Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

torsdag 11 juni 2009

Open Gardens 2009 part 2

I Ängelholm besökte Lily och jag Lajla Björk och Ingvar Green. De hade en mycket vacker villaträdgård med underbara växter. Jag fastnade framför allt för de stora rosa vallmorna. Här kunde man också köpa växter med sig hem och både Lily och jag köpte blå nunneört. Jag planterade mina under två rosa rosor och hoppas att de ska trivas tillsammans.
This garden was filled with lovely plants and some of them were for sale. I fell for the wonderful giant pink poppies but they were not for sale. Instead I bought some blue Pseudofumaria that I put down under two pink roses. I hope they will get along well together.
**********************************
Nästa stopp blev hos Rolf och Gunilla Bengtsson söder om Ängelholm. Det första man såg var den välkomnande verandan med växter och sittplatser.
Det vackra växthuset vid sidan om var verkligen en överraskning. Man gick in i ett till synes vanligt växthus men det växte i storlek och blev till ett vackert uterum där det låg under de stora träden. Lövverket gav ett härligt grönt ljus och det bara var såååå vackert!
I trädgården fanns många överraskningar i form av skulpturer och roliga detaljer.
Next stop was a garden with a lovely veranda with plants and seats. The beautiful green house beside turned out to be a great surprise. You entered a normal green house but it got larger and suddenly it was a room, like an orangerie. The shadows and the leaves from the giant trees made the light go green and made it sooooo beautiful!
In the garden were a lot of sculptures and interesting details.
***********************************
Sista besöket blev hos Kristina Mandahl och Åke Axelsson i Ramlösa. Det var en långsmal trädgård i en backe. Nivåskillnaderna var verkligen utnyttjade till fullo och vi promenerade hänfört uppför. Faktiskt var vi så i extas att vi inte märkte var tomten tog slut och grannens tog vid så vi gjorde en liten trädgårdsrunda inne hos grannen också! :)
Jag blev förälskad i klematisen Marjorie och en sådan är nu beställd hos Cedergrens så föroppningsvis har jag en likadan att njuta av nästa vår.
The last visit was at a garden that was grounded in a long slope. The different levels were very interesting and we walked through the amazing garden. In fact we were so fascinated that we did not notice where the garden ended and soon we were walking around on the neighbour's ground! :)
I fell in love with the clematis Marjorie and have ordered one so hopefully I will enjoy one in my garden next spring.

16 kommentarer:

NinaH sa...

Uhm så mycket vackert att njuta & inspireras av!!

Lusthuset sa...

Vi vandrade nog i varandras fotspår märker jag. Nu var vi där på lördagen. Smaken är nog också ganska lika. Jag köpte också två st blå nunneört i Ängelholm som nu är nerbäddad granne till en färgsprakande alunrot som heter 'Marmelade'. Hos Rolf B i Rögle fick jag en födelsedagspresent i förskott av Maken, nämligen en av hans söta damer som sitter så behagfullt på sin gunga. Jag hade suktat efter den sedan förra besöket och blev jätteglad, så nu gungar hon i New Dawnrosen. Hoppas att du inte regnar bort. ha en skön helg. Kram!

Trolda sa...

Åh så mycket vackert du visar! Blir SÅ trädgårdssugen...Som TUR är får jag iallafall utlopp för den delen delvis på jobbet, där vi kreerar dagarna i ända ;-) Och så kan man ju ta del av härligheten hos ANDRA också :) Och NI tar tydligen del lite varstans...;-)Jag kan riktigt SE er totalt hänförda inne hos GRANNEN!?! =D Tack för dessa inspirerande rundor! =D

Trolda - önskar en fin helg! =D

Trollmor sa...

Åh, vilka trädgårdar, miljöer, vattenblänk, växthus, skulpturer, grönska, blomster och sidenkjolar! :-)
Sitter och tittar på dina fina bilder om och om igen.
Ha en riktigt skön helg!
Här regnar det så det får bli pyssel och mys inne.
Stor kram Trollmor

Merja sa...

Det fanns tydligen massor av fint att skåda:) Allt är bara så fint!
Gillar skulpturerna.

Karin A sa...

Sitter här och ler åt att ni fortsatte turen inne hos grannen. :) Då har man lyckats skapa en fin naturlig trädgård med mycket att titta på kan jag tänka mig. Den rosa vallmon ser helt ljuvlig ut, vilken färg (något annat än mina orange). Jag minns att jag läst ett reportage om växthuset i trädgård nummer två och visst är det ljuvligt! Förstår att du blev förälskad i den fina klematisen! Ha en skön helg! Kramar Karin

Viola sa...

Vilka unserbara ställen ni arit på...helt ljuvliga..vilket växthus...suck....vad mer kan man säga, ha en bra helg i regnet, kramen

Melody Lea Lamb sa...

I love following your beautiful blog and relish looking at your spectacular photographs! Thank you for providing the translations so I can also follow along with your words.

Hjärtat Mitt sa...

Vilka underbara trädgårdar ni har besökt! Jag fastnade lite extra för de vackra keramikdamerna. Såna skulle man prova på att göra :)
Det är roligt när man kan köpa med sig lite växter oxå. Blå nunneört är ju jättefint.
Jag hoppas verkligen att jag kommer iväg på rundan nästa år.
Ha en skön helg!
Kram Mari

Lena Kristina sa...

Go förmiddag!

Nu har jag njutit av vackra bilder hos dig igen.

En sådan stol med planterade växter i hade jag med ett år. det är ett ganska tacksamt och roligt projekt. Den stolen har tyvärr ruttnat men jag ska göra om projektet med en annan stol har jag tänkt.

Vilka fantastiska skulpturer det var i en av trädgårdarna, såå smakfullt utplacerade, det är inte alltid lätt att få trädgården att bli intressant men de hade verkligen lyckats.

Spännande med clematisen, jag ska gå in och kika på C vad det är för någon.

Ha en trevlig helg

Kram LEna

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Så himla mycket vackert ni har fått uppleva, gillar speciellt de läckra keramikdamerna! :o)
Ha en härlig helg,
Lydia

Malin sa...

Jag blir helt matt - så mycket vackercket på en gång...Gillar de där figurerna (bl a katterna) och undrar om det är keramik eller smide...
Tänk så mycket kreativitet och skaparlusta det finns i ämnet trädgård...möjligheterna är oändliga och gäller bara att komma på det...gränser finns inte...
Matt var kanske fel ord att skriva i början för jag känner att min hjärna startar upp och jag blir sugen på att gå ut i trädgården trots det grå...

Kram från Malin

Solåkra sa...

Så kul att besöka trädgårdar och få inspiration. Ser redan fram emot att få se din nya clematis....

Moa sa...

Visst är det underbart inspirerande att åka runt på dessa trädgårdsbesök.. hos Rolf och Gunilla Bengtsson var jag förra året och det var fantastikst vackert och alla keramiska konstverk som rolf gjort var riktigt snygga.. Växthuset är ju en dröm, vem vill inte ha det så..alldeles lagom av allt.. kram och ha en fortsatt skön helg/Moa

Nea sa...

Sådan ögonfröjd....man blir så glad av att se så mycket vackert i en trädgård och att vi andra får ta del av det vackra som du har upplevt.
Njuter i fulla drag..../Nea

Terminus sa...

Rosa är inte min favoritfärg direkt. Men jag måste säga att ljusrosa vallmo med mörklila blad i bakgrunden var riktigt läckert!