det var den tid när den nya musikvågen exploderade och vi var på flera rockkonserter, bl a en helkväll med ska-band som The Specials, The Beat och The Selecter. Och så lockade förstås Kings Road! Ni ser här nedanför vad det var där som intresserade två unga lantlollor från Sverige. :)
The first time I visited London was in company with my friend Lily of the Valley. We went around in markets, second hand shops and trendy boutiques. I remember that we bought suède boots, called "Robin Hood" boots, inspired by the fashion of 1960s, which we were mad about. This was the time when new wave music and new rock band exploded. We went on a lot of rock conserts, one was a Ska evening with bands like The Specials, The Beat and The Selecter. And of course we spent a lot of time in Kings Road. Above you can see what it was that attracted two young girls from Sweden! :)

13 kommentarer:

Roses and stuff sa...

Paris och London...dessa härliga storstäder! Första gången jag var i Swinging London var i mitten av 60-talet - och nog kände också jag mig som en riktig lantlolla. Carnaby Street kryllade av modelejon...
Kram Katarina

Tingeltangel sa...

Vilka underbara minnen. Så roligt att se bilderna och läsa dina tillbakablickar. Det känns som om vi är ganska jämnåriga. (Hoppas jag inte skriver något dumt nu.)

Karin A sa...

Det är verkligen kul att läsa dina "Memory Lane"-inlägg och att se dina bilder. Älskar Paris och London - två städer jag också upptäckte för första gången i sena tonåren!

Ha en skön vecka! Kram Karin

Lusthuset sa...

Så kul det är att rota i gamla kort och alla minnena som kommer tillbaka. Första gången jag var utomlands var tillsammans med jobbkompisen och året var 1979 och målet var Paris. Vi for runt som skottspolar och såg ALLT...och så kul vi hade. Vi kan skratta åt detta fortafarande. Kul att ha sådana minnen. Ha en skön vecka. Kram!!

Trolda sa...

UNDERBART inlägg!!! =D Jag kan verkligen föreställa mig dig och Lily farandes runt i ett "hett" London då det begav sig...;-) Och dessa små "smygfoton" på killar...HÄRLIGT! =D Och det syns ju att du redan DÅ bemästrade kameran, men att en stor utveckling med den samma skett :) Paris är en underbar stad att upptäcka, och även London lockar naturligtvis =D Tack för denna lilla nostalgitripp =D

Trolda - godmorgon =D

Växthusmadam sa...

Roligt att se dina bilder! Det är evigheter sedan jag var i London men nu planerar vi en resa med sonen på hans födelsedag och London står högst upp på listan!
Växthusmadam

Such a Wondrous Place this Faery Space sa...

Wonderful. Blessings dear.

Lily of the valley sa...

Bortobello Road, minns du :D
Åh, vad härligt inlägg! :D
Vi var där i februari om jag inte minns fel. Jag hade bara den kavajen, och långarmad eller kortärmad tröja under. Bara tanken på det nu, gör att jag fryser. Då frös jag bara om mina händer. Hade nästan alltid handskar...
SKA-aftonen var en underbar upplevelse, även våra Robin Hood-stövlar minns jag mycket väl. Det var en härlig vecka :D jag minns även att jag tog ett foto på en ljuslila Porsche, vid framkallningen var den vit, registreringsskylten var maskrosgul :D
Jag hoppas du fortsätter med Memory Lane :D
Ha de gott Trassel ;-)
Kram Lily

Hanneles paradis sa...

Hihi, trevligt med nostalgi,
trevlig helg, kram.

Monica sa...

Kul med gamla foton! Åkte också till London ganska ofta när jag var i 20-årsåldern. Det var väl något där i pulsen, mängden och multikulturen som lockade. Idag skulle jag mycket hellre åka till en lite mindre engelsk stad. Man har väl blivit gammal!
Tack för att du delade med dig av dina minnen!

/Monica

Karin sa...

Hej Poppins!

Nu har jag läst ikapp lite hos dig! Jag har varit så sjuk och missat en massa fina inlägg. Härliga bilder från Paris och London oxå! Nog är det underbart i Paris, jag längtar alltid tillbaka. Snart när min lillkille är lite större blir det lite fler resor, fast dit åker jag helst men någon väninna än med familjen *ler*.

Ha nu en jätteskön vårhelg!

Många kramar
Karin

Britt sa...

Vad härligt med bilder från London. Har turen att få åka dit om ett par veckor. Ha det bra//Britt

Lilla Eken sa...

Roliga foton, och rolig text. :-)
Tänk vad tråkigt livet skulle vara utan minnen!
/I.