Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

onsdag 23 september 2009

Harvest time

Hösten är skördetid och i de flesta trädgårdar dignar träd och buskar av frukt och bär. Dock inte i min trädgård! Här finns tyvärr inte plats för annat än rosbuskar. Givmilda vänner och släktingar brukar dock lämna över en del av sitt överflöd så det kan bakas äppelkakor och annat gott.

Men man kan också "fuska" lite så som jag gjort här. Några vackra burkar med marmelader från butiken, en vacker flaska, nu fylld med "köpesaft", en trådkorg och äpplen - Bums har man ett vackert stilleben att njuta av. Men visst hade det varit gott med hemmalagat!
Autumn means harvest time and in most gardens the trees and bushes are filled with fruit and berries. But not in my garden! Here are only place for roses. Generous friends and relatives use to give us from their abundance so apple pies and other nice cakes will be baked in my home.

But you can "cheat" like I have done on the photos. A few nice jars with jam from the shop, a lovely bottle, now filled with ready-made fruit-syrup, a basket and some apples - and suddenly you have a sweet still life to enjoy. But of course it would have been nice with som home made stuff!

13 kommentarer:

NinaH sa...

Ja, blev ju ett väldigt fint stilleben av det också - när det blev dokumenterat via ditt säkra fotoöga!!;-)

Sari sa...

Hej!
Tänk, jag har också en fin glasflaska som jag häller köpesaft i, men det är ju ingen som vet det!
Jag tänkte att jag skulle göra någon fin skylt att hänga på flaskan också, så ser det ännu mer hemmagjort ut!! (Hihi)
Ha det bra! /Sari

Lusthuset sa...

Underbar tid är det nu med allt gott som naturen och trädgården (inte min heller) ger. Tur som du säger att andra har så man kan få del av härligheten. Höstfrukt är vackert som tavla. Tänk så gott det blir till vintern när sommarens smaker och dofter är ett minne blott. Ha en skön helg kära Poppins. Kram!

Ledighetsparadiset Solåkra sa...

Jag har vänner som köper lingon och gör egen rårörd och själv brukar jag lägga upp tråkig sylt i vackra uppläggningsskålar när vi har frukostgäster. För visst är klyschan att man äter med ögonen sann.

Randi sa...

Visst är det härligt med hösten, som bjuder på så mycket godis. Svårt bara att hinna - det går så fort nu!
Ditt vackra stilleben är verkligen ett bevis på hur underbart naturens skafferi är nu.
Kram Randi

EVA AGNES sa...

Vad jag är glad att du fuskar. Det gör jag också i år. Fast saften köpte jag för att locka getingar in i dödens rike. Det funkade inte. Så lättlurade var de inte...

Fiffig idé att använda vackra burkar och flaskor till köpematen.
Ska ta efter den.
Kramar Eva Agnes

Moa sa...

Ahhhh... så fiffig du är Poppins.. så bra om man inte hinner att sylta o safta själv. Har massa frukt, men ingen tid.. eller prioriterar jag fel tro? Ha det gott..Kramiz/Monica

Hem och Harmoni Marie sa...

Ser mysigt ut!
Köpt eller hemlagat spelar inte så stor roll...huvudsaken att känslan finns där.
:)

Ha det gott, kram Marie

Lily sa...

Det spelar inte någon roll om det är köpe eller hemmagjort! Huvudsaken känslan finns, och det gör den ju!
kram Lily

Annika Christensen sa...

Vad fint... och vet du vad jag gillar verkligen fusk ibland.
Tiden räcker ju faktiskt inte till eller hur?
Första året gjorde jag massor men ingen åt av det så nu är det slut med det.
Fina bildder - som vanligt.
Ha en skön helg
Annika

Lilla Eken sa...

Men klart att man ska "fuska". Ibland hinns ju inte allt med - tänk då vilken lycka att kunna köpa sig njutesaker i vackra förpackningar. Det ska man unna sig. Själv har jag inte en kvadratcentimeter över i frysen just nu, så jag sitter och gräms över att jag inte ens kommer att få in ett par burkar äppelmos som det ser ut nu. Men jag kommer nog på nåt... hoppas jag. :-)
kram

Ankan sa...

Ack, ja , skördetid! Vi fick bara två tre äpplen i år, vinbär hann vi inte plocka så mycket och hallon hann vi inte plocka alls.
Du har fångat den rätta känslan, trots köpesaft :) och det är bra att man har släkt och vänner som skänker en burk ibland..Kramar

Trolda sa...

När hösten kommer önskar jag ibland att jag var en sådan där riktig "skörde-gumma" som saftade o syltade, bakade och stog i...Men det ÄR jag ju nu inte, och inte heller får jag tiden att räcka till...Därför frossar också JAG i färdigköpta "hemmalagade" produkter =D

Trolda - kramar =D