Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

onsdag 24 november 2010

White Hyacinthes

De här vita hyacinterna står på bordet och sprider en härlig doft av jul. Imorgon får jag börja se över adventsljusstakarna och stjärnorna som ska upp i fönstren. Jag satte upp ljusslingorna utomhus redan i helgen men jag tänder dem inte förrän det är första advent (nåja, lördag kan jag väl tänka mig att tända dem....). Som du förstår är det min uppgift att se till att det är ljus i huset till advent. Mannens stora uppgift blir julgranen på lillejulafton (och vilket stoj det är då, hm).

Those white Hyacinthes stand on the kitchen table and are smelling lovely, it smells like Xmas. Tomorrow I will start looking over the lights indoors for Advent. I fixed the outdoor lighting last week-end but I will not lit them until the first Sunday in Advent (well, I guess I will lit them on Saturday...). As you understand it is my work to make sure the lights are up for Advent. The husband's great task is to fix the Christmas tree (and what a lot of noice that work creates, hm).

7 kommentarer:

Merja sa...

Härligt med hyacint doft igen. Har inte skaffat mig några än, men det är det måste:)Några amaryllisar har jag dock inhandlat. Tittade även på en ute gran idag...men har inte bestämt mig än.

Madame C sa...

Åh, ja! Vad vackra de är:)

Nordingården sa...

Hallå Poppins, så enkel och vackert, vita hyacinter på silverfat med fot...

Jag läste nyss i en tidning att mannens ENDA uppgift runt jul var just att fixa en gran. Kvinnan stod oftast för allt det andra...

Stjärnor och stakar tänds i morgonkväll fredag för mej, då går startskottet!

Trevlig advent önskar Mari.

Randi sa...

Så stämningsfullt du fixar. Jag håller med dig - vita blommor är alltid vackra. Det är bara i köket, som det pyntas med rött, annars blir det silver och vitt till julen. Nu måste jag förstås köpa några vita amaryllisar på fredag.
Kram Randi

Moa sa...

Hmm.. så härligt det är nu i dessa snart adventtider.. mina vita står på köksbordet o har börjat dofta ljuvligt.. Tänk så finurligt det är här hemma oxå.. att sysslor är fördelade mellan kvinnor o män !! kram/Moa

Madelief sa...

Dear Poppins,

The white hyacints look very pretty! I have them in the house as well at the moment. Their smell is delicious indeed.

Enjoy the first advent weekend!

Lieve groet, Madelief

Galtholmen sa...

Har ännu inte plockat in några hyacinter, men längtar efter doften. Den är helt fantastiskt förförisk o hör definitivt julen till. Kan troligen inte hålla mig, utan får dra iväg till blomsterbutiken o införskaffa några... helst vita tror jag.
Kram Ulrika