Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

torsdag 6 augusti 2009

Report from a vacation at home

Idag hamnade vi på en mysig restaurang i Rydebäck - Tegel. Vem kunde tro att det ligger en sådan pärla mitt i villakvarteren? Tyvärr hade jag inte min kamera med mig, så ni får tro mig när jag säger att det var som att hamna i Toscana. Restaurangen ligger i ett gammalt vagnslider till en stor gammal herrgård (nu omringad av villabebyggelse). Uteplatsen är uppförd i gammalt nött tegel och trä vilket bidrar till medelhavskänslan.

Semesterlivet flyter behagligt på och jag har en hel vecka till att njuta av. Hur det ska gå när jag ska börja jobba igen, begriper jag inte. Man får lätt dåliga vanor när man är ledig: sena kvällar och lata förmiddagar. Känslan av bestämma själv över sin tid är härlig och jag försöker bara göra sådant som jag vill göra och inte sådant som jag borde göra...

Häromdagen fotograferade jag några av de få rosor som vi har kvar: gula Charlotte och aprikosa Charles Austin. Körsbären var goda, kan jag rapportera. :)
Today we ended up at a nice restaurant - the Tegel. We did not expect to find such gem in an ordinary suburb. Unfortunately I did not bring my camera but you have to believe me when I say that it felt like we were in Tuscany. The restaurant is situated in an old barn next to a great house (nowadays surrounded by new houses). The veranda is built by old bricks and wood which adds to the feeling of the Mediterranean Sea.

My vacation is lovely and I have a whole week left. How I ever will be able to start work again, I can not understand. I easily get bad habits when I get off from work: late nights and lazy mornings. I love to be master of my time and try to only to do things I
want to to rather than things that I should be doing...

The other day I took some photos of the few roses we still have in the garden: yellow Charlotte and apricot Charles Austin. The cherries tasted nice. :)

10 kommentarer:

maria sa...

Vilka vackra bilder

AnnA sa...

Sköna bilder, Poppius!
Ha det fortsatt skönt på semestern.

(Jag har snart jobbat 4 veckor sedan semestern tog slut, men har en vecka sedan nästa vecka, och sommaren är på gång igen...)
hälsn
AnnA

Annika Christensen sa...

Låter som härliga dagar. jag har semester till hösten och nästan hela vintern.
Låter som ett mysigt ställe skall till Landskrona idag så man kanske skulle titta in där och äta lunch.
Ha det fortsatt gott i semesterlunken.
Ordet borde borde inte finnas.
Annika

Lusthuset sa...

Va kul Poppins! Jag har sett den men inte varit där. Låter spännande. Fina rosor du har kvar, här är det mest New Dawn och Louise Bugnet som blommar och det får man ju vara glad åt. Ha en skön helg och njuut av din semester. Kramisar!!

Trolda sa...

Skönt att bara göra det du VILL...och bortse från alla "måsten"! =D Här är det lite blandat...en hel del som jag vill, och en hel del "måsten", men som jag ju också VILL, allt inför inflyttningen! =D nej, det är inte hela huset...men väl längan där uppe (med en balkong :)) och entrén där nere...104m2 mäter boendeytan PLUS en gigantisk VIND man fram igenom kanske kan greja lite med också...;-) Det är en luftig o stor lägenhet med en något annorlunda planlösning =D

Trolda - önskar dig en fin fortsatt SEMESTER! =D

Malin sa...

Är det inte precis så som en semester ska vara...bara vara med tiden och inte jaga allt annat...Låter väldigt trevligt med det cafébesöket...så där lagom nött o charmigt...
Jag jobbar men det där nattjobbandet har fått mig att tillbringa min vakna tid på precis samma vis som semestern...himmel så skönt...hade det varit sommar året om så skulle jag inte tveka att jobba natten för jämnan...men då mörkret kryper på är det allt väldigt kurit o dystert att endast leva i mörker...

Kramar från Malin

EVA AGNES sa...

Viusst är det skönt att njuta semester hemmaomkring...
Ju närmre desto bättre, tycker jag. Sköna rosor och körsbär på ditt bord.
Kramar Eva Agnes

Countryliving sa...

Hejsan,
Jag har länkat till din blogg via min; countryliving-vissberga.blogspot.com, då jag tycker du har så otroligt vackra bilder och så är vi ev i färd med att planera ny trädgård ( nybygge på gammal tomt )och då vill jag ha ROSOR( mycket lerjord ), vilket jag såg en hel del vackra sorter på din blogg så TACK på förhand!

Windlost sa...

Poppins, enjoy your holiday. There is nothing better than a holiday at home, to putter around the house. I am happiest when I can sleep late and lay around and read and wander and putter and do nothing in particular, and maybe a few small projects here and there. Hope you are having fun and resting and probably getting some reading done, I bet!

Love Terri xox

Lilla Eken sa...

Det låter sunt...
Jag blir snart tokig om inte jag får tillbringa en hel dag med bara sånt jag tycker jag vill... Vakna, och känna att den här dagen är min. Hur gör man?
/I.