Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

lördag 4 september 2010

Furnitures from Fogia

Soffa (couch) Hans. Photos from Fogia

Tänk, det har redan gått en vecka sedan jag gjorde mitt förra inlägg. Tiden har rusat iväg och jag har haft fullt upp på jobbet. Tyvärr har jag varken haft tid eller ork att skriva inlägg eller besöka andra bloggar. Men nu hoppas jag att det ska lugna ner sig lite på jobbet nästa vecka och jag ska hinna göra något annat än bara arbeta.
Jag har fått en födelsedagspresent (i förväg) av mannen och jag vill gärna hinna "leka" med den också. Det är en ritplatta som ska göra att jag kan rita direkt i datorn. Jag har aldrig testat en sådan innan så om du har gjort det och har några bra tips, vore jag tacksam.
Min favoritsoffa, en rödrandig Hans från Fogia, börjar att bli alltför sliten och nersutten. Men så har vi haft den som TV-soffa i arton år! Vi har bytt ut klädseln men nu är det dags att göra oss av med den. Dessa funderingar fick mig att besöka Fogias hemsida och jag blev påmind om vilka fina möbler de har. Deras devis är
Riktiga möbler blir aldrig omoderna
De väntar bara ut nästa trend
Sant! Jag föredrar klassiska möbler framför trendiga och moderna.
I can not believe it is already a week since my last post. The time is going too fast and I have been very busy at work. I have not had time for blogging, nor posting or visiting. But I hope things will slow down a bit from now on and that I will have time for blogging.
Since I have got a birthday present (in advance) from the husband, I also want to have some time for "playing". It is a pen tablet which makes it possible for me to draw directly into the computer. I have never had one before so if you have tried it and have some advice to give, I would be grateful.
My favourite couch, a white-red striped one called Hans, from Fogia, is worn and shabby. But we have had it as our snug couch for eighteen years! During this time we have changed fabric but now I think it is time to get rid of it. These thoughts made me visit the website of Fogia and I got reminded of what lovely furnitures they have. Their device says
Real furnitures never go out of style
They just wait for the next trend
True! I prefer classical furnitures to modern and trendy ones.

7 kommentarer:

Madelief sa...

Congratulations on your birthday! I hope you will have a sunny day. So sweet of your husband to give you your present already. I don't really know what it is exactly, so unfortunately I cannot help you.

I enjoyed looking at your pictures!

Have a happy weekend!

Lieve groet, Madelief

Annika Christensen sa...

Grattis till födelelsedag!
Helt rätt har du, en del möbler blir aldrig omoderna.
Hoppas allt är väl trots att du bara hinner jobba ( samma här men snart är det paus)
Ha det gott
Annika

Tingeltangel sa...

Fyller du år snart? Grattis! ... Underbara möbler du visar. Och de är fotograferade i så fina miljöer. Det kan inte bli lätt att välja ny soffa bland alla snygga. Men det är roligt att få förnya sig.

Karin A sa...

Grattis på födelsedagen i efterskott! :) En ritplatta - vad kul. Ser fram emot att se vad du gör med den.

Fogias möbler har jag alltid gillat - och jag har kollat på soffan Morris. Den ska jag kika närmare på när det blir dags för mig att köpa nytt.

Vi jobbar nog med ungefär samma sak (på universitetet och med studenter). Vi har också haft galet mycket att göra de senaste veckorna men redan i veckan räknar jag med att det börjar lugna ner sig...

Ha ens skön - ledig - söndag!

Kram Karin

Lusthuset sa...

O...det är ju så roligt med möbler men SÅÅÅ svårt att välja när man skall köpa något nytt. Vi skall (har)köpa två nya fåtöljer och byta ut våra 13 år gamla IKEA Mamö fåtölj som vi suttit mycket i ..och det syns. Efter en lång turné runt i alla möbelaffärer har vi till slut beställt ett par nya på MIO. Hoppas nu att det blir bra. Två nya mattor blev det också av bara farten.
Det du säger om bloggandet känner man igen...plötsligt har det gått en vecka...och var tar tiden vägen. Nu när höstmörkret (brrr!!) sänker sig på kvällarna så får man nog mer tid. Det går nog också i vågor det där med bloggandet, ibland är man inspirerad och ibland inte. Ha en bra dag i alla fall. Kram!!

Trolda sa...

GRATTIS på födelsedagen kära poppins!!! =D (när det nu är...IDAG kanske!?!) Och vad härligt att höra att ni suttit hela 18 år i samma soffa - det vittnar väl om god smak och kvalité! :) KUL med nya möbler, och de klassiska är bäst! En ritplatta låter spännande...inget jag har någon erfarenhet av dock...men det lär du dig säkert snart, nu när du förhoppningsvis får lite mindre jobb-tid framöver! :)

Trolda - med grattis-kramar =D

Lily sa...

Klassiska möbler är aldrig fel..