Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

måndag 4 maj 2009

Stop the world!

Stopp! Stanna! Jag hinner inte med! Jag vill gå omkring och njuta av våren men tiden springer iväg. Nu när dem bästa tiden är här borde vi ha långledigt. Den korta ledigheten över 1:a maj var ju över innan den hann börja.

De här fotona tog jag för en vecka sedan. Tulpanerna har redan blommat ut och idag såg jag att det "snöade" från de japanska körsbärsträden. Nu står kastanjerna och syrenerna i tur att blomma. Oj, vad hände med våren? Det känns redan som sommar.
Stop! Stop! I need more time! I want to stroll around, enjoying the lovely spring but time just hurries away. We should be free from work now when the best time is here. The short vacation over the week-end was ended before it even started.

I shot these photos last week-end. The tulips are already gone and today I noticed that the Japanese cherry-trees are "snowing". Next in line to start flowering are the chestnut trees and the lilacs. What happened to spring?
It is more like summer already.
En liten andherre som putsar fjädrarna för att imponera på damerna i dammen.

Mr Duck trimming his feathers to impress the lady ducks in the pond
.
I helgen har vi frossat i färsk sparris, inköpta i en gårdsbutik inte alltför långt från oss. Så gott tillsammans med ett glas Chardonnay!

During week-end we have wallowed in fresh asparagus, purchased from a farm not very far from us. It tastes delicious together with a glass of Chardonnay!

21 kommentarer:

Lily of the valley sa...

Jag håller med dig! Det går rent för fort :D
Underbara bilder du tagit! Sparrisen ser mumsig ut!
Kram Lily

Such a Wondrous Place this Faery Space sa...

I understand dear one! I take my toddler out so much now because things change between even our morning stroll and the afternoon. Magnolias are scattering the ground like poetry. Bleeding heart flowers all of a sudden are in glory...
It is divine, Spring, simply, and fleetingly divine.
Blessings friend, Amy

Randi sa...

Ja, visst är det så...man vill stoppa tiden! Dina vårbilder är bara såååå underbara. Här har inte sparrisen tittat upp ännu, men det är nog varmare hos dig. Det är jobbigt nu - man ska hinna njuta av det som finns samtidigt som man längtar efter det som är på gång...*ler*
Må så gott!
Kram Randi

Signes vind sa...

Tänker också så - stoppa tiden. Jag älskar verkligen april och maj. Så mycket förhoppningar, allt vackert och ljuset! Tur att vi kan stanna tiden med våra kameror - och spara dessa minnen till mörka november.
Kram o ha en bra vecka / Lotta på Signes vind

Ninnie sa...

Å, vilka underbara bilder! Inte minst på sparrisen, mmm, det är ju så gott!
Men visst går det för fort...mina röda små tulpaner blommade förra veckan, ETT kort hann jag ta på dem, med tanken att jag skulle ta fler när jag hade mera tid nu i helgen. Men då var de utblommade...
Men ljuvligt är det, när allt blommar och luften är mild!

Karin Lindström sa...

Hej kära Poppins!

Ja tänk om det gick, men man får njuta så mycket det bara går! Så ljuvliga bilder, det är verkligen vår!

Vi hade en jättehärlig dag på Ulriksdal. Det var så roligt att träffa alla. Och visst var det fiont där, men jag blev mest överraskad över företaget. Bo är en sann entrepenör med framåtanda och många ideer!

Ha nu en fortsatt härlig vårvecka!

Många kramar
Karin

Karin A sa...

Precis så känner jag med! Jag hinner verkligen inte med och hur ofta blommar forsythian och syrenerna samtidigt? :) Så gott det ser ut med sparrisen - min favorit - och så gott ihop med skinka eller lax. Ha en skön vecka! NJUT! Kramar Karin

Växthusmadam sa...

Ja, det går lite för fort nu, här snöar det från körsbärsträden redan! Så gott det ser ut med färsk sparris, det är verkligen helt underbart!
Fina bilder!
Växthusmadam

MARLENE sa...

*håller i med båda händerna* och *sätter spjärn med fötterna*

Kan man få lite hjälp här tro, för jag vill också njuta mycket mer.

Vår bästa tid är nu, är nu, är nu....

Monica/Moa sa...

Ja gisses så fort det går.. vill också stoppa tiden.. vill vara hemma o njuta mycket mer, borde vara två dagars jobb och fem lediga istället för tvärtom. Vackra vår/sommarbilder med alla blommande träd, och vad gott det lät med sparris och vin.. hmm..längtar till helgen igen och det är bara måndag .. suck.. men jag/vi får njuta ändå. Kram/monica

Lusthuset sa...

Ja just så är det. Nackdelen med denna "sköna" värmen är att allt kommer på en gång....och jag vill se allt i tur och ordning. Innan man vet ordet av så är det slut med våren som är den goaste och vackraste tiden tycker jag. Det är sådant överflöd av färger och blommor så man blir nästa hemmablind. Ha en skön vecka kära Poppins. Kram!

Jillsan sa...

Håller med, här har vi nu fått regn i två dagar och betydligt kallare luft, så förhoppningsvis stannar våren upp lite.
Vilka vackra bilder du har tagit!
Ha en go vecka!

Malins-kuriosa sa...

Ja precis som du skriver så är detta en rätt intensiv och smått ångestframkallande tid...Allt är underbart och så gott som varje dag innehåller nya upptäckter...Vi har längtat hela vintern och när det väl sätter i gång virvlar det till framför oss.
Skulle gärna stoppa tiden just nu!
Här regnar det välbehövligt just nu och temperaturen har sjunkit - riktigt gråkallt - kommer värmen efter detta så har Syrenerna slagit ut innom det närmaste...

Kram från Malin

Lilla Eken sa...

Mums.. det där är mitt favoritsätt att äta den helt färska sparrisen också!! :-)

Här är det inte ett dugg sommar ännu. Känns skönt att kunna njuta någon vecka till, men så mycket mer än så blir det nog inte. Såg att till och med ekarna på åkern har börjat skifta litet i brons.
Ha det bra kära Poppins
kram från I.

kullervilla sa...

Ja, nu skulle vi kunna stanna tiden och efter regnet vi fått nu går det ännu fortare… I vår trädgård snöar det fruktträds blomblad…så ljuvligt, men tycker inte de funnits på träden så länge.
Kramiz//kullervilla

Trolda sa...

Visst skulle man vilja stanna upp för ett tag nu - denna årets LJUVLIGASTE tid! Vackra bilder som alltid...:) Och visst är det väl härlig "manlig fåfänga" där vi ser på bilden...=D Underbar bild! Och färsk SPARRIS...mmmmmm så gott =D

Trolda - =D

Mamma C sa...

Håller med dig, denna tid går så snabbt. Man skulle få något vårlov så man hinner med att njuta av allt.
Kram Mamma C

Kattfot sa...

Jo det går verkligen undan. Tråkigt när man inte riktigt hinner med. men så uppskattar man det nog lite extra bara därför. Riktigt härliga bilder :) Så tjusig liten and. Ha en fin vecka!

Kram Catrin

Hanneles paradis sa...

Härligt härlgt, visst går det fort nu, kram.

Hjärtat Mitt sa...

Kan inte annat än att hålla med. Till och med syrenerna har börjat. Jag hinner inte alls med. Jag hittar växter i trädgården som blommat över utan att jag har märkt att de blommar. Och ändå försöker jag gå en runda varje dag!
Underbara bilder.

Kram Mari

Terri sa...

Gorgeous images from a gorgeous place - our trees have barely broken bud here, just this week, so it is still bare here except for greener grass! Also your asparagus supper looks divine...wish I could come over! ; )

xo hope you are well, T.