Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

lördag 15 augusti 2009

Goodbye Summer!

På måndag är det dags att börja arbeta igen efter en lång semester. Lämpligt nog är vädret lite höstlikt idag men det hade varit trevligt med fint väder de sista dagarna.
Min trädgård är trist och ogräset trivs i rabatterna. Jag har ingen lust alls att ta tag i det heller. Det har varit ovanlig sommar på det sättet att jag inte riktigt känt för trädgårdsarbete. Kanske det är de spanska sniglarnas fel... eller att det är en byggnadsarbetsplats på andra sidan vårt plank... Jag vet inte men jag ser fram emot nästa säsong då jag ska göra om en hel del i rabatterna. I väntan på våren tar jag farväl av sommaren med de här bilderna från en tysk badort. Jag tycker den där nallen påminner om Poppins i en solstol, det är bara en bok och något kallt att dricka som fattas!
(Vi passerade Timmendorfer Strand på vägen hem från England i maj, så jag har inte varit på badortssemester om någon undrar)
On Monday it is time to start working again after a long vacation. The weather today is more like autumn than summer but it would have been nice with some sun these last days.
My garden is looking dull and the weed has taken over the borders. I do not want to do anything about it. It has been an unusual summer since I have not had any inclination for gardening. Maybe I should blaim it on the Spanish slugs which have invaded the garden... or that during the whole summer it has been a building site on the other side of our garden... I do not know but I am looking forward to next season when I will give the borders a make over. While I am waiting for spring I say goodbye to summer with these photos from a seaside resort in Germany. I think the teddy bear looks a bit like Poppins in the sun, just add a book and something cold to drink!
(We passed by Timmendorfer Strand on our way home from England in May, so I have not been on seaside holiday if someone wonders)

11 kommentarer:

Malin sa...

Så sorgligt det låter...o nallen ser sorgsen ut han med...jo det hade suttit på sin plats med solsken så här i "slutet"...Vi hade rätt fint som i går o jag fick donat med lite men jag är inne på samma linje som du...nästa vår så ska jag ta tag i lite grejer...nu får det bli det mest akuta...Har dock spanat in lite nya vårlökar..."polkatulpaner" och honungslök vill jag ha och har kikat på odla.nu...
Ha det riktigt gott nu!

Kramar från malin

Humlan sa...

Ja, jag har samma inställning till trädgården i år, mycket för att all trädgårdsglädje rann av mig i våras när jag hade det tufft privat och nu, ja nu har jag ju en liten bebis som tar all tid och lust.Men jag har redan gått och klurat på ett projekt som jag ev. ska börja på i höst. Ett trädgårdsland! Perfekt att gräva det nu i höst så det bara är att odla nästa år. Sen vad jag ska odla, det vet jag inte men det är ju ett angenämnt problem!
Trevlig helg! Veronica

Lusthuset sa...

Ja här är det visst höstlikt. Jag gick nyss ut med soporna och såg att bolltisten är det bara att klippa av nu och detsamma gäller praktröllekan. Tror du jag har blivit färdig att klippa en bukett för torkning, NEJ, inte i år heller. Nallen ser ut att ha det bra...du får nog plats bredvid honom..han ser ju mjuk och go ut. Vi får inte deppa för vädret för det kan ju bli en underbar, ljuvlig höst med frisk luft, svampdoft i skogen, inga flygfän i sängkammaren, röda lingon och allt annat gott. Ha i alla fall en skön helg...och Poppins upp med hakan. Kram!

NinaH sa...

Vi började igår. Javisst är det höst då.... Fast... rätt mysigt det också faktiskt!;-)
Trädgården har jag inte tröttnat på! Men jag förstår dig om du mist lite känsla för att vara därute om det pågår byggarbeten strax intill..... Men är säker på lusten kommer tillbaka med full kraft igen när våren återkommer!;-)
Badstrandsbilderna mysiga!

Suzanne MacCrone sa...

Dear Poppins,

Your garden could never look bad, although I know what you mean about not being in the mood. It has been so hot here in Georgia, that I have not even re-planted some empty pots on my terrace. I'm looking forward to fall too.

Ciao bella,
Suzanne

Lilla Eken sa...

Men vilken konstig fantasi jag måste ha - jag tycker att nallen ser ut som om han gömmer sig för någon. Som om han slängt sig där i flykten, och bakom stolen står minst en person med pistol och farlig blick och spejar. Och så tänker jag mig inte alls Dig Poppins. ;-)

Ja då kanske vädret passar bra om det är tillbaka till jobbet nu snart.
Visst kan man tröttna bort i sin trädgård ibland. Då ska man vila från den, det tror jag också. Men det låter hoppfullt att du redan sitter och planerar för nästa sommar.
Kram från I.

Annika Christensen sa...

Ja semestertiden brukar springa iväg för en. För mig har sommaren sprungit förbi och jag skall snart vara ledig och njuta av hösten istället.
Så söt du måste vara....
Ha det gott
Annika

Trollmor sa...

Vill bara skicka lite pepp inför det stundande jobbet i form av en stor kram till en kramgo nalle ;-)
Kramelikram Trollmor

Moa sa...

Vilka härliga solstolar de har där .. och nallen ser så härlig och avslappnad ut om än lite sorgsen över att sommaren snart är slut. Min trädgård låter som din just nu.. jag har en riktigt sorglig sida som jag skulle behöva ta tag i.. där har det mesta fått växa som det velat i år, och det märks om man säger så. Ha en skön första arbetsvecka, jag själv tjuvstartade i onsdags.. men var det arbete eller vila vet jag inte,, det var snarlikt, skönt med mjukstart var det i alla fall.. Kram/monica

Nea sa...

Vi känner nog lite till mans att sommaren går mot sitt slut och man mentalt förbereder sig för hösten. Då är det inte så kul att fixa i trädgården. Men man tänker kanske fel....för nu får man förbereda sig på att få det mysigt även i trädgården under hösten och vintern. Vintergröna växter, ljus, sittplatser som tål snö o väta mm.
Men ibland behöver man "hoppa över" trädgården någon sommar och ladda batterierna till något annat...Trädgården finns ju kvar och väntar... / Nea

Lily of the valley sa...

Den söta nallen påminner rätt mycket om mig också, urlakad :D
Kram Lily