Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

tisdag 28 juli 2009

The winning rose and a new career?

The Pilgrim
The best rose in Poppins' Garden 2009

Det blev alltså The Pilgrim som blev framröstad som årets ros i Poppins trädgård. Rosen fick 28 % av rösterna. På andra plats hamnade A Shropshire Lad med 20 %. The Pilgrim är en värdig vinnare som i år har varit fylld av vackra citronfärgade rosor. Tack alla ni som var och röstade! Det har ju blivit en tradition att mina bloggvänner röstar fram årets ros.
Nu när det endast är några enstaka rosor kvar är det roligt att titta på bilder och minnas den korta blomningen. Jag tycker att det var en kortare rossäsong än förra året och det beror förmodligen på att det var så varmt och torrt. Det känns som om jag inte riktigt hann njuta av härligheten innan den försvann.
Nu har vädret ändrats helt och trädgården känns lite trist. De enda växter som riktigt trivs just nu är pelargoner, fuchsior och clematis. Jag har fått slänga flera av mina sommarblommor som dött av regn och blåst.

The winning rose in Poppins' Garden is The Pilgrim. The rose got 28 % of the votes. Second is A Shropshire Lad with 20 %. The Pilgrim is a worthy winner since the bush has been covered with lovely lemonish roses. Thanks everyone who voted! It has become a tradition that my blogging friends choose the rose of the year.
Now when it is only a few roses left, it is fun to look at photos and remember the short period of flowering. I think it lasted a shorter while than last year and that probably is so because of the hot and dry weather.
Now the weather has changed completly and the garden is a bit dull. The only plants that enjoys the weather are geranium, fuchsia and clematis. I had to throw away many of my summer plants that has died because of the rain and wind.
För någon sommar sedan upptäckte vi att mannen tydligen startat en restaurang i Skärhamn: Haddocks. Vi åt mycket god fisk där!
När vi var i Canterbury i våras såg jag att även jag öppnat restaurang! Så kanske vi ska satsa på nya karriärer och driva restauranger i stället. Jag har alltid kunnat tänka mig att ha ett eget ställe där jag kunde laga god mat. Men jag hade nog tänkt mig något mer elegant och med mer stiiiiil... :)
Some years ago we discovered that the husband evidently had opened a restaurant by the sea: Haddocks. We ate very nice fish here!
When we were in Canterbury this spring I realized that I also had a restaurant! So maybe we should invest in new careers and run restaurants. I have always been thinking of having a place of my own where I could serve nice meals. But I hade pictured something a bit more elegant and with more styyyyyle... :)

14 kommentarer:

Moa sa...

Min ros vann bestämt.. för visst röstade jag på Pilgrim som jag tyckte var väldans vacker i år på dina foton. Tvåan är en favorit också.. =). Fina matställen, och jag håller med dig Poppins måste fixa till looken lite.. lite för shabby för en Poppinsdam.. =)..kram/Monica

Trollmor sa...

Grattis till skönheten Pilgrim!
Jag tycker att det är roligt med din tradition Årets ros.
Framför allt får vi ju ett härligt tillfälle att riktigt frossa i dina underbara rosiga foton.
Tänkte på dig häromdagen när jag fick med mig min första egeninhandlade ros hem. Det fanns många ljuva att välja bland, men jag föll för sötnosen The Fairy.
Hi, hi... ja, din egen restaurang vore något. Men jag ser framför mig en helt annan stil, lite mer Poppins :-)
Hos mig är du välkommen att trädgårdstomta när du vill ;-)
Många kramar Trollmor

Lena Kristina sa...

The Pilgrim är helt underbart vacker och värdig vinnare.

Just nu är min sista Pilgrimsros utslagen, snart är rosornas tid över här men viss lavendel börjar på sitt andra flor nu.

Önskar dig härliga sommarkvällar nu i ljuva augusti

Kram Lena

Inger sa...

Så synd att jag missade omröstningen av årets ros i din trädgård. The Pilgrim är verkligen fin, med en härligt gul skiftande färg.

Ninni sa...

Vilken häärlig ros!
Väldigt fina bilder du tagit..En sida för inspiration verkligen!
Här är jag helt ny på trädgårdsbloggandet och har precis startat min sidan. Välkommen in och ta en kik..*ler*
Hälsningar Ninni

Windlost sa...

Congratulations on your new shop - haha. Yes, I pictured something a lot more classy and tasteful for you! xo Terri

Karin A sa...

Även min röst föll på Pilgrim! :) Den är så otroligt vacker. Håller med dig om att rosblomning var ovanligt kortvarig i år. Jag gick miste om det mesta, t.ex. Pilgrim som blommade för första gången hos mig. :/

Vad festligt med restaurangerna. Kanske är det ett tecken? :) Kramar Karin

Annika Christensen sa...

Grattis till den blir så nyfiken på hur den doftar.
Ha det gott
Annika

Hjärtat Mitt sa...

Så kul att man röstade "rätt" :)
Den är verkligen vacker.
Så, ni har gett er in i restaurangbranschen, hihihi.
Kul att hitta ställen med ens "eget namn".
Vilka härliga foton i förra inlägget, på alla gamla bilar och tillbehör.
Visst kunde man känna igen en del.
Kram Mari

Lily of the valley sa...

Grattis till vinnnaren! Det är en vacker ros :D
"Har misstänkt länge att ni varit upptagna mer än på ett håll" ;-)
Kul!
Ha de gott
Kram Lily

Britt sa...

Det var en värdig vinnare, vi får se fram mot nästa års om röstning. Ha det bra//Britt

Humlan sa...

Visst är Pilgrim vacker, den står på min inköpslista. De flesta av mina rosor har oxå gjort sitt. VIsst blommar några än, men sin storhetstid har dom liksom redan haft. Men jag njuter av de som blommar.
Trevlig helg! Veronica

Tingeltangel sa...

Hej Poppins! Åh, jag missade årets rosomröstning. Min favorit är förstås A Shropshires Lad, han är lika vacker i år som alltid den gossen. Men de andra ligger inte långt efter. Jag har missat en massa fina inlägg märker jag. Underbara bilar tex. Jag önskar dig en fortsatt skön sommar. Kram.

Trolda sa...

GRATTIS till vinnar-rosen så! Och TACK för att du sprider glädje med den återkommande och mycket spännande tävlingen...=D Jag är böjd att hålla med om att det ÄR en riktig Skönhet även om nu MIN röst hamnade hos någon annan...;-) Och vad KUL med restaurang-namn som sätter kreativiteten och fantasierna igång...=D jag hade GÄRNA dinerat på något av ställena;-)

Trolda- kramar =D