Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

onsdag 10 februari 2010

Report from the washing machine

Varning! Dessa foton har inget med artikelns innehåll att göra. Beskådning sker på egen risk.

För någon vecka sedan försvann strömmen. Det visade sig vara jordfelsbrytaren som slagit till och när vi kollade runt förstod vi vad som var felet. Jag hade satt igång en tvätt och nu stod vår gamla tvättmaskin i ett par centimeter högt vatten. Jaha, man vet ju att det kostar en förmögenhet att bara få någon att komma och titta på maskinen och för att säga att det inte är lönt att reparera.

Så vi åkte iväg för att köpa en ny och jag visste vad vi skulle köpa. Jag vill ha en enkel, sade jag. En utan en massa inställningar och tvättprogram som man ändå inte använder. Helst ska det bara vara en ratt att vrida på! Det får gärna vara en liten maskin som inte tar så stor plats. Och jag har inte något emot att den är toppmatad, det är ju bekvämt. Dessutom tycker jag att vi tar en billig, inte vill vi väl lägga pengar på en dyr tvättmaskin.

Igår kväll kom servicekillarna och installerade vår nya maskin. Inte den dyraste varianten och inte den största men både dyrare och större än vad jag tänkt. Inte toppmatad, men det är väl OK. Dock är den inte enkel utan med en display och en massa olika program att välja mellan... Sensmoral: Man ska inte ha mannen med sig när man ska välja en hushållsmaskin. :)
Warning! These photos have nothing in common with the article. You may look at them on your own risk.

Some weeks ago the electricity failed in our house. The washing machine had broked down and there was water all over the floor. Well, we knew it would cost a fortune just the get someone to inspect the machine and to tell us that it was no idea to mend our old machine. Instead we went to the shop to buy a new one. I knew exactly what I wanted - A simple one, I said, no exclusive features that we do not need. I just want one button to press! The new machine should be small and cheap. We do not want buy a dear one, how fun is it to spend a lot of money on a washing machine.

Yesterday we got our new machine installed. Not the largest or the most expensive but larger and more expensive that I planned. And it is not a simple one. There are a lot of different buttons and a digital screen and many choices to make for every wash... The moral is: Never take the husband with you when you are buying a new washing machine. :)

8 kommentarer:

Lusthuset sa...

Jag håller med dig, det är som med mobilen, man använder inte en bråkdel av allt som finns....men det verkar inte som det finns någon enkel hushållsmaskin (och inte mobil heller) nu för tiden. Jag gav upp på halva vägen bara när jag läste instruktionsboken (och ändå gillar jag faktiskt instruktionsböcker..tro det eller ej). Jag har lär mig av och på och olika gradtal och det tycker jag räcker. Ha så trevligt med ditt nyförvärv. Kram!!

Windlost sa...

Poppins - gorgeous photos - I love the mirror and the flowers so much! Congratulations on the new washing machine but I am sorry your husband got carried away with options. Well, hopefully you will love it once you read the manual...haha.

xo Terri

Moa sa...

Håller med och känner igen mig.. slutar alltid med en dyrare variant.. =)).. Din egenriskbild.. var förrädisk.. suck suck .. vilken tur jag köpte en ny sådan igår efter jobbet.. ska hem o njuta sedan. Ha en bra torsdag.. Kram/Monica

IET sa...

Och under inga förutsättningar skicka iväg honom ensam - det är ännu värre! (Då är man inte ens säker på att det är en tvättmaskin han kommer hem med, kan lika gärna vara en tv, eller bakmaskin.)
/IET

AnnA sa...

Hej du!
Utan tvättmaskin kan man ju inte leva, men jag har en make med samma inställning: inte för många knappar, som gör att det blir komplicerat, när/om den går i sönder.
Sedan är det ändå så här, att i mitt arbete, dyker det upp en hel del modeller av tvättmaskiner, som man får lära sig och det brukar gå bra, med en gnutta fantasi och en gnutta logiskt tänkande.
Underbara foton som vanligt!
Ha det!
hälsn
AnnA

EVA AGNES sa...

Jag gillar pärlhyacinterna som pryder detta reportage.
Så klart man inte ska.....
Ha mannen med sig meanar jag

Kramar Eva Agnes

Malin sa...

Hi hi...och hur ofta tvättar mannen Era kläder...Din beskrivning av din önskemaskin lät helt ok och i min smak...men beskrivningen av den maskin som kom hem låter välbekant...och till vilken nytta...Så länge maskinen inte hänger och torkar tvätten åt mig så kan det kvitta med alla dessa finesser...

Kram från Malin

Trolda sa...

Det är lustigt att männen gärna väljer det senaste och faller för de "glamourösa teknikaliteterna", medans vi kvinnor oftare tänker mer praktiskt :) Men du skall se att när mannen väl står där och matar in tvätten i maskinen känner han sig så nöjd, så nöjd - och glad =D - att du aldrig mer ens behöver TÄNKA på att ta hand om göromålet mer...;-) Du kan istället ägna dig åt att fortsätta fotografera vackra bilder! =D

Trolda - önskar fin helg, o tvätta lugnt ;-)