Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

torsdag 9 september 2010

I still have sweet peas

Luktärterna blommar fortfande i trädgården även om de ser lite tråkiga ut i bladen. Jag brukar aldrig ha tur med luktärter så jag är glad att jag kan plocka små buketter.
Tomaterna ger ännu härlig skörd. Jag har inget skydd för plantorna så de står utomhus och klarar av de kalla nätterna bra. Jag var rädd att plantorna var förstörda efter den hårda blåsten men de är tåligare än vad jag trodde. På två plantor har vi ett överflöd av tomater och hinner inte äta alla utan få ge bort lite.
Annars har väl trädgården börjat gå mot höstvila, rosbuskarna är fyllda av nypon men jag kan fortfarande njuta av någon enstaka rosor.
The sweet peas are still flowering in the garden even though the leaves are looking faded. I am never lucky with sweet peas so it is fun to be able to pick them and put them on my kitchen table.
The tomato plants are still giving a lot of tomatoes. They stand outside and are coping nice in spite of the chilly nights. I was afraid that the plants were damaged by the hard wind but they are tougher than I could imagine. My two plants give more tomatoes than we can eat so we are giving some away.
The garden is going into the autumn and the roses have a lot of rose hips, but I can still enjoy roses blooming.

8 kommentarer:

Lily sa...

De är så skira och vackra! Kul att ha lite kvar i trädgården som man kan ta in och njuta av. Doften på luktärter är förförisk..

Kram Lily

Linda Lunda sa...

¨Åhh så vackert!
Luktärtor är speciellt!
Linda

Tingeltangel sa...

Luktärterna är ljuvliga. Men jag är nog ännu mer avundsjuk på tomaterna. Det låter ljuvligt att ha så mycket egna solmogna tomater. Trevelig helg.

Madame C sa...

Vilka vackra bilder du bjuder på idag! Och så härligt med luktärterna som blommar ännu. Det gör de hos oss också, det är så underbart och håller verkligen hösten stången:)
Ha det gott,
Charlotta

Lusthuset sa...

Här blommar också några luktärtor fortfarande även om de ser ganska tråkiga ut nu. Jag trodde att de skulle blåsa bort idag....hoppas att vinden lägger sig snart för det torkar ju ut allt så väldigt mycket. Jag fick skörda mina tomater i förtid eftersom jag fick ohyra (vita flygare..Usch!!)på dem, så nu ligger de på en bricka och mognar efterhand. Ha en skön helg kära Poppins. Kram!

Helena sa...

sweet peas!

Trolda sa...

Underbart med luktärter! De är skira och har ju sån underbar doft! KUL med så riklig tomatskörd också! Och visst känner man att hösten tar över mer och mer...

Trolda - önskar dig en fin helg! =D

Gårdsromantik sa...

Så vackra de ärtorna är! :-)

Kram Maud

<Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet